کتاب غزال هزار مسجد
معرفی کتاب غزال هزار مسجد
کتاب غزال هزار مسجد نوشتهٔ قربان محمد زاهدی است. انتشارات ضریح آفتاب این ناداستان در قالب خاطرات را در سال ۱۴۰۱ روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب غزال هزار مسجد
کتاب غزال هزار مسجد یک ناداستان در قالب خاطرات را در بر گرفته است. خاطرات نویسنده در این کتاب، پیرامون مکانی به نام «هزار مسجد» میگردد. او ابتدا از سفر به کوه باستانی این مکان و سپس درمورد شقایقهای بهاری آن، وجه تسمیهٔ آن و... سخن گفته است. رشتهکوه هزار مسجد ارتفاعات شمال استان خراسان رضوی را تشکیل داده است. بلندترین نقطهٔ این رشتهکوه، قلهٔ هزار مسجد با ارتفاع حدود ۳۱۴۰ متر در شمال غربی شهر مشهد است. گفته شده است که این کتاب، روایتگر جلوههای پیدا و پنهان «سیمای اهورایی» هزار مزکد کهن و هزار مسجد امروز است. خوانندگان این اثر همپای نویسنده، با پرواز تخیل و اطلاعات عمومی او به هزار مسجدِ هزارانماجرا سفر کرده و با رمزورازهای این کوه اساطیری، تاریخ سراسر مبارزهٔ دلاوران این خطه از زمان، حملهٔ اسکندر مقدونی به ایران باستان، کوچ تاریخی کردها به این سامان و... آشنا خواهند شد. این اثر مشتمل بر یک ماجرای اجتماعی و دهها خاطرهٔ دور و نزدیک است که در خلال داستان بر سینهٔ صخرههای سترگ هزار مسجد نقش بسته است. کتاب «غزال هزار مسجد» با بیان داستانهای مستند، در مرز روزنامهنگاریِ روایی و داستانسرایی واقعی در رفتوآمد است و با طرح باورهای شورانگیز، حماسی، عامیانه، طنز با بنمایههای فرهنگی، قصههای تراژدی با خیزشهای بدیع و غزالگونهاش، میتواند خواننده را مجذوب کند و تا انتهای این ناداستان همراه خود ببرد. نویسندهٔ این کتاب قربان محمد زاهدی است که کتابهای «میراث ماندگار»، «درگز نگین خراسان» و «فضائل زیارت قدسی عاشورا» نیز به قلم او منتشر شده است.
در یک تقسیمبندی میتوان ادبیات را به دو گونهٔ داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان (nonfiction) معمولاً به مجموعه نوشتههایی که باید جزو ادبیات غیرداستانی قرار بگیرد، اطلاق میشود. در این گونه، نویسنده با نیت خیر، برای توسعهٔ حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص یا ارائهٔ اطلاعات و بهدلایلی دیگر شروع به نوشتن میکند. در مقابل، در نوشتههای غیرواقعیتمحور (داستان)، خالق اثر صریحاً یا تلویحاً از واقعیت سر باز میزند و این گونه بهعنوان ادبیات داستانی (غیرواقعیتمحور) طبقهبندی میشود. هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم همنوعان است (البته نه بهمعنای آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصی که عاری از ملاحظات زیباشناختی است)؛ همچنین تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفهٔ مبتنی بر واقعیت، از هدفهای دیگر ناداستاننویسی است. ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمونهای بیشماری میپردازد و فرمهای گوناگونی دارد. انواع ادبی غیرداستانی میتواند شامل اینها باشند: جستارها، زندگینامهها، کتابهای تاریخی، کتابهای علمی - آموزشی، گزارشهای ویژه، یادداشتها، گفتوگوها، یادداشتهای روزانه، سفرنامهها، نامهها، سندها، خاطرهها و نقدهای ادبی.
خواندن کتاب غزال هزار مسجد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ناداستان و قالب خاطرات و اطلاعات عمومی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه