کتاب زمان سنجی عامیانه و پیوند آن با نجوم ریاضی در دوره اسلامی
معرفی کتاب زمان سنجی عامیانه و پیوند آن با نجوم ریاضی در دوره اسلامی
کتاب زمان سنجی عامیانه و پیوند آن با نجوم ریاضی در دوره اسلامی (بخشهای چهار و پنج از کتاب همزمان با عرشیان) نوشتهٔ دیوید آ. کینگ و ترجمهٔ زینب سادات موسوی نسب و عباس اقدسی و ویراستهٔ حنیف قلندری و هانیه اسدپور فعال مشهد است و انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب زمان سنجی عامیانه و پیوند آن با نجوم ریاضی در دوره اسلامی
ظهور دین در جامعه موجب شد زمانهای خاصی برای انجام اعمال عبادی اهمیت ویژه پیدا کند. در دین اسلام این زمانها برای برپایی نماز و روزۀ ماه رمضان تعیین میشدند. این اهمیت بهاندازهای بود که برای تنظیم این اوقات، نهادی با نام «توقیت» در مساجد و مدارس سرزمینهای غربی جهان اسلام پدید آمد.
نویسندۀ این اثر ضمن پرداختن به مفهوم وقت و نهاد «توقیت»، تصویری دقیق از زمانسنجی عامیانه و ریاضیاتی در تعیین اوقات نماز ارائه میدهد. پژوهشهای گذشته دربارۀ ریشه و گسترش نهاد نماز در اسلام، تنها ابعاد فقهی این موضوع را بررسی و به معنای ظاهری منابع اکتفا کردهاند، درحالیکه اثر کینگ در رویکردی متفاوت با نگاهی علمی به این موضوع مینگرد و در جایجای اثر به خواننده یادآوری میکند که تخصّصی در زوایای فقهی و کلامی موضوع ندارد.
خوانندگان محترم با مطالعۀ این اثر میتوانند با مفاهیم زمانسنجی و نجوم و برخی اصطلاحات آنها در تاریخ علم جهان اسلام آشنایی یابند.
خواندن کتاب زمان سنجی عامیانه و پیوند آن با نجوم ریاضی در دوره اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران نجوم پیشنهاد میکنیم.
حجم
۸٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
حجم
۸٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه