کتاب دوران نابودی
معرفی کتاب دوران نابودی
«دوران نابودی» مجموعه داستان کوتاهی از داوود براتی دهقی(-۱۳۵۶)، نویسنده معاصر ایرانی است.
در بخشی از داستان «دوران نابودی» از این کتاب میخوانیم:
آن شب در خانه مدام به محمود، حسابدار کارگاه، فکر میکردم که حق و حقوق کارگرهای بدبخت را به راحتی میدزدید و اصلا هم عین خیالش نبود که روزی همین لقمههای حرام گریبانگیرش خواهد شد. از همه بدتر آن بود که محمود موفق شده بود دو نفر حسابرسی را که برای بررسی حسابهای کارگاه آمده بودند را با رشوه بخرد و برای همین آنها هم گزارشهای مالیشان را به دلخواه محمود تنظیم کرده بودند و این موضوع بیشتر از هر کسی مرا آزار میداد.
هنوز گیج بودم و نمیدانستم که آیا کار خوبی کردهام که پیشنهاد محمود در رابطه با شراکت در آن دزدیها را نپذیرفتهام یا اینکه نه، اشتباه کردهام و باید در آن دزدی با او شریک میشدم، ولی این را نیز به خوبی میدانستم که پول دزدی و پولی که از راه درست به دست نیامده باشد از گلوی آدم پایین نمیرود و به قول بابابزرگم بعضی آدمها خودشان سزای کارهایشان را میبینند و برخی هم عزیزترین کسانشان تاوان کار آنها را پس میدهند تا دومی بسیار دردآورتر از اولی باشد و یا به قول مادربزرگم، مال کثیف ولو باید از زیر ناخن آدم بیرون آید میآید و به تن آدم گوشت نمیشود.
فردای آن شب صبح زود بود که به ایستگاه اتوبوس رفتم تا آن راننده را پیدا کنم و هم کرایه روز قبلش را به او بدهم و هم اینکه باز هم با او به محل کارم بروم، اما آن روز آن راننده را پیدا نکردم، برای همین تصمیم گرفتم عصر که از سر کار برمیگردم آنقدر در ایستگاه اتوبوس بمانم تا بالاخره همان اتوبوس با راننده مهربانش از راه برسد و آنوقت کرایهاش را حساب کنم.