دانلود و خرید کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی

کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی

گردآورنده:یحیی حساس یگانه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی

کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی نوشتهٔ یحیی حساس یگانه است. انتشارات علمی و فرهنگی این کتاب را منتشر کرده است.

درباره کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی

بررسی های انجام‌شده در مورد بحران مالی سال ۲۰۰۸ در آمریکا و بخش عمده‌ای از بازارهای مالی و پولی دنیا نشان می‌دهد که ضعف‌های حاکمیت شرکتی در بنگاه‌های مختلف علت اصلی وقوع بحران بود. این یافته نشان می‌داد که توجه به موضوع حاکمیت شرکتی یکی از مقوله‌های اساسی در پیشگیری از بحران‌های شرکتی و صیانت حقوق ذی‌نفعان آن هاست. بررسی ها نشان می‌دهد که حاکمیت شرکتی یکی از بااهمیت‌ترین موضوعاتی است که توجه همگان را به خوب جلب کرده است، به نحوی که میلیون‌ها مقاله و نوشته در سال‌های اخیر در این باره در مجلات معتبر دانشگاهی و حرفه‌ای چاپ شده و در مقام مقایسه با سایر موضوع‌های مرتبط با علوم انسانی و اجتماعی، به‌ویژه بازارهای پول و سرمایه، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. یحیی حساس یگانه در کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی از موضوعاتی همچون حاکمیت شرکتی و نقش آن در توسعهٔ بازار سرمایه، مبانی نظری حاکمیت شرکتی، سقوط اخلاق حرفه‌ای و فروپاشی انرون، تأثیر حاکمیت شرکتی در گسترش بازار سرمایه در برخی کشورها و نقش شفافیت در اثربخشی حاکمیت شرکتی سخن گفته است.

خواندن کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته‌های حسابداری، مدیریت، حقوق مدیریت ساخت و اقتصاد پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب مجموعه مقالات حاکمیت شرکتی

«واژه «خصوصی سازی» حاکی از تغییر در تعادل بین حکومت و بازار و به نفع بازار است . خصوصی سازی، وسیله ای برای افزایش کارایی ( مالی و اجتماعی ) عملیات یک مؤسسه اقتصادی است، زیرا چنین به نظر می رسد که سازوکار عرضه و تقاضا و بازار در شرایط رقابتی، باعث به کارگیری بیشتر عوامل تولید، افزایش کارایی و در نتیجه تولید بیشتر و متنوع تر کالاها و خدمات و کاهش قیمت ها می شود . این پیش بینی به جهت مبانی نظری و علمی در سطح اقتصاد خرد و همچنین تجربه سایر کشورها، امری پذیرفته شده است .

بنابراین خصوصی سازی فقط انتقال مالکیت دولت به بخش خصوصی و سپس از میان رفتن و کمرنگ شدن نقش دولت نیست، بلکه نقش نظارتی و حاکمیت دولت در این زمینه بسیار مهم تر شده است، زیرا دولت باید در جست وجوی ابزارهای مناسب برای بهره برداری بهینه از منابع مادی و انسانی باشد؛ در این راستا، نقش نظارتی دولت نه تنها کمرنگ نشده است، بلکه در اجرای سیاست ها نقش آن پررنگ تر خواهد شد . ضرورت خصوصی سازی بر کشورهای مختلف عیان شده است، زیرا تأکید فراوان بر بخش دولتی، سبب دریافت یارانه های فراوان نقدی و غیرنقدی توسط شرکت های دولتی می شود و انحصاری بودن محصولات و عدم وجود رقابت در تولید، سبب تهیه محصولات و خدمات با کیفیتی نازل و بهای تولید بسیار بالا می گردد.

وسایل ابزارهای خصوصی سازی برای کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه یکسان نیست، زیرا در کشورهای درحال توسعه علاوه بر اینکه ماهیت شرکت هایی که خصوصی سازی می شوند، سؤالات دیگر نظیر چگونه خصوصی سازی کنیم، به چه کسی واگذار کنیم و چگونه مقاومت گروه های سیاسی مخالف را پاسخگو باشیم نیز مطرح است . در مورد خصوصی سازی و اهمیت آن نوشته های فراوانی ارائه شده است، اما در مورد چگونگی انجام آن، ( توسط چه کسانی و به چه شکلی ) به ندرت صحبت و سخنی به میان آمده است . مسئله ای که امروزه سبب بروز خلل در میان کشورها شده این است که افراد به خصوصی سازی به عنوان یک هدف می نگرند و گمان می کنند که انتقال از بخش دولتی به بخش خصوصی کافی است و دیگر مسئله ای وجود ندارد، اما مسئله مهم و اساسی این است که خصوصی سازی باید ابزاری برای رسیدن به هدف باشد و هدف همان کارایی بیشتر و توسعه اقتصادی و فقرزدایی و ... است؛ نه اینکه خصوصی سازی به عنوان هدف دیده شود . با اجرای فرایند خصوصی سازی، وظیفه نهادهای ناظر و اجرایی کمرنگ نمی شود، بلکه نقش عمده نظارتی آن ها آغاز می گردد؛ البته تنها نهاد ناظر را نباید دولت دانست، کلیه نهادهای ناظر بر بازار نیز به نحوی درگیر این ماجرا هستند . در این میان، به ویژه نهادهای ناظر همانند نهادهای ناظر بر بازار اوراق بهادار، باید در راستای شفافیت اطلاعات و قیمت گذاری مناسب سهام به عموم مردم، مراقبت و توجه کافی اعمال نمایند.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۵۱۱ صفحه

حجم

۱٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۵۱۱ صفحه

قیمت:
۱۶۰,۰۰۰
۴۸,۰۰۰
۷۰%
تومان