کتاب ساغر رحمت
معرفی کتاب ساغر رحمت
کتاب «ساغر رحمت» سرودۀ محمد دادرس است و انتشارات آذرفر آن را منتشر کرده است. ساغر رحمت، مجموعه شعر محمد دادرس در قالب شعر کلاسیک را در برمیگیرد.
درباره کتاب ساغر رحمت
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
کتاب ساغر رحمت مجموعه شعر محمد دادرس، شاعر ایرانی را دربرگرفته است. اشعاری که در کتاب ساغر رحمت آمده در قالب شعر کلاسیک سروده شده است و شاعر در آن به موضوعاتی مانند عشق، خیال، دلتنگی، زندگی، بیقراری و خاطره پرداخته است. زبان روان، ظرافت و لطافت مضامین، نکتهبینی، استفاده از تشبیهات، استعارهها و کنایههای زیبا و جالب از ویژگیهای آثار محمد دادرس در این کتاب است. کتاب ساغر رحمت در ۳ فصل تنظیم شده است. فصل اول با عنوان سکنا اشعاری با نگارش کهن، لغاتی قدیمی و سبک گذشتگان در شعر را در برمیگیرد. فصل دوم که شیدا نام دارد شامل شعرها و ترانههایی با لحن امروزی و سبکی متوسط از لحاظ فن بیان میشود. نجوا، فصل سوم کتاب ساغر رحمت دربرگیرندۀ تکبیتیها، ترانهها و دلنوشته هایی با زبان و بیانی نو است. شعرهای این مجموعه در بند وزن و قافیه نمانده است و شاعر چه جایی که از قالب و محتوای شعرکلاسیک استفاده کرده و چه جایی که محتوای مدرن را در قالب شعر کلاسیک گنجانده، بهخوبی توانسته است پیام خود را به خواننده انتقال دهد.
خواندن کتاب ساغر رحمت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر فارسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ساغر رحمت
«امشب خیال سرخوشیهایم دوباره است
امشب میان گفتنیهایم پیاله است
امشب بیان من بیانی فارغانه است
امشب غرور من، غروری عاشقانه است
از خوشههای گفتن و از ژالههای سرد
تا انتهای بوسههایم مشفقانه است.»
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه