کتاب نیازهای غذایی شیرخواران و دستور تهیه غذای کمکی
معرفی کتاب نیازهای غذایی شیرخواران و دستور تهیه غذای کمکی
چاپ ششم کتاب نیازهای غذایی شیرخواران و دستور تهیه غذای کمکی نوشتهٔ فریبا کلاهدوز است. انتشارات ارجمند این کتاب راهنما را در سال ۱۴۰۱ منتشر کرده است.
درباره کتاب نیازهای غذایی شیرخواران و دستور تهیه غذای کمکی
چاپ ششم کتاب نیازهای غذایی شیرخواران و دستور تهیه غذای کمکی به قلم فردی دارای دکترای تخصصی تغذیه از استرالیا، محقق و مدیر اجرایی در گروه تحقیقاتی در دپارتمان پزشکی دانشگاه آلبرتا در کانادا نوشته شده است. این کتاب با مقدمهٔ «ربابه شیخالاسلام» آغاز شده است. گفته شده است که نیازهای غذایی کودک باتوجه به سن او تغییر میکند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر به تنهایی برای تأمین نیازهای غذایی شیرخوار کافی است؛ پس از آن کودک به غذای کمکی نیاز دارد. چگونگی شروع تغذیهٔ تکمیلی در این دوران و افزودن مواد غذایی مختلف به برنامهٔ غذایی کودک، اگر چه ممکن است به نظر ساده آید، نیاز به دقت و صرف وقت و توجه کامل دارد؛ به همین دلیل آگاهی درمورد اصول تغذیهٔ کودک و نحوهٔ تهیهٔ غذاهای متنوع و مقوی، بسیار مهم است. کتاب «نیازهای غذایی شیرخوار و دستور تهیهٔ غذای کمکی» با هدف آموزش کاربردی تغذیهٔ تکمیلی تدوین شده است و به زبانی ساده، روش تهیهٔ چند نوع غذای کمکی متداول را بهصورت مصور و همراه با ارزش غذایی آن ارائه داده است. این کتاب میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشکان (بهویژه متخصصان کودک)، کارشناسان تغذیه و نیز مادران قرار دهد.
خواندن کتاب نیازهای غذایی شیرخواران و دستور تهیه غذای کمکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به متخصصان کودک، کارشناسان تغذیه و مادران پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نیازهای غذایی شیرخواران و دستور تهیه غذای کمکی
«فصل پنجم: ارزیابی کفایت تغذیهای شیرخواران
کودک سالم، خوب رشد میکند و برعکس اگر کودکی خوب رشد نکند یا بیمار است و یا تغذیه او ناکافی است، با اندازهگیری رشد میتوان به وضعیت تغذیه و سلامت کودک پی برد. وزن کردن کودک یکی از بهترین راههای اندازهگیری رشد اوست.
پایش رشد
به وزن کردن مرتب و دورهای کودک و رسم منحنی او و انجام اقدامات لازم برای بهبود رشد کودک «پایش رشد» میگوییم. پایش رشد بهترین راه برای اطمینان از تغذیه کافی، رشد مطلوب و سلامتی کودک است. اگر کودکی خوب رشد نکند با پایش رشد میتوان زود فهمید و چارهجویی کرد و از ایجاد لطمات جبرانناپذیر پیشگیری نمود.
زمان شروع پایش رشد کودک
پایش رشد کودک بهتر است بلافاصله بعد از تولد شروع شود. هنگام تولد نوزاد در زایشگاه یا بیمارستان کارتی به نام کارت مراقبت کودک به والدین داده میشود. اگر کارت در بیمارستان داده نشود میتوان آن را از مرکز بهداشتی درمانی گرفت. در یک طرف این کارت منحنیهای استاندارد رشد و در طرف دیگر جدول واکسیناسیون درج شده است. بهتر است در سال اول زندگی کودک را هر ماه یکبار برای وزن کردن و پایش رشد به مراکز بهداشتی درمانی برد. در سال دوم هر دو ماه یکبار و در سال سوم هر سه ماه یک بار توزین کافی است. در سالهای چهارم و پنجم و ششم میتوان هر شش ماه یک بار به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کرد و در هر مراجعه کارت مراقبت کودک را برای انجام پایش رشد به همراه داشت.
چگونگی رسم منحنی رشد
منحنی رشد از دو محور افقی و عمودی تشکیل شده است که محور افقی نشان دهنده سن کودک و برحسب ماه است و محور عمودی بیانگر وزن کودک و برحسب کیلوگرم است. به تصویر صفحه بعد نگاه کنید:
محور افقی روی منحنی رشد به سه قسمت تقسیم شده است که مربوط به سالهای اول، دوم و سوم زندگی کودک است. شروع رسم منحنی رشد کودک با وزن هنگام تولد است و بعد از آن در هر مراجعه ابتدا سن کودک به دقت تعیین میگردد و پس از اندازهگیری وزن، نقطه وزن را روی محور عمودی پیدا میکنیم و در محل تلاقی وزن و سن کودک نقطهای ثبت میگردد. با وصل کردن این نقطه به نقطهای که در مراجعه قبلی کودک ثبت شده بود منحنی رشد کودک ترسیم میگردد.
با توجه به اختلاف طبیعی وزن پسرها و دخترها کارت مراقبت پسر و دختر جداگانه تهیه شده است.
قضاوت در مورد رشد کودک
تعدادی خطوط منحنی روی کارت رشد وجود دارد که به آنها منحنیهای مرجع یا صدک میگویند، از این منحنیها برای مقایسه روند رشد کودک استفاده میشود. همانطور که در تصویر میبینید روی محور عمودی سمت راست صدک ۳، ۱۰، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۹۷ نوشته شده است.»
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه