دانلود و خرید کتاب درس های شکسپیر درباره روانکاوی دوروتی تی. گرونز ترجمه نسرین دورقی زاده
تصویر جلد کتاب درس های شکسپیر درباره روانکاوی

کتاب درس های شکسپیر درباره روانکاوی

معرفی کتاب درس های شکسپیر درباره روانکاوی

کتاب درس‌های شکسپیر درباره روانکاوی نوشتۀ دوروتی تی. گرونز و جروم ام. گرونز با ترجمۀ نسرین دورقی‌زاده در نشر راه طلایی به چاپ رسیده است.

درباره کتاب درس های شکسپیر درباره روانکاوی

کتاب درس‌های شکسپیر درباره روانکاوی مجموعه سخنرانی‌های دوروتی تی. گرونز و جروم ام. گرونز در انجمن روانکاوی شیکاگو، انجمن روانکاوی آمریکا و انجمن بین‌المللی روانکاوی هستند.

نقد ادبی آثار ویلیام شكسپیر در زمان حیات او آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد. از منظر تاریخى، نظریۀ ادبی روانكاوانه را یا روانشناسانى نوشته‌اند كه اطلاعات كمی در باب نقد ادبی داشته‌اند یا نظریه‌پردازانی که دربارۀ روانکاوی از دانش و آگاهی چندانی برخوردار نبوده‌اند. وجه مشخص و درخور توجه این کتاب ترکیب بالقوه غنی از نظریۀ ادبی و روانکاوی است و هدف آن استفاده از آثار ویلیام شکسپیر در حکم نقطۀ شروع برای گسترش درک از درام.

مسئلۀ نویسندگان از اینجا آغاز می‌شود که روانکاوران باید جویندگان حقیقت باشند و تا رسیدن به آن هدف دست از تلاش برندارند؛ اما در نگاهی به ادبیات نقطه ضعف‌هایی دارند؛ زیرا در غیر این صورت یک نظام ارزشی ساخته‌شده از خوب در مقابل بد ندارند. نظریه‌های ادبی نیز به‌نوبۀ خود اغلب در شکسپیر چیزی را می‌یابند که محقق قبلاً به همان نتیجه دست یافته است. فوریت این کتاب در اخطار آن نظریه‌ها نهفته است؛ زیرا به نظر می‌رسد آن‌ها در قالب یک جامعه به ما گوشزد می‌کنند چه هنری را حفظ می‌کنیم و چه هنری را کنار می‌گذاریم. نویسندگان به این هر دو عرصه وارد شده‌اند تا این ضعف را گوشزد کنند و اینکه می‌توان دربارۀ هر دو عرصه نوشت و می‌توان دید که تجربۀ زودگذر درام درون هر یک از ما تجربه‌ای فردی ایجاد می‌کند آن هم به دلیل آرایش منحصربه‌فرد و رویدادهای زندگیمان.

در درام‌های شکسپیر، شخصیت‌ها به جای آشکار شدن ساده، در نتیجۀ بازاندیشی خودشان رشد می‌کنند. اینکه این درک مجدد چگونه انجام می‌شود اهمیت زیادی دارد؛ زیرا به کار بالینی نزدیک است.

کتاب درس‌های شکسپیر درباره روانکاوی در ۷ فصل تدوین شده است. عنوان فصل‌ها عبارت‌اند از:

فصل ۱: متافیزیک و متاروانشناسی شر در اتللو

فصل ۲: مادران در شکسپیر، غایب و حاضر

فصل ۳: استتار و انکار در تاجر ونیزی و رومئو و ژولیت

فصل ۴: تصورات خود در ژولیوس سزار

فصل ۵: جنون و مرگ در تیتوس آندرونیکوس

فصل ۶: آیندۀ یک توهم‌گرا

فصل ۷: آموزه‌های شکسپیر درباب والدین سالخورده و فرزندان بالغشان در شاه لیر

خواندن کتاب درس های شکسپیر درباره روانکاوی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

به دوستداران نظریه‌های روانکاوی، نقد ادبی و نمایش‌نامه پیشنهاد می‌کنیم.