کتاب تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب؛ سید قسیم (جلد چهارم)
معرفی کتاب تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب؛ سید قسیم (جلد چهارم)
کتاب تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب؛ سید قسیم (جلد چهارم) (مثالهای نظری و طراحی، اصول، مبانی و تصفیه پایه؛ فصل ۹) نوشتهٔ سید قسیم و گوانگ جو و ترجمهٔ الهه مهدویان، حامد شاکریان، علیرضا راستی کردار و رضا فکری است و نشر عطران آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب؛ سید قسیم (جلد چهارم)
طی دهه گذشته، پیشرفتها تغییرات سریعی در زمینه تصفیه فاضلاب صورت گرفته است. تاکید بر شناسایی، ردیابی و حذف آلاینده های ویژه است، شبیهسازی و مدلسازی کامپیوتری، فرآیندهای غشایی، بازیابی و استفاده مجدد از پساب، بازیابی مواد مغذی و کاهش و استفاده از جامدات آلی، بهینه سازی مصرف انرژی، درک بیشتر نظریه و اصول فرآیندهای تصفیه و استفاده از این اصول در طراحی تأسیسات است. مهندسین محیط زیست مسئولیتهای زیادی دارند. یکی از مهمترین و در عین حال رضایتبخشترین آنها، طراحی تأسیسات تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب است. چندین کتاب وجود دارد که در مورد مبانی، اصول علمی، مفاهیم و روشهای تصفیه فاضلاب بحث میکنند. محاسبات طراحی واقعی و ارائه مثالهای محاسباتی با تمرکز بر کاربرد تئوری و اصول در طراحی فرآیند و تاسیسات، در این کتابها به طور کامل پوشش داده نمیشود.
هدف نویسندگان این کتاب سه مورد است: اول ارائه خلاصهوار تئوری مربوط به فرآیندهای تصفیه فاضلاب؛ دوم، تعریف پارامترهای مهم طراحی دخیل در فرآیند و ارائه مقادیر معمول این پارامترها و سوم، طراحی مرحله به مرحله مثالهای عددی و واقعی از مراحل فرایندی است. بیش از ۷۰۰ مثال برای پوشش طیف کامل تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب از اصول و مبانی گرفته تا فنآوریهای نوین تصفیه اولیه، ثانویه و پیشرفته، بازیافت و استفاده مجدد از پساب و حتی استفاده مجدد از جامدات آلی، آورده شده است. این مثالها و راه حلها درک خوانندگان از مفاهیم را افزایش میدهد. این مسائل همچنین می تواند به عنوان مرجع اطلاعات برای مهندسان با تجربهتر و همچنین کمکی برای آموزش دانشجویان مهندسی باشد. انتخاب تجهیزات و فرایند طراحی، جزو مهارتهای کلیدی مهندسین است و باید در برنامه درسی مهندسی مورد تأکید قرار گیرد. مسائل عملی با راه حلهای مرحله به مرحله منجر به مهارتافزایی دانشجویان مهندسی و مهندسان باتجربه شده و همچنین کمک خوبی برای داوطلبان امتحان کارشناسی ارشد، خواهد بود. همچنین، این نمونههای حلشده میتوانند توسط طراحان سازه تصفیه خانه برای طراحی قسمتهای مختلف و انتخاب تجهیزات استفاده شوند. بنابراین، این کتاب یک منبع تلفیقی با ارزش برای دسترسی سریع و آسان به تعداد زیادی تئوری و تمرین است و نمونههایی را در زمینه فرآیندهای تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از آن، حل میکند.
این اثر به دو جلد تقسیم شده است. اصول، مبانی و تصفیه پایه در جلد ۱ که فصل ۱ تا ۱۰ را شامل میشود، پوشش داده شده است. جلد ۲ شامل فصلهای ۱۱ تا ۱۵ برای پوشش فرآیندهای پس از تصفیه، استفاده مجدد و دفع مواد جامد است.
جلد ۱: اصول، مبانی و تصفیه پایه. فصل ۱ خلاصهای از تاریخچه کلی تصفیه فاضلاب درگذشته، حال و آینده است. فصل ۲ و ۳ مباحث استوکیومتری واکنش جنبشی، بقای جرم، تئوری راکتورها و بقای جریان و جرم را پوشش میدهد. منابع فاضلاب شهری، جریان و ویژگیهای آن در فصل ۴ و ۵ ارائه شده است. فصل ۶ نگاهی عمیق تر به اهداف تصفیه فاضلاب، ملاحظات طراحی و فرآیندهای پردازش و نمودارهای فرآیندی را ارائه میدهد. فرآیندهای پیشتصفیه در فصل ۷ و ۸ پوشش داده شده است. این مرحله شامل آشغالگیر و حذف شن و ماسه (دانه گیر) است. فصل ۹ به تصفیه اولیه و رسوب گذاری ساده و یا به کمک مواد شیمیایی پرداخته است . در نهایت فصل ۱۰ به فرایند تصفیه بیولوژیکی و حذف مواد مغذی میپردازد.
جلد ۲: تصفیه ثانویه، استفاده مجدد و دفع. فصل ۱۱ شامل فرایندهای عمده گندزدایی پساب است، در حالی که فصل ۱۲ به دفع پساب و استفاده مجدد میپردازد. فصل ۱۳ به مدیریت لجن، بازیابی منابع و استفاده مجدد از جامدات آلی اختصاص داده شده است. پلان تصفیه خانه، لوله کشی حیاط، هیدرولیک تصفیه خانه و ابزار دقیق و کنترل در فصل ۱۴ پوشش داده شده است. ارتقای امکانات تصفیه ثانویه، بکارگیری زمین، تالابها، فیلتراسیون، جذب کربنی، BNR و MBR و فرآیندهای پیشرفته تصفیه فاضلاب مانند تبادل یونی، فرآیندهای غشایی و تقطیر برای کانیزدائی در فصل ۱۵ مورد مطالعه قرار گرفته است.
خواندن کتاب تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب؛ سید قسیم (جلد چهارم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران، متخصصان و دانشجویان رشتهٔ مهندسی فاضلاب پیشنهاد میکنیم.
حجم
۵٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۹۲ صفحه
حجم
۵٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۹۲ صفحه