دانلود و خرید کتاب درباره دموکراسی رابرت دال ترجمه حسن فشارکی
تصویر جلد کتاب درباره دموکراسی

کتاب درباره دموکراسی

معرفی کتاب درباره دموکراسی

کتاب الکترونیکی درباره دموکراسی نوشتۀ رابرت دال و ترجمۀ حسن فشارکی  است و انتشارات شیرازه کتاب ما آن را منتشر کرده است. کتاب درباره دموکراسی که توسط یک از برجسته ترین نظریه پردازان دموکراتیک زمان ما رابرت دال به نگارش درآمده ، ماهیت، ارزش و سازوکار دموکراسی را توضیح می‌دهد.

درباره کتاب درباره دموکراسی

نیمۀ دوم قرن بیست، عصری پیروزمندانه برای دموکراسی بوده است. اصلی‌ترین رژیم‌های ضددموکراسی نظیر فاشیست‌ها، کمونیست‌ها و نازی‌ها ناپدید شده و دموکراسی‌های جدید و قدرتمند راه خود را به صورت تجربی در دل جهان باز کرده‌اند. درباره دموکراسی که توسط یک از برجسته ترین نظریه پردازان دموکراتیک زمان ما "رابرت دال" به نگارش درآمده ، ماهیت، ارزش و ساز و کار دموکراسی را توضیح می دهد. رابرت دال در یک بخش از کتاب درباره دموکراسی، به چشم‌انداز آن با توجه به تحولات صورت گرفته از زمان خیزش‌های بهار عربی در سال۲۰۱۰می‌پردازد و در بخش دیگر اثرات نابرابری و تاثیر پول در سیاست بر کیفیت دموکراسی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

درباره دموکراسی، منبعی است برای آموزش حکمرانی بر پایۀ دموکراسی که متدها و بینش رابرت دال در این زمینه را به مخاطب منتقل می کند. این اثر مختصر و مفید، چکیده‌ای از درس‌های عمیق و تاثیرگذار رابرت دال دربارۀ نقطه‌های قوت و ضعف دموکراسی محسوب می‌شود. از دیدگاه او یک فرد برای اداره کردن یک سرزمین علاوه بر دانش نیاز به اراده‌ای پولادین در برابر فساد ناشی از قدرت دارد، که این مقاومت عظیم تنها از فداکاری و وابستگی به منافع ملت به جای منافع شخصی نشات می گیرد. درباره دموکراسی منطقا بحث می‌کند که با وجود محدودیت‌های مشخص، هر شهروند در یک جامعۀ دموکرات باید از فرصت‌های مؤثر و برابر جهت یادگیری دربارۀ سیاست‌های جایگزین و مرتبط و همچنین عواقب آن‌ها داشته باشد.

درباره رابرت دال

رابرت آلن دال (Robert A.Dahl) (زاده ۱۷ دسامبر ۱۹۱۵، آیوا) تئورسین سیاسی و استاد بازنشسته علوم سیاسی در دانشگاه ییل، دارای دکترای علوم سیاسی از این دانشگاه در سال ۱۹۴۰ است. رابرت دال رئیس پیشین انجمن علوم سیاسی آمریکا است. وی هم چنین دارای دکترای افتخاری از دانشگاه هاروارد در سال ۱۹۹۸ بوده و جوایز معتبری در علوم سیاسی کسب کرده‌است. رابرت دال، صاحب نظر برجسته علوم سیاسی و پشتیبان سرسخت نظریه دموکراسی، که ۵ فوریه ۲۰۱۴ در ۹۸ سالگی درگذشت، ۲۱ کتاب پیرامون فرضیه‌ها و اصول دموکراسی، مسایل ایجاد دموکراسی و چگونگی مشارکت و تمرین آن تألیف کرده‌است که حاصل این تحقیقات و تألیفات این است که دموکراسی که آرزوی بشر بوده‌است هنوز از صورت ایده‌آل خارج نشده و آرزویی مشابه ایجاد مدینه فاضله است.

خواندن کتاب درباره دموکراسی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب برای علاقه‌مندان به مباحث سیاسی و اجتماعی مناسب است.

بخشی از کتاب درباره دموکراسی

«دموکراسی در طی پانصدسال گذشته پیوسته مورد بحث قرار گرفته است، و این زمان برای تهیه مجموعه‌ای منظم از انگاره‌های دموکراتیک که همه، یا تقریباً همه، بتوانند با آن موافق باشند کافی بوده است. خوب یا بد بودن نتیجۀ آن مطلب دیگری است.

به نظر می‌رسد بیست و پنج قرنی که در طی آن دموکراسی مورد بحث و جدل قرار گرفته، حمایت شده، مورد تهاجم قرار گرفته، به فراموشی سپرده شده، مستقر گردیده، عمل شده، ویران گردیده، و سپس گاهی مجدداً برقرار شده است، نتوانسته در مورد برخی از اساسی‌ترین مسائل دموکراسی توافق کامل برقرار کند.

طرفه آنکه، درست همین تاریخ طویل دموکراسی بوده که عملاً بر سردرگمی و اختلاف‌نظر پیرامون آن افزوده است، چرا که دموکراسی برای افراد مختلف در زمان و مکان‌های مختلف، معانی مختلفی داشته است. در واقع دموکراسی، در طی دوره‌هائی طولانی در تاریخ بشریت، عملاً ناپدید شده و تنها به شکل انگاره و خاطره با سختی در میان گروه اندک به حیات خود ادامه داده است. تا همین دو قرن پیش- یعنی حدود ده نسل قبل تاریخ، نمونه‌های چندانی از دموکراسی در چنته نداشت. دموگراسی بیشتر موضوعی بود برای نظریه‌پردازی فلاسفه تا نظامی سیاسی و واقعی برای مردمی که آن را برگزینند و بدان عمل نمایند....»

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است