معرفی و دانلود کتاب فلسفه شرق و غرب + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
نشر هنوز

معرفی کتاب فلسفه شرق و غرب

کتاب فلسفه شرق و غرب، نوشته موسسه مدرسه زندگی و ترجمه آزاده ضیائی، در سال ۱۴۰۲ توسط نشر هنوز منتشر شده است. این کتاب جلد اول از مجموعه‌ی چهارجلدی درس‌های زندگی است که بر اساس گزیده‌ای از کتاب متفکران بزرگ مدرسه زندگی تدوین شده و به‌سراغ فیلسوفان و فرزانگان شرق و غرب رفته است. نویسندگان در فصل‌هایی کوتاه و متمرکز، ایده‌های کلیدی متفکران را از دل زندگی و زمانه‌شان بیرون کشیده‌اند و نشان داده‌اند که چگونه این ایده‌ها می‌توانند به مسائل امروز انسان کمک کنند؛ از اضطراب و خشم و حسادت تا عدالت، دوستی، عشق و خوشبختی. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فلسفه شرق و غرب اثر موسسه مدرسه زندگی

کتاب فلسفه شرق و غرب جلد اول از مجموعه‌ای است که موسسه مدرسه زندگی بر اساس کتاب متفکران بزرگ تدوین کرده است. در این جلد، نویسندگان با رویکردی صریح و مخاطب‌محور، به‌سراغ ۱۵ فیلسوف غربی از یونان باستان تا دوران مدرن و ۵ فرزانه‌ی شرقی رفته‌اند و کوشیده‌اند تا نشان دهند ایده‌های آن‌ها چگونه می‌تواند به حل مسائل فکری و عاطفی امروز کمک کند. در مقدمه‌ی کتاب فلسفه شرق و غرب، توضیح داده شده که این گزینش آگاهانه «سوگیرانه» است، یعنی به‌جای وفاداری صرف به تاریخ اندیشه، متفکرانی انتخاب شده‌اند که بیشترین فایده را برای زندگی امروز دارند و می‌توانند به اضطراب‌ها، تردیدها و تعارض‌های روزمره پاسخ بدهند.

کتاب فلسفه شرق و غرب در فصل‌های جداگانه به‌سراغ چهره‌هایی مانند افلاطون، ارسطو، رواقیان، اپیکور، آگوستین، توماس آکوئیناس، مونتنی، لا روشفوکو، اسپینوزا و دیگران می‌رود. هر فصل با معرفی کوتاه زندگی و فضای تاریخی آغاز می‌شود، سپس چند ایده‌ی محوری آن متفکر درباره‌ی موضوعاتی مثل خوشبختی، فضیلت، نقش هنر، دوستی، سیاست، دین، عدالت، اضطراب و خشم توضیح داده می‌شود. در ادامه‌ی کتاب، نویسندگان موسسه مدرسه زندگی نشان می‌دهند که چگونه می‌توان از این ایده‌ها برای فهم بهتر روابط عاطفی، کار، جایگاه اجتماعی، ترس از شکست، مواجهه با رنج و حتی نسبت علم و ایمان استفاده کرد و آن‌ها را به زبان امروز بازخوانی کرد.

خلاصه کتاب فلسفه شرق و غرب

کتاب فلسفه شرق و غرب مجموعه‌ای از پرتره‌های فکری است که هر فصل آن بر یک متفکر و یک مسئله‌ی اساسی زندگی تمرکز دارد. افلاطون با مفهوم ائودائیمونیا، اهمیت تفکر، عشق به‌مثابه آموزش متقابل و نقش زیبایی و هنر در تربیت روح معرفی می‌شود. ارسطو با بحث فضیلت به‌عنوان اعتدال طلایی، کارکرد تراژدی و کاتارسیس، معنای دوستی و فن خطابه به میان می‌آید. رواقیان برای اضطراب، خشم، پارانویا و فقدان چشم‌انداز، تمرین‌هایی ذهنی پیشنهاد می‌کنند. اپیکور خوشبختی را از زیر سایه‌ی عشق رمانتیک، ثروت و تجمل بیرون می‌کشد و بر دوستی، کار معنادار و زندگی ساده تأکید می‌کند. آگوستین و آکوئیناس نسبت گناه، عدالت، تاریخ، عقل و ایمان را بازمی‌سنجند و متفکرانی مانند مونتنی و لا روشفوکو بر خودبینی روشنفکران، توهمات اخلاقی و خودفریبی‌های روزمره نور می‌افکنند.

چرا باید کتاب فلسفه شرق و غرب را بخوانیم؟

کتاب فلسفه شرق و غرب ایده‌های پراکنده‌ی فیلسوفان را به سؤالات ملموس زندگی امروز پیوند می‌زند؛ از اضطراب شغلی و ترس از شکست تا حسادت، خشم، عشق و معنای خوشبختی. خواننده می‌تواند بدون درگیرشدن با متون دشوار کلاسیک، با چکیده‌ی اندیشه‌ی متفکران آشنا شود و دریابد که هرکدام چه کمکی به فهم روابط، کار، سیاست، دین و خودشناسی می‌کنند.

خواندن کتاب فلسفه شرق و غرب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب فلسفه شرق و غرب به کسانی پیشنهاد می‌شود که کنجکاوند فلسفه را نه به‌عنوان تاریخ ایده‌ها، بلکه به‌عنوان ابزاری برای فهم زندگی روزمره بفهمند. دانشجویان علوم انسانی، علاقه‌مندان به خودشناسی و کسانی که با اضطراب، خشم، سردرگمی معنایی یا پرسش‌های اخلاقی درگیرند، می‌توانند از مطالب این کتاب استفاده کنند.

درباره موسسه مدرسه زندگی

مدرسه‌ زندگی یک مؤسسه‌ی فرهنگی و آموزشی بریتانیایی است که در سال ۲۰۰۸ به‌ دست آلن دوباتن و گروهی از نویسندگان، هنرمندان و روان‌درمانگران در لندن بنیان‌گذاری شده است. فعالیت این مجموعه بر آموزش کاربردی فلسفه، روان‌شناسی و مهارت‌های زندگی متمرکز است و موضوعاتی مانند اضطراب، روابط عاطفی، کار، خلاقیت و معنویت را با زبانی ساده و عمومی مطرح می‌کند.

این مؤسسه از سال ۲۰۱۶ انتشارات مستقلی به نام مدرسه زندگی را راه‌اندازی کرده و کتاب‌های متعددی در حوزه‌ی خودشناسی، روابط انسانی و رشد فردی منتشر کرده است. از آثار شناخته‌شده‌ی آن می‌توان به رابطه‌ها، اضطراب موقعیت، آنچه در مدرسه به شما یاد نمی‌دهند و والدینی ناکامل اما به‌اندازه‌ی کافی خوب اشاره کرد.

فعالیت‌های مدرسه‌ی زندگی همواره با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو بوده است. برخی منتقدان این مجموعه را به ساده‌سازی بیش‌ازحد مفاهیم فلسفی و تفسیرهای نادقیق متون فکری متهم کرده‌اند، اما در مقابل، گروهی نیز آن را به‌دلیل تلاش برای پیونددادن فلسفه و روان‌شناسی با مسائل روزمره‌ی زندگی تحسین کرده‌اند.

بخشی از کتاب فلسفه شرق و غرب

«در تحلیل رواقیان، برخورد شدید انتظارات با واقعیت است که خشم را ایجاد می‌کند. ما هر وقت اتفاق ناراحت‌کننده‌ای برای‌مان رخ بدهد فریاد نمی‌کشیم، ما فقط زمانی فریاد می‌کشیم که آن اتفاق هم ناراحت‌کننده باشد و هم غیرمنتظره. پس باید یاد بگیریم که هر چه می‌توانیم توقعات‌مان را از زندگی کم کنیم تا آرام شویم. قطعاً عزیزان‌مان ما را ناامید می‌کنند، طبیعتاً همکاران‌مان ما را پشت سر می‌گذارند، بلااستثنا دوستان‌مان به ما دروغ می‌گویند... هیچ‌یک از این‌ها نباید غافلگیرکننده باشد. این‌ها شاید غمگین‌مان کند، اما ــ اگر یک رواقی باشیم ــ هرگز نباید خشمگین‌مان سازد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۴ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب فلسفه شرق و غرب و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:فلسفه شرق و غرب
شابک:۹۷۸۶۲۲۷۲۵۵۶۷۶‬
تعداد صفحه‌ها:۱۶۸ صفحه
قیمت کتاب:۱۹۵۰۰۰۰ تومان
برچسب:مجموعه مدرسه زندگی، مجموعه درس‌های زندگی

نظری برای کتاب ثبت نشده است.