کتاب دانستنی هایی برای انسان های کنجکاو
معرفی کتاب دانستنی هایی برای انسان های کنجکاو
کتاب دانستنی هایی برای انسان های کنجکاو نوشتهٔ نازنین فاطمه طرفی است. انتشارات متخصصان این کتاب را منتشر کرده است.
درباره انتشارات متخصصان
انتشارات متخصصان با توجه به تخصص چندین ساله در صنعت چاپ و نشر کتاب و داشتن شناخت کامل و جامع از بازار، اقدام به چاپ بالغ بر ۵۰۰۰۰۰ جلد کتاب در رشتههای ادبی شامل شعر و داستان و رمان، روانشناسی، جامعهشناسی و رشتههای مهندسی کرده است. آغاز کار انتشارات متخصصان به سال های ۸۵-۸۶ برمیگردد و در طول این سالها به واسطهٔ تجربه و شناخت پذیرای چاپ کتاب بیش از ۲۰۰۰ نویسنده بوده است.
خواندن کتاب دانستنی هایی برای انسان های کنجکاو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران افزایش اطلاعات عمومی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دانستنی هایی برای انسان های کنجکاو
«آیا کره زمین گرم میشود؟ هرچند که گاز دیاکسیدکربن بسیار کم در جو زمین وجود دارد اما بااینحال در شرایط جوی و آب و هوایی کره زمین نقش مهمی ایفا میکند.
دیاکسیدکربن به نام گاز گلخانهای معروف است؛ چراکه این گاز بخشی از گرمای خورشید را که به جو زمین بازتابش میشود جذب میکند و درواقع مانند سقف شیشهای گلخانه عمل میکند.
وقتی مقدار گاز دیاکسیدکربن جو افزایش یافت، گرمای بیشتری را جذب مینماید و به دنبال آن دمای کره زمین افزایش پیدا میکند. این افزایش دما و گرم شدن زمین به پدیده گرمایش زمین مشهور است. دانشمندان بر این باورند که اگر میزان دیاکسیدکربن جو زمین در سده بیستویکم دو برابر شود، دمای کره زمین تا پنج درجه سانتیگراد افزایش میابد. شاید برای مردمی که در قطب شمال و یا آن حوالی زندگی میکنند اتفاقی مثبت به نظر برسد، اما اگر این رخداد پیش بیاید یخچالها و تکهیخهای بسیار بزرگ در قطبهای شمال و جنوب ذوب میشوند و سطح آب دریاها یکونیم متر بالا میآید. این پیشامد اصلاً بیاهمیت و ساده نیست. اگر سطح آب دریاها یکونیم متر بالا بیاید در شهرهای ساحلی سیل رخ میدهد و جزایر و بهخصوص آنهایی که در گودی قرار دارند مثل جزیره مالدیو به کلی زیر آب میروند.
مسئله دیگری که با گرم شدن زمین و درنهایت آب شدن یخها جانداران را تهدید میکند، ویروسهای باستانی هستند. این ویروسها از زمان ماموتها در یخچالهای قطبی حبس شدهاند. محققان تنها توانستند با تعداد بسیار کمی از آنها آشنایی پیدا کنند، ولی بااینحال برخی از این ویروسها بسیار خطرناک هستند. برای درک بهتر این مسئله و میزان آسیبزا بودن این ویروسها اجازه دهید برایتان مثالی بزنم. ویروس اچآیوی که احتمالاً با آن آشنایی دارید و میدانید که همیشه یکی از ویروسهای خطرناک بوده و هست، فقط نه عدد ژنوم دارد، ولی طبق گزارشهای محققان یک گونه از این ویروسهای باستانی هزارودویست ژنوم دارد! دانشمندان کاملاً دقیق از آنچه ممکن است در آینده نزدیک و یا دور رخ دهد مطمئن نیستند، ولی تنها چیزی که همه آنها درباره آن اطمینان دارند؛ این است که اگر روند تولید دیاکسیدکربن در اثر فعالیتهای انسانی بیشتر شود و ورود آن به جو زمین سریعتر از روند تولیدش هنگام فرآیندهای طبیعی باشد، توازن چرخه کربن اکسیژن بههم میریزد و مسلماً این بیتوازنی در آینده مشکلات زیادی را برای زندگی بر روی کره زمین به وجود میآورد.
انسان چگونه بر چرخه کربن اکسیژن تأثیر میگذارد؟
صدها سال است که انسانها با سوزاندن سوختهای فسیلی و تخریب گستردهی درختان چرخه طبیعی کربن اکسیژن را مختل کردند. این فعالیتهای بشر باعث میشود دیاکسیدکربن بیشتر از اندازه طبیعی آن در جو زمین آزاد گردد. وقتی سوختهای فسیلی مانند نفت و زغال سنگ سوزانده میشوند، دیاکسیدکربن آزاد و به جو زمین وارد میشود. هرچه جمعیت جهان افزایش پیدا کند قاعدتاً میزان مصرف سوختهای فسیلی نیز بیشتر میشود. هر سال هزاران کیلومتر مربع از جنگلهای بارانی به دلایل مختلف از جمله ساختوساز تخریب میشوند. این جنگلزدایی به معنی این است که گیاهان کمتری در محیط زیست باقی میمانند تا دیاکسیدکربن اضافی جو زمین را به خود جذب کنند. در دویست سال گذشته مقدار دیاکسیدکربن موجود در جو زمین به دلیل افزایش فعالیتهای بشر افزایش یافته است و هنوز هم این روند ادامه دارد...».
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۰ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۰ صفحه