معرفی کتاب مردی که خودش را تا کرد
کتاب مردی که خودش را تا کرد (The man who folded himself) نوشته دیوید جرولد و رمانی علمیـتخیلی دربارهی سفر در زمان، هویت و پیامدهای بازی با گذشته و آینده است. نشر هیرمند این کتاب را منتشر کرده و رضا اسکندری آذر ترجمهی فارسی این اثر را انجام داده است. یک کمربند عجیب که روی سگک آن صفحهای دیجیتال قرار دارد، زندگی جوانی به نام دنی را زیرورو و او را وارد زنجیرهای از جهشهای زمانی، ملاقات با نسخههای دیگر خودش و معماهای پیچیدهی علت و معلولی میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مردی که خودش را تا کرد اثر دیوید جرولد
کتاب مردی که خودش را تا کرد یک رمان به قلم دیوید جرولد است که با موقعیتی ساده شروع میشود؛ عمو جیم، مردی مرموز و حامی مالی دنی، ناگهان ظاهر میشود، از ثروتی افسانهای حرف میزند و در نهایت تنها یک کمربند و دفترچهی راهنما برای دنی به جای میگذارد. دیوید جرولد در این رمان فانتزی، از همین نقطهی ظاهراً معمولی، وارد بازی پیچیدهای با مفهوم زمان، ثروت و مسئولیت میشود و نشان میدهد که قدرت بدون درک پیامدها چطور میتواند همهچیز را از هم بپاشد.
رمان مردی که خودش را تا کرد به کشف کمربند زمان، یادگیری کار با آن، سفرهای آزمایشی کوتاه، جهشهای بلند، شرطبندی در پیست اسبدوانی و ورود نسخههای مختلف «خودِ آینده» میپردازد. دنی با کمربندی روبهروست که روی سگک آن نمایشگر، دکمهها و دستورالعملهای مفصلی وجود دارد. این کمربند امکان جهش، پرواز در زمان و توقف زمان را فراهم کرده است. رمان بهتدریج از هیجان کشف یک اسباببازی شگفتانگیز به تأملی تیرهتر دربارهی پارادوکسهای زمانی، دنیایهای موازی و این سؤال میرسد که وقتی بتوان گذشته را عوض کرد، واقعیت دقیقاً چیست.
مردی که خودش را تا کرد با تمرکز بر گفتوگوهای طولانی دنی با نسخهی آیندهاش، فضای صمیمی و درعینحال ناآرامی میسازد؛ جایی که شخصیت اصلی باید همزمان با یادگیری قوانین فنی کمربند، با تنهایی و نیاز به درکشدن و ترس از نابودی خودِ فعلیاش کنار بیاید.
خلاصه داستان مردی که خودش را تا کرد
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
دنی دانشجوی ۱۹سالهای است که عمو جیم خرجش را میدهد. او ناگهان میفهمد روی کاغذ صاحب ۱۴۳ میلیون دلار است. عمو جیم میمیرد. وکیلها اعلام میکنند که تقریباً هیچ پولی باقی نمانده است. تنها میراث واقعیْ کمربندی است با سگک دیجیتال و دفترچهای که توضیح میدهد این وسیله «کمربند زمان» است؛ دستگاهی برای جابهجایی در زمان.
دنی با آزمونهای کوچک مطمئن میشود که کمربند کار میکند. او به فکر پولدرآوردن از آینده میافتد؛ از شرطبندی روی اسبها تا استفاده از اطلاعات روزنامههای فردا. نخستین جهش جدی، دنی را با نسخهی آیندهی خودش روبهرو میکند؛ کسی که خود را دان معرفی میکند. رمان حاضر از اینجا به بعد وارد بازی پیچیدهای با دو نسخهی یک نفر، تغییر گذشته، روزنامههایی با تیترهای متفاوت و این پرسش میشود که هر بار دستکاری زمان، چه جهانی را خلق یا حذف میکند.
چرا باید کتاب مردی که خودش را تا کرد را بخوانیم؟
رمان مردی که خودش را تا کرد با یک ایدهی آشنا، یعنی سفر در زمان، شروع شده است، اما نویسنده این را به سطحی شخصی و روانشناختی میبرد؛ جایی که قهرمان با خودِ آیندهاش همخانه میشود و باید یاد بگیرد با نسخهی دیگری از خودش زندگی کند. رمان حاضر معمایی دربارهی پارادوکسهای زمانی است و نیز اثری در باب تنهایی، نیازداشتن به همراه و وسوسهی ثروت بیپایان.
خواندن کتاب مردی که خودش را تا کرد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به دوستداران ادبیات داستانی آمریکا و قالب رمان در ژانر فانتزی (علمیـتخیلی)، علاقهمندان به داستانهای مربوط به سفر در زمان و آثاری درمورد هویت، تنهایی و پیامدهای انتخابها پیشنهاد میشود. رمان حاضر برای دوستداران معماهای علت و معلولی و دنیایهای موازی نیز مناسب است.
درباره دیوید جرولد
دیوید جرولد (David Gerrold)، نویسنده و فیلمنامهنویس آمریکایی در ژانر علمیـتخیلی، در ۲۴ ژانویهی ۱۹۴۴ در شیکاگو چشم به جهان گشود. نام او بیش از هر چیز یادآور نگارش اپیزود پرآوازهی The Trouble with Tribbles در سری اصلی مجموعهی تلویزیونی «پیشتازان فضا» است. دوران کودکی و رشد خود را در یک خانوادهی یهودی سپری کرد و سپس برای پیگیری تحصیلاتش راهی لسآنجلس شد.
کلید ورود دیوید جرولد به عرصهی حرفهای در ۲۲سالگی رقم خورد؛ زمانی که با ارائهی چندین طرح داستانی به دستاندرکاران مجموعهی پیشتازان فضا، همکاری خود را با این پروژه آغاز کرد. کتاب «مردی که خودش را تا کرد» (The man who folded himself) نوشتهی دیوید جرولد است.
جوایز و افتخارات کتاب مردی که خودش را تا کرد و نویسنده
رمان مردی که خودش را تا کرد در سال ۱۹۷۴ نامزد جایزهی نِبولا (Nebula Award) برای بهترین رمان و در همان سال نامزد جایزهی هوگو (Hugo Award) برای بهترین رمان شد. تصاحب جوایز معتبر هوگو و نبولا بهخاطر خلق کتاب The Martian Child و همچنین دریافت جایزهی Bram Stoker برای داستان کوتاه Night Train to Paris در زمرهی موفقیتهای ادبی دیوید جرولد قرار گرفتهاند.
بخشی از کتاب مردی که خودش را تا کرد
«آزمایش ساده بود. و با موفقیت پشت سر گذاشتمش.
به ۲۱ مِی ۱۹۷۵ برگشتم و خودم را از رفتن به پیست سوارکاری منصرف کردم. گفتم: «این روزنامۀ امروزه. تو باید دیروز به پیست سوارکاری بری.» البته، دنی حسابی جا خورد و شک ندارم که به سلامت عقلم شک کرد، اما در نهایت موافقت کرد که در تاریخ ۲۱ مِی ۱۹۷۵ به پیست سوارکاری نرود. پس اولین سفرم به پیست را پاک کردم. در این دنیا، هیچوقت چنین اقدامی نکرده بودم.
برای محکمکاری، با ماشین به پیست مسابقه رفتم. بله، خودم آنجا نبودم. البته، اتفاق جالبی افتاد. در دور چهارم، اسب موسوم به هَراَس به تامبلوید تنه نزد و از دور مسابقات اخراج نشد. اگر اینبار آنجا بودم و شرط بسته بودم، داروندارم را باخته بودم. شاید دان قضیه را از قبل دیده بود. اما چرا آن بخش از گذشته تغییر کرده بود؟ چه اتفاقی افتاده بود؟ شاید یکی از اقداماتم در یکی از سفرهایم روی نتیجۀ مسابقات تأثیر گذاشته بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب مردی که خودش را تا کرد و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | مردی که خودش را تا کرد |
| عنوان در زبان مبدأ | The man who folded himself |