کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول)
معرفی کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول)
معرفی کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول)
کتاب الکترونیکی «خودت به داد خودت برس (جلد اول): راهکارها و تمرینهای ساده و کاربردی در جهت ساختن یک زندگی سالمتر، شادتر و آرامتر» نوشتهٔ دیوید سوبل و رابرت اورنشتاین با ترجمهٔ دکتر مجید صفارینیا و فرید قاهری و از سوی انتشارات لیوسا منتشر شده است. این کتاب در حوزهٔ روانشناسی بالینی تندرستی و روانشناسی مثبت قرار میگیرد و تمرکز آن بر ارائهٔ تمرینها و راهکارهایی برای بهبود سلامت روان و جسم است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول)
این کتاب در فضایی میان روانشناسی بالینی و روانشناسی مثبت نوشته شده و هدف آن ارائهٔ راهکارهایی برای ارتقای سلامت روان و جسم است. نویسندگان با تکیه بر پژوهشهای علمی و تجربیات بالینی، تلاش کردهاند تا مفاهیم پیچیدهٔ روانشناسی را به زبان قابل استفاده برای عموم تبدیل کنند. کتاب در دورهای نوشته شده که توجه به نقش ذهن در سلامت جسم و روان اهمیت بیشتری یافته است و با رویکردی پیشگیرانه، به جای تمرکز صرف بر درمان اختلالات، بر تقویت توانمندیها و مهارتهای فردی تأکید دارد. نویسندگان به خواننده یادآوری میکنند که این کتاب جایگزین درمان تخصصی نیست و توصیه میکنند در صورت نیاز، از کمک حرفهای بهره گرفته شود. ساختار کتاب به گونهای است که هر فصل به یک مهارت یا جنبهٔ خاص از سلامت میپردازد و تمرینها و مثالهای متعددی برای عملیکردن توصیهها ارائه میدهد. در حاشیهٔ کتاب و با استفاده از کادرها و نشانهها، دسترسی به نکات کلیدی و تمرینهای خودآموز آسان شده است. این اثر با الهام از روانشناسی مثبت، بر موضوعاتی چون خوشبینی، شوخطبعی، تصویرسازی ذهنی، روابط سالم و نقش حمایت اجتماعی در سلامت تأکید دارد و تلاش میکند خواننده را به سمت خودیاری و مسئولیتپذیری در قبال سلامت خود سوق دهد.
خلاصه کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول)
کتاب «خودت به داد خودت برس» با تمرکز بر نقش ذهن و رفتار در سلامت جسم و روان، مجموعهای از راهکارها و تمرینهای عملی را برای بهبود کیفیت زندگی ارائه میدهد. نویسندگان ابتدا به اهمیت تغییر و چگونگی ایجاد عادات سالم میپردازند و توضیح میدهند که تغییر رفتار، فرآیندی تدریجی و مرحلهبهمرحله است. در ادامه، به نقش افکار مثبت و خوشبینی در ارتقای سلامت اشاره میشود و تکنیکهایی برای شناسایی و اصلاح افکار منفی معرفی میگردد. کتاب بر اهمیت شوخطبعی و خنده به عنوان ابزاری برای کاهش استرس و افزایش شادابی تأکید دارد و تمرینهایی برای تقویت این مهارتها ارائه میدهد. همچنین، لذت بردن از حواس پنجگانه، سلامت روابط جنسی، تمرکز ذهن و آرامسازی بدن، تصویرسازی ذهنی و نقش ورزش در تندرستی از دیگر موضوعات کلیدی کتاب هستند. نویسندگان با آوردن مثالهای واقعی و پژوهشهای علمی، نشان میدهند که چگونه هر یک از این مهارتها میتواند به بهبود سلامت جسمی و روانی کمک کند. در بخشهایی از کتاب، به اهمیت حمایت اجتماعی، کمک به دیگران و نقش ارتباطات سالم در سلامت اشاره میشود. در مجموع، پیام اصلی کتاب این است که هر فرد میتواند با شناخت بهتر خود و بهکارگیری تمرینهای ساده، نقش فعالی در بهبود سلامت و کیفیت زندگی خود ایفا کند.
چرا باید کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول) را خواند؟
این کتاب با ارائهٔ تمرینها و راهکارهای قابل اجرا، به خواننده کمک میکند تا نقش ذهن، رفتار و عادات روزمره را در سلامت خود بهتر درک کند. تمرکز بر مهارتهایی مانند مثبتاندیشی، شوخطبعی، مدیریت استرس و تصویرسازی ذهنی، فرصتی برای تجربهٔ تغییرات ملموس در زندگی روزمره فراهم میکند. همچنین، ساختار کتاب به گونهای است که میتوان به سرعت به موضوعات مورد نیاز دسترسی پیدا کرد و تمرینها را متناسب با شرایط فردی به کار بست. خواندن این کتاب میتواند به افزایش حس کنترل، اعتمادبهنفس و رضایت از زندگی کمک کند و راهکارهایی برای مقابله با چالشهای روانی و جسمی ارائه دهد.
خواندن کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی مناسب است که به دنبال بهبود سلامت روان و جسم خود هستند، با استرس، اضطراب یا عادات ناسالم دستوپنجه نرم میکنند یا علاقهمند به یادگیری مهارتهای خودیاری و مثبتاندیشیاند. همچنین، برای کسانی که به دنبال راهکارهایی عملی برای افزایش شادابی و آرامش در زندگی روزمره هستند، مفید خواهد بود.
فهرست کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول)
- مقدمه مترجم و پیشگفتار: معرفی رویکرد کتاب و اهمیت روانشناسی مثبت در سلامت.- روش استفاده از این کتاب: توضیح ساختار و امکانات ویژهٔ کتاب برای دسترسی آسان به مطالب و تمرینها.- فصل ۱: قدرت تغییر — بررسی مراحل تغییر رفتار، راهکارهای ایجاد و حفظ عادات سالم و نقش انگیزه و برنامهریزی در موفقیت تغییر.- فصل ۲: فکر کردن سالم — نقش افکار مثبت و خوشبینی در سلامت، تکنیکهای شناسایی و اصلاح افکار منفی و تمرینهای عملی برای تقویت مثبتاندیشی.- فصل ۳: شوخطبعی — اهمیت خنده و شوخطبعی در کاهش استرس و افزایش شادابی، تمرینهایی برای تقویت حس شوخطبعی.- فصل ۴: لذت از حواس — راهکارهایی برای استفادهٔ بهتر از حواس پنجگانه و افزایش لذت و آرامش در زندگی روزمره.- فصل ۵: سلامت رابطه جنسی — بررسی تأثیر روابط جنسی سالم بر سلامت جسم و روان.- فصل ۶: تمدد اعصاب — تکنیکهای آرامسازی ذهن و بدن، تمرکز و مدیریت استرس.- فصل ۷: تصویرسازی ذهنی — آموزش تصویرسازی ذهنی برای ارتقای سلامت و مقابله با بیماریها.- فصل ۸: ورزش و تربیتبدنی — نقش فعالیت بدنی در سلامت و راهکارهایی برای گنجاندن ورزش در برنامهٔ روزانه.- فصل ۹: برقراری ارتباط سالم — مهارتهای ارتباطی مؤثر برای بهبود روابط اجتماعی و سلامت روان.- فصل ۱۰: کمک سالم — اهمیت کمک به دیگران و تأثیر آن بر سلامت فردی و اجتماعی.
بخشی از کتاب خودت به داد خودت برس (جلد اول)
«این کتاب راههای زیادی برای لذتبخشتر کردن زندگی و سالمتر زیستن را به شما نشان میدهد. مسلماً همهی ما برخی از این راهها را پیش از این بهکار بردهایم. برخی دیگر ممکن است تازگی داشته باشند و برخی کارهایی باشد که دوست داشته باشیم امتحان کنیم. حال اینکه، بعضی از آن راهها ممکن است تغییرات و تلاشهایی باشند که قبلاً امتحان کردهایم؛ ولی به شکل قسمتی از زندگی ما در نیامده است.حتی وقتی ما کاملاً به فواید تغییر در زندگیمان واقف باشیم، فاصلهای بین تفکر دربارهی آن و انجام دادنش وجود دارد. درک ماهیت یک تغییر؛ به کمشدن این فاصله کمک میکند و این کمک بزرگی خواهد بود برای موفقیت و دوام آن. «تغییر» همیشه سخت نیست. بیشتر اوقات راحت و خودکار اتفاق میافتد. نگاهی به عکس ۵سالگی خود بیندازید؛ احتمالا مدل مو و لباس شما بدون اینکه تلاش آگاهانهی زیادی کرده باشید، به طور اساسی تغییر کرده است. ما دائماً درحال کسب عادتهای جدید و دریافت اطلاعات جدید و آموختن مهارتهای تازه هستیم. غالبا هم این کار بدون اینکه خودمان متوجه باشیم انجام میشود. محیط ما مرتبا درحال شکل دادن به رفتار و عادات ماست؛ هم در جهت مثبت و هم در جهت منفی.وقتی تغییر سخت میشود، مهم است که در قضاوت خود غرق نشویم. به خودمان نگوییم تو تنبل و خنگ یا بیارزش هستی. شما ممکن است صادقانه و دلسوزانه مشغول کارکردن مفید و بهینه در محیط کار خود باشید؛ ولی مشارکتتان همواره شما را با کارهای سنگین و ناگهانی غافلگیر میکند. بدون اینکه خودتان را مقصر بدانید و باور کنید که مدیریت زمانتان اشکال دارد، دنبال این باشید که ایراد کار کجاست. آنوقت میتوانید برای رفع مشکل گام بردارید.»