کتاب ادبیات و روان درمانی موسسه مدرسه زندگی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ادبیات و روان درمانی

کتاب ادبیات و روان درمانی

معرفی کتاب ادبیات و روان درمانی

کتاب ادبیات و روان‌درمانی نوشته‌ی موسسه مدرسه زندگی با ترجمه‌ی آزاده ضیائی مجموعه‌ای است از پرتره‌های فکری نویسندگان بزرگ و نظریه‌پردازان روان‌درمانی که نشر هنوز آن را منتشر کرده است. این کتاب دومین جلد از مجموعه درس‌های زندگی است و تلاش کرده است میان جهان ادبیات و دغدغه‌های روان انسان پلی روشن بزند. در هر فصل، زندگی و آثار یک چهره‌ی مهم ادبی یا درمانگر خلاصه شده و ایده‌های اصلی او در ارتباط با مسائل عاطفی، اخلاقی و روابط انسانی توضیح داده شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ادبیات و روان درمانی

کتاب ادبیات و روان‌درمانی دومین جلد از مجموعه‌ای است که موسسه مدرسه زندگی بر اساس کتاب متفکران بزرگ تدوین کرده و نشر هنوز آن را به‌صورت مجزا منتشر کرده است. در سخن مترجم توضیح داده شده که متن اصلی ابتدا یک کتاب واحد بوده و سپس برای دسترسی بهتر خوانندگان به چهار جلد تقسیم شده است: فلسفه‌ی شرق و غرب، ادبیات و روان‌درمانی، جامعه‌شناسی و سیاست، و هنر و معماری. در این جلد، تمرکز بر دو حوزه‌ی ادبیات و روان‌درمانی است و هر دو از زاویه‌ی «کمک به زندگی امروز» معرفی شده‌اند. کتاب ادبیات و روان‌درمانی در بخش نخست سراغ نویسندگانی مانند جین آستین، گوته، تولستوی، مارسل پروست و ویرجینیا وولف رفته است. در هر فصل، زندگی شخصی، زمینه‌ی تاریخی، آثار مهم و چند ایده‌ی محوری آن نویسنده درباره‌ی عشق، قضاوت، پول، شهرت، رنج، تنهایی و معنای زندگی مرور شده است. نویسندگان مدرسه زندگی نشان داده‌اند که رمان و ادبیات فقط برای لذت بردن نیست، بلکه می‌تواند نوعی آموزش عاطفی و تمرین همدلی باشد. در بخش دوم کتاب ادبیات و روان‌درمانی، نوبت به چهره‌های روان‌درمانی می‌رسد و فصل آغازین با زیگموند فروید شروع شده است. در این بخش، مفاهیمی مانند اصل لذت و واقعیت، نهاد و ایگو و سوپرایگو، نقش کودکی و مراحل رشد روانی، و شکل‌گیری روان‌نژندی‌ها به زبان ساده توضیح داده شده است. در سراسر کتاب، معیار انتخاب متفکران نه شهرت تاریخی آن‌ها بلکه سودمندی ایده‌هایشان برای مسائل عاطفی و اجتماعی امروز معرفی شده است.

خلاصه کتاب ادبیات و روان درمانی

کتاب ادبیات و روان‌درمانی مجموعه‌ای از معرفی‌ها و تفسیرها درباره‌ی چند نویسنده‌ی بزرگ و چند چهره‌ی مهم روان‌درمانی است که موسسه مدرسه زندگی آن‌ها را با یک پرسش مشترک کنار هم نشانده است: این افراد برای فهم رنج‌ها، روابط و سردرگمی‌های امروز چه کمکی می‌کنند؟ در بخش ادبیات، زندگی و آثار جین آستین، گوته، تولستوی، پروست و ویرجینیا وولف مرور شده و از دل رمان‌ها و جستارهایشان درس‌هایی درباره‌ی عشق رمانتیک و عشق بالغ، قضاوت اخلاقی، نقش پول، معنای هنر، وسوسه‌ی شهرت و ارزش زندگی روزمره بیرون کشیده شده است. در بخش روان‌درمانی، با نقطه‌ی شروع فروید، ساختار ذهن، تعارض لذت و واقعیت، اهمیت سال‌های کودکی و شکل‌گیری الگوهای ناسالم توضیح داده شده تا خواننده بتواند پیوند میان نظریه و تجربه‌ی شخصی را بهتر ببیند.

چرا باید کتاب ادبیات و روان درمانی را بخوانیم؟

کتاب ادبیات و روان‌درمانی نشان می‌دهد رمان‌ها و نظریه‌های روان‌درمانی چگونه می‌توانند به فهم احساسات پیچیده، روابط دشوار و تعارض‌های درونی کمک کنند. این کتاب با خلاصه‌کردن زندگی و ایده‌های متفکران، آن‌ها را از قالب نام‌های بزرگ تاریخی بیرون آورده و به مشاورانی برای مسائل عاطفی امروز تبدیل کرده است.

کتاب ادبیات و روان‌درمانی به کسانی پیشنهاد می‌شود که به ادبیات علاقه دارند و می‌خواهند معنای عمیق‌تری در رمان‌ها پیدا کنند، به دانشجویان و علاقه‌مندان روان‌شناسی و نیز افرادی که درگیر پرسش‌هایی درباره‌ی عشق، قضاوت اخلاقی، رنج و معنای زندگی هستند.

بخشی از کتاب ادبیات و روان درمانی

«کتابی که در دست دارید، ادبیات و روان‌درمانی، به دو بخش اصلی تقسیم شده است. بخش ادبیات به معرفی چند چهرهٔ شاخص ادبیات غرب و حوادث مهم زندگی آن‌ها می‌پردازد و با بررسی آثارشان و ارائهٔ خلاصه‌ای از آن‌ها ما را وامی‌دارد به پرسش‌هایی از این دست بیندیشیم: آیا حق داریم قضاوت کنیم؟ آیا حق داریم کسانی را که دوست‌شان داریم تغییر دهیم؟ پول در روابط عاشقانه چه اهمیتی دارد؟ آیا عشق و شهرت ما را خوشبخت می‌کند؟ عشق رمانتیک چه ایرادی دارد؟ چرا سفر کنیم؟ چه کنیم که تمام و کمال زندگی کنیم؟ همدلی و شفقت به چه کار می‌آید؟ و اصلاً فایدهٔ هنر چیست، سرگرم شدن یا رشد یافتن؟ بخش روان‌درمانی نیز به اجمال نظریات برخی از مهم‌ترین چهره‌های روان‌درمانی را مطرح می‌کند: اهمیت دوران کودکی و بخش ناهشیار ذهن ما، مکانیسم‌های دفاعی روان ما که از رنج‌مان می‌کاهند اما مانع ارتباط‌مان با واقعیت می‌شوند، نحوهٔ دست یافتن به نگرشی متعادل دربارهٔ اطرافیان و عزیزان‌مان و پذیرش آن‌ها با نقاط ضعف‌شان، پروردن فرزندانی با روان سالم، و بالاخره رنج و لذت دلبستگی.»