کتاب مرغ قدم (جلد هفتم)
معرفی کتاب مرغ قدم (جلد هفتم)
کتاب مرغ قدم (جلد هفتم) نوشتۀ مسعود ریاعی است. انتشارات عصر کنکاش این مجموعۀ جستار را روانۀ بازار کرده است.
درباره کتاب مرغ قدم (جلد هفتم)
مجموعۀ مرغ قدم مجموعهای از متون کوتاهی است که مسعود ریاعی بهصورت روزانه برای استفادۀ مخاطبان در فضای مجازی نوشته است. انتشارات عصر کنکاش برای حفظ آن متنها، اقدام به جمعآوری و چاپ و نشرشان در یک مجموعهٔ ۱۲جلدی کرده است. این مجموعه شامل مباحث اخلاقی و کلامی در حوزۀ اسلام و شریعت و نیز مباحثی در حوزۀ عرفان و سلوک است.
خواندن کتاب مرغ قدم (جلد هفتم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به علاقهمندان حوزۀ اخلاق و احادیث پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مرغ قدم (جلد هفتم)
«"قرآن کتاب سلوک است"
خب، وقتی پیامبر (ص) میفرماید که قرآن دارای بطنهای گوناگون است، وقتی امام علی (ع) میفرماید قرآن دارای وجههای متنوع است، وقتی ائمه (ع) همین را میگویند خب تو چرا به دنبال معانی و تفاسیر خشن و دردسرساز میروی؟! چرا برداشتهای خشونتبار از آیات خدای رحمان میکنی؟! مگر اخذ معانی زیبا و حیاتبخش چه عیبش است؟ آیا میدانی که وجود معانی مختلف در آیات خود یک ماده امتحانی خداوند است تا معلوم کند هر کس چه فهمی از آیاتش دارد؟! از این امتحان الهی به زیبایی عبور کن تو بهعنوان یک سالک موظفی که همواره بهترین و زیباترین تفسیر را از آیات قرآن داشته باشی موظفی بهترین را تصدیق نمایی و مصداق صدق بالحُسنی" گردی. "أحسن" معانی و تفاسیر را بفهمی و ارائه نمایی و پیرو بهترینهایی باشی که خداوند نازل نموده؛ إِتَّبِعُوا أَحْسَنَ ما أُنزِلَ إِلَیکُم مِن رَّبِّکُم"". آیا معانی و تفاسیر خشونتبار بهترینهاست؟ آیا شعلهور کردن حقد و کینه بهترینهاست؟! آیا قرآن را خشن معرفیکردن بهترینهاست؟! تفاسیر خشونتبار از آیات به اندازۀ کافی در طول تاریخ نوشته شده است، تو دگر به آن دامن نزن. اگر حرفی برای گفتن داری، اگر به مغز آیات وصل شدهای زیباترینها و کاربردیترین وجه را بگو و اگر وصل نشدهای، سکوت کن مگذار که قرآن کریم در جهان بهعنوان یک کتاب خشن مطرح شود. قرآن کتاب سلوک است. آن وقایع، وقایع سلوک و عبور از مواقف است که در مجموعه نکات قرآنی به آنها اشاره کردهایم... حقیر تمام تلاشم را به لطف خداوند منان کردهام که هم در مجموعه نکات قرآنی و هم در دیگر متون قرآنی که نگاشتهام، زیباترین و کاربردیترین معانی وجوه آیات را که نسل جوان امروز میتواند با آن ارتباط زنده و سازنده برقرار کند، بنگارم و تقدیمشان. نمایم این کاری بود که کردهام و امیدوارم موجب رضای پروردگار لطیفم باشد، سوءاستفاده از آیات و روایات شریفه آن هم به نیت دامنزدن به خشونتهایی که جهان امروز را از شرق تا غرب فراگرفته خطایی نابخشودنی است. چنین کاری به جز کشتوکشتار و ویرانی و دربهدری محصول دیگری نداشته و ندارد. خشونت، کسی را به حقیقتی نمیرساند. نرسانده است. آیات خدا، ترویج خشونت نیستند. آن آیات هر کدامشان بیانگر صحنهای از وقایع سلوک سالکاند زیرا قرآن کتاب نجات و رستگاری است. راه خروج از ظلمات جهل و نافهمی بهسوی نور حیات و آگاهی است...
اللهم نَوِّر قُلُوبَنَا بِنُورِ القرآن "، "خداوندا قلبهای ما را به نور قرآن منور کن.»