کتاب قیام آزادی بخش حسین (ع)
معرفی کتاب قیام آزادی بخش حسین (ع)
کتاب قیام آزادی بخش حسین (ع) نوشتهٔ محمدرضا یزدیان است. انتشارات شاملو این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی در باب امام حسین (ع) و فرهنگ عزاداری در ایران و جهان.
درباره کتاب قیام آزادی بخش حسین (ع)
کتاب قیام آزادی بخش حسین (ع) از واقعهٔ کربلا سخن گفته است. این کتاب بخشهای گوناگونی دارد؛ همچون «شرح مختصری از زندگی امام حسین (ع)»، «فلسفه و حکمت عزاداری بر امام حسین علیهالسلام چیست؟»، «منشأ زنجیرزنی، سینهزنی، تعزیه و علامت از کدام فرهنگ و ملل است؟»، «آسیبشناسی عزاداری و سوگواریها» و «نقش استکبار در ترویج و بهرهبرداری از قمهزنی».
واقعهٔ کربلا جنگی بود که در تاریخ ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری (برابر با ۱۳ اکتبر ۶۸۰ میلادی) اتفاق افتاد. روز نبرد به روز عاشورا معروف شده است. این جنگ میان سپاه کمتعداد «حسین بن علی»، نوهٔ پیامبر اسلام و سپاه اعزامی از سوی «یزید»، خلیفهٔ اموی و در نزدیکی محلی به نام «کربلا» رخ داد. دلیل «یزید بن معاویه» برای جنگ، بیعتنکردن حسین بن علی با او بود. در مقابل حسین بن علی حکومت و زمامداری یزید بن معاویه را غیرشرعی و غیرقانونی میدانست؛ حکومتی که برخلاف پیمان صلح «امام حسن مجتبی» و «معاویه بن ابیسفیان» بود و بهشکلی مورثی به یزید رسیده بود. امام حسین (ع) حکومت اموی را ظالم و گمراه میدانست و برای تغییر جهت جامعهٔ اسلامی بهسوی مسیری دیگر قیام کرد.
بهگفتهٔ دانشنامهٔ اسلام، از ویژگیهای اخلاقی امام حسین (ع) بردباری، تواضع، فصاحت و در نهایت صفاتی است که از رفتارهای وی میتوان برداشت کرد؛ مانند خوارشمردن مرگ، بیزاری از زندگی ننگین، غرور و مانند اینها. در بسیاری از روایات، به شباهت امام حسین (ع) به حضرت محمد (ص) اشاره شده است. امام حسین (ع) در مدینه به بخشندگی معروف بود و غلامان و کنیزانش را در صورت مشاهدهٔ خوشرفتاری آزاد میکرد. گفته شده است که امام حسین (ع) به معلم فرزندانش مال و پوشاک فراوان هدیه داد و دهانشان را پر از دُر کرد؛ درحالیکه اذعان میداشت که این، جبرانکنندهٔ ارزش کار معلم نیست. مردی شامی، یک بار به امام حسین (ع) و امام علی (ع) ناسزا گفت، اما حسین (ع) از او درگذشت و او را مورد مهربانی و لطف خود قرار داد. امام حسین (ع) امام سوم شیعیان و شخصیتی تاریخی و جهانی است.
خواندن کتاب قیام آزادی بخش حسین (ع) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب امام حسین (ع) و فرهنگ عزاداری در ایران و جهان پیشنهاد میکنیم.
حجم
۸۳۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۵۹ صفحه
حجم
۸۳۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۵۹ صفحه