کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم پیتر هالینز + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم

کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم

معرفی کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم

کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم (The Science of Self-Discipline) نوشته‌ی پیتر هالینز، در مورد خودانضباطی، نیروی اراده و تاب‌آوری ذهنی است و می‌کوشد نشان دهد که خودانضباطی نه استعدادی ذاتی، بلکه مهارتی است که می‌توان آن را پرورش داد و در زندگی روزمره نهادینه کرد. نویسنده با مرور ساختار عصبی و کارکردهای اجرایی مغز انسان، موانع پنهان انضباط مثل سندرم امید واهی، کمال‌گرایی، تعویق و دلیل‌تراشی را تشریح می‌کند و نحوه‌ی آماده‌کردن ذهن برای سختی‌ها و مدیریت تمایلات را یاد می‌دهد. فائزه نوری مترجم این کتاب و نشر هنوز ناشر آن است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم

کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم اثر پیتر هالینز، با تکیه بر تجربیات شخصی نویسنده و یافته‌های علوم اعصاب، خودانضباطی را مهارتی قابل‌ یادگیری و تقویت‌شدنی معرفی می‌کند. هالینز با واکاوی ساختار مغز و عملکردهای اجرایی قشر پیش‌پیشانی، نشان می‌دهد که خویشتن‌داری، رفتاری مشابه ماهیچه‌ دارد که با تمریناتی مثل مدیتیشن تقویت و در اثر فشارهای مداوم دچار خستگی و فرسودگی می‌شود. او در این اثر، انضباط شخصی را نه یک ویژگی ذاتی، بلکه ابزاری برای مدیریت چالش‌های واقعی زندگی و عبور از محدودیت‌های ذهنی قلمداد می‌کند.

نویسنده در بخش‌های عملی کتاب، راهکارهای متنوعی را - از مدیریت انگیزه‌های درونی گرفته تا تاکتیک‌های تاب‌آوری یگان‌های ویژه ارتش - برای مقابله با موانع انضباط ارائه می‌دهد. بررسی مفاهیمی چون قانون ۴۰ درصد، تنفس مربعی و مدیریت وسوسه‌ها با قانون ده دقیقه، به مخاطب کمک می‌کند تا بر سندرم امید واهی و اهمال‌کاری غلبه کند. هالینز با تأکید بر پذیرش سختی و استفاده از تکنیک‌هایی برای سوار شدن بر امواج تمایلات، تلاش می‌کند تا مسیری روشن برای تبدیل انضباط به یک عادت پایدار و ابزاری جهت دستیابی به استقلال و پیشرفت فردی ترسیم نماید.

خلاصه کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم

پیتر هالینز در فصل اول کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم، نشان می‌دهد که خودانضباطی ریشه‌ی عصبی دارد؛ بخش‌هایی از قشر پیش‌پیشانی و کارکردهای اجرایی مغز در تصمیم‌گیری‌های بلندمدت و مقاومت در برابر لذت آنی نقش دارند و با تمرین، مدیتیشن و انتخاب‌های تکرارشونده می‌توان آن‌ها را تقویت کرد. در همین فصل مفهوم خستگی اراده مطرح شده است. در فصل دوم، کتاب نشان می‌دهد خودانضباطی بدون انگیزه‌ی روشن دوام نمی‌آورد. انگیزه‌های عمیق‌تری مثل احساس پیشرفت، استقلال در تصمیم‌گیری، میل به متخصص شدن و احساس سودمندی برای دیگران، سوخت پایدارتر انضباط هستند. نویسنده انگیزه‌های بیرونی (پول، تأیید، ترس از تنبیه) را در برابر انگیزه‌های درونی (رشد، معنا، رضایت شخصی) قرار می‌دهد و با مثال‌ها و پژوهش‌ها توضیح می‌دهد که چرا تکیه‌ی صرف بر پاداش‌های بیرونی، تعهد و انضباط را در بلندمدت تضعیف می‌کند.

فصل سوم به سراغ الگوی یگان ویژه‌ی نیروی دریایی می‌رود و چند تاکتیک مشخص ارائه می‌کند: قانون ۴۰ درصد، استفاده‌ی آگاهانه از اثر دارونما برای بالا بردن انتظارات از خود، مدیریت برانگیختگی با تنفس مربعی، هدف‌گذاری بزرگ‌تر از حد معمول و قانون ده دقیقه برای فاصله‌گرفتن از وسوسه‌ها یا ادامه‌دادن کار مفید. فصل چهارم بر موانع درونی انضباط تمرکز دارد: مثل سندرم امید واهی که در آن دشواری تغییر دست‌کم گرفته می‌شود و اهداف غیرواقعی انتخاب می‌شوند؛ یا کمال‌گرایی و تعویق که با قانون ۷۵ درصد به چالش کشیده می‌شوند. نهایتاً فصل پنجم یادآوری می‌کند که خودانضباطی ذاتاً همراه با ناراحتی است و آنچه نیاز است، عادت‌کردن به سختی و افزایش تاب‌آوری است.

چرا باید کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم را بخوانیم؟

این کتاب برای کسانی که به‌ دنبال توضیحی روشن و قابل‌استناد از خودانضباطی هستند، ترکیبی از روایت شخصی، پژوهش‌های علمی و تکنیک‌های رفتاری ارائه کرده است. نویسنده از سطح توصیه‌های کلی فراتر رفته و به موانع پنهانی انضباط نیز پرداخته است. در مجموع، این اثر تصویری نسبتاً کامل از این مسیر ارائه کرده: از زیست‌شناسی و انگیزه تا موانع و تمرین‌های عملی برای عادت‌کردن به نظم.

خواندن کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به افرادی که با تعویق، کمال‌گرایی، وسوسه‌های تکراری، یا خستگی اراده دست‌وپنجه نرم می‌کنند پیشنهاد می‌شود. علاقه‌مندان به رشد فردی و کسانی که به مباحث عصب‌شناسی رفتار و تاب‌آوری ذهنی علاقه دارند نیز می‌توانند از این اثر استفاده کنند.

درباره پیتر هالینز

پیتر هالینز (Peter Hollins) نویسنده، پژوهشگر و روان‌شناس آمریکایی است که عموماً به خاطر ساده‌سازی مفاهیم پیچیده‌ی علمی در حوزه‌ی یادگیری و عملکرد انسانی شناخته می‌شود. او با تکیه بر تحصیلات آکادمیک و تجربه‌ی سال‌ها کار بالینی با مراجعان مختلف، بیشتر تمرکز خود را بر ارتقای ظرفیت‌های ذهنی و دستیابی به عملکرد بهینه معطوف کرده است. هالینز در آثارش تلاش می‌کند تا با استفاده از یافته‌های علوم اعصاب و روان‌شناسی رفتاری، راه‌حل‌هایی عملی برای چالش‌های روزمره‌ای چون اهمال‌کاری، کمبود تمرکز و ضعف در انضباط شخصی ارائه دهد. غالب آثار او، همچون «کاری را که شروع کردی تمام کن»، «علم خودانضباطی» و «یادگیری به سبک اینشتین» در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های توسعه‌ی فردی و خودیاری قرار دارند.

نسخه‌های دیگر کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم

• کتاب خویشتن داری، ترجمه‌ی سمیه قوامی نژاد، نشر آریاناقلم

بخشی از کتاب چگونه خود را به نظم عادت دهیم

«قبل از هر چیز لازم است بدانیم خودانضباطی چه تعریفی در زیست‌شناسی دارد و از دیدگاه عصب‌شناسی چه عواملی بر خودانضباطی تأثیر دارند و آن را کاهش یا افزایش می‌دهند. در غیر این صورت نمی‌توانیم به خوبی از آن بهره‌مند شویم، مثل این است ‌که بخواهیم یک بیماری را بدون شناخت عوامل آن درمان کنیم. تشخیص منشأ فیزیکی رفتارهای پیچیدۀ مغزی کار دشواری است، اما عصب‌شناسان و روان‌شناسان در این زمینه روز به روز پیشرفت می‌کنند. واژه‌های "تکانش‌گری" و "نیروی اراده" نه در بخش‌ خاصی از مغز ما حک شده‌اند، و نه ماده‌ای شیمیایی برای تغییر پایدار عملکرد آن‌ها وجود دارد.

دانشمندان تخمین زده‌اند مغز انسان معمولی حدود ۱۰۰ بیلیون نورون دارد. نورون‌ها سلول‌های ریزی هستند که در مدار الکتریکی مغز ما پیام‌های عصبی را منتقل می‌کنند و افکار و رفتارهای ما را می‌سازند. این مقدار حدوداً مساوی تعداد ستاره‌های کهکشان راه شیری است. بنابراین تعجبی ندارد که دانشمندان تا کنون فقط توانسته‌اند ارتباط میان نورون‌ها و خروجی‌های آن‌ها را دریابند. البته با کمک آزمایش‌های اخیر سرنخ‌هایی دربارۀ فعالیت‌های داخلی مغز ما نیز کشف کرده‌اند.»