کتاب هنر و معماری موسسه مدرسه زندگی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب هنر و معماری

کتاب هنر و معماری، نوشته موسسه مدرسه زندگی و ترجمه آزاده ضیائی، مجموعه‌ای از پرتره‌های فکری هنرمندان، معماران و طراحانی است که هرکدام به‌نوعی بر شیوه‌ی زیستن انسان معاصر اثر گذاشته‌اند. این کتاب بخشی از مجموعه‌ی درس‌های زندگی است و نشر هنوز در سال ۱۴۰۲ آن را منتشر کرده است. در این کتاب از آندرئا پالادیو و یوهانس ورمر تا کاسپار داوید فریدریش، آنری ماتیس، ادوارد هاپر، اسکار نیمایر، لوئی کان، کوکو شانل و جین جیکبز معرفی شده‌اند و ایده‌هایشان درباره‌ی زیبایی، شهر، خانه، لباس، امید، رنج و تنهایی توضیح داده شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هنر و معماری اثر موسسه مدرسه زندگی

کتاب هنر و معماری جلد چهارم از مجموعه‌ی درس‌های زندگی و نوشته‌ی موسسه مدرسه زندگی است. در این جلد، نویسندگان به‌جای مرور تاریخ رسمی هنر و معماری، به‌سراغ هنرمندان و معمارانی رفته‌اند که آثارشان مستقیماً با مسائل روزمره‌ی انسان امروز گره می‌خورد؛ از تأثیر خانه‌ها و شهرها بر احساسات تا نقش نقاشی، مد یا طراحی فضا در قابل‌تحمل‌کردن رنج، تنهایی یا امید. کتاب هنر و معماری با یک پیش‌گفتار کلی از مدرسه زندگی شروع می‌شود که در آن معیار اصلی نه شهرت تاریخی بلکه سودمندی ایده‌ها برای زندگی امروز معرفی شده است. هر فصل به یک چهره اختصاص دارد و با روایت زندگی، تحلیل آثار و جمع‌بندی ایده‌های کلیدی پیش می‌رود.

نویسندگان موسسه مدرسه زندگی به کتاب‌ها، تابلوها، بناها و پروژه‌های شهری مشخصی ارجاع داده‌اند و نشان داده‌اند که فرضاً یک ویلا، یک کلیسای مدرن، یک تابلوی منظره یا حتی یک پیراهن مشکی کوتاه چه نسبتی با نیازهای عاطفی و اجتماعی انسان دارد. کتاب هنر و معماری در کنار معرفی هنرمندان، مدام به پرسش‌های عملی برمی‌گردد: هدف معماری چیست، شهر خوب چه ویژگی‌هایی دارد، چرا باید به چیزهای معمولی توجه کرد، چگونه می‌توان به کمک هنر کمتر رنج کشید یا امیدوار ماند و مد یا طراحی شهری چه نقشی در شکل‌دادن به هویت فردی و جمعی دارد.

خلاصه کتاب هنر و معماری

کتاب هنر و معماری مجموعه‌ای از فصل‌هاست که هرکدام بر یک هنرمند یا معمار متمرکز شده و از خلال زندگی و آثار او به یک مسئله‌ی اساسی در زندگی می‌پردازد. در فصل پالادیو، معماری به‌عنوان ابزاری برای پرورش آرامش، تناسب و شکوه در زندگی روزمره فهمیده شده است. ورمر به امور معمولی و لذت‌های ساده اعتبار می‌بخشد و فریدریش نشان می‌دهد که هنر می‌تواند به رنج شکوه بدهد و آن را قابل‌تحمل‌تر کند.

ماتیس بر اهمیت امید و شادی در بحران‌ها تأکید می‌کند و هاپر تنهایی مدرن را به تصویری مشترک و قابل‌پذیرش تبدیل می‌کند. نیمایر و کان راهی برای آشتی مدرنیسم با هویت بومی و شکوه سنتی پیشنهاد می‌کنند. کوکو شانل مد را به ابزاری برای وقار و سادگی پایدار بدل می‌کند و جین جیکبز منطق پنهان خیابان‌ها و شهرهای زنده را آشکار می‌کند.

چرا باید کتاب هنر و معماری را بخوانیم؟

کتاب هنر و معماری نشان می‌دهد که هنر، معماری، مد و طراحی شهری مستقیماً با احساسات، روابط و انتخاب‌های روزمره پیوند دارند. خواننده از خلال روایت زندگی و ایده‌های هنرمندان مختلف، نگاهی تازه به خانه، شهر، لباس، رنج، امید و تنهایی پیدا می‌کند و درمی‌یابد که چگونه می‌توان از آثار هنری برای فهم بهتر خود و جهان اطراف استفاده کرد.

خواندن کتاب هنر و معماری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به دانشجویان و علاقه‌مندان به هنر و معماری، طراحان شهری و معماران، دوستداران نقاشی و مد و همچنین کسانی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند نسبت خود را با شهر، خانه، زیبایی و زندگی روزمره عمیق‌تر بفهمند.

درباره موسسه مدرسه زندگی

موسسه مدرسه زندگی (The School of Life) یک مجموعه‌ی فرهنگی و آموزشی بریتانیایی است که در سال ۲۰۰۸ به همت آلن دوباتن بنیان‌گذاری شد. دفتر مرکزی این مؤسسه در لندن قرار دارد و فعالیت‌های آن بر موضوعاتی مانند اضطراب، روابط انسانی، هوش هیجانی، کار، خلاقیت و معنویت متمرکز است. هدف اصلی این مجموعه ارائه‌ی مفاهیم فلسفی و روان‌شناختی به زبانی ساده و کاربردی در زندگی روزمره است.

افرادی از حوزه‌های مختلف فکری و هنری در شکل‌گیری مدرسه‌ی زندگی مشارکت داشته‌اند؛ از جمله روان‌درمانگران، نویسندگان، هنرمندان و آموزگاران. این مؤسسه فعالیت خود را از طریق برگزاری کلاس‌ها، تولید ویدئو، انتشار مقاله و عرضه‌ی محصولات آموزشی گسترش داد و به‌مرور به یکی از شناخته‌شده‌ترین برندهای عمومی در حوزه‌ی فلسفه‌ی کاربردی و خودشناسی تبدیل شد.

مدرسه‌ی زندگی از سال ۲۰۱۶ انتشارات اختصاصی خود را با نام The School of Life Press راه‌اندازی کرد. این انتشارات کتاب‌ها و مجموعه‌های متعددی در زمینه‌ی روابط، سلامت روان، رشد فردی و فلسفه‌ی زندگی منتشر کرده است. از آثار شناخته‌شده‌ی آن می‌توان به متفکران بزرگ، رابطه‌ها، از ناکامی‌های کودکی گذرکردن، اضطراب موقعیت، ایده‌های بزرگ برای ذهن‌های کنجکاو، آنچه در مدرسه به شما یاد نمی‌دهند، والدینی ناکامل اما به‌اندازه‌ی کافی خوب، ازخودبیزاری و چگونه رسانه‌های مدرن ذهن ما را نابود می‌کنند، اشاره کرد.

بخشی از کتاب هنر و معماری

«یک شخص معمولی، در اروپا و ایالات‌متحده، ۸۴ درصد عمرش را در محیط بسته یعنی در درون آثار معماری سپری می‌کند. مابقی این زمان را هم بیشتر در اطراف بناهاست؛ حتی اگر چندان توجهی به آن‌ها نکند با این‌که این‌چنین در معرض هنر معماری هستیم، در کل، فرهنگ‌مان در مورد ظاهر بناها چندان بلندپرواز نیست. غالباً فرض می‌کنیم قرار نیست ساختمان‌هایی که در اطراف محل زندگی ما هستند چیز خاصی باشند و نمی‌توان کار خاصی برای بهتر کردن آن‌ها انجام داد. تصور ما این است که بناهای عالی حاصل آفرینش‌های منحصربه‌فرد و پرهزینهٔ معماران نابغه‌اند. شاید در تعطیلات به سفری برویم و از آثار عالی معماری بازدید کنیم، اما بعید است که انتظار داشته باشیم این بناها معیار ساخت منازلی باشند که خودمان در آن‌ها زندگی می‌کنیم. یکی از مقاصد مهم جهان برای بازدیدکنندگان آثار معماری شهر ویچِنتسا است، شهری غیرساحلی در ۲۵ مایلی ونیز که به یک دلیل مورد توجه است: بسیاری از آثار پالّادیو در این شهر و اطراف آن واقع شده است.»