کتاب رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران
معرفی کتاب رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران
کتاب رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران نوشتۀ محمدحسین رحمتی در موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران
در اقتصاد ایران، طراحی و پیادهسازی رابطۀ مالی بالادستی انرژی اهمیت علمی و اجرایی بسزایی دارد و دستاوردهای ادبیات مرتبط با طراحی قرارداد برای نظام مالی کارگشاست. در کتاب رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران، نویسنده سعی کرده است بر اساس واقعیتهای اجرایی، انگیزههای بازیگران بالادستی در صنایع نفت و گاز را بهدرستی تعریف و پیامدهای یک بازی پویا و تکرارشونده را تحلیل کند.
کتاب رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران در ۴ فصل تدوین شده است. عنوان فصلها عبارتاند از:
فصل اول: مبانی نظری رابطه مالی در بالادستی انرژی
فصل دوم: مروری مختصر بر رابطه مالی بالادستی در انرژی ایران
فصل سوم: تجربه جهانی رابطه مالی بالادستی انرژی و نحوه اصلاح رابطه مالی
فصل چهارم: گزینههای مختلف رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران و پیشنهادیی برای برنامه هفتم توسعه
در فصل اول، موضوع رانت، نظام حقوقی اخذ رانت و واگذارکنندۀ رانت بررسی شدهاند و توضیح داده شده است که چه ابزارهایی برای گرفتن رانت وجود دارد. فصل دوم، رابطۀ مالی بالادستی انرژی در ایران را در ۶ دوره بررسی کرده است: دورۀ اول از پیش از انقلاب اسلامی تا ۱۳۵۸؛ دورۀ دوم از ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۸؛ دورۀ سوم از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ در برنامۀ سوم توسعه؛ دورۀ چهارم از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ تا برنامۀ پنجم توسعه؛ دورۀ پنجم از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴؛ دورۀ ششم از ۱۳۹۵ تاکنون. فصل سوم تجربۀ جهانی در موضوع رابطۀ مالی بالادستی انرژی را در ۷ بخش بررسی کرده است که شامل کشورهای عربستان سعوی، کویت، ونزوئلا، نروژ، برزیل، چین و سایر کشورها میشود. در فصل چهارم دو بازیگر بخش انرژی، نهاد تأمین مالی در صنعت انرژی، رابطۀ بازیگران در این صنعت بررسی و پیشنهادهایی بهمنظور اصلاحات آتی ارائه شدهاند.
خواندن کتاب رابطه مالی بالادستی انرژی در ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به متخصصان سیاستگذاری در حوزۀ صنایع و انرژی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۰۹ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۰۹ صفحه