کتاب ایکیگای برای همه هکتور گارسیا + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ایکیگای برای همه

کتاب ایکیگای برای همه

معرفی کتاب ایکیگای برای همه

کتاب ایکیگای برای همه (Ikigai for Teens) نوشته هکتور گارسیا و فرانسس میرالس، با الهام از مفهوم ژاپنی ایکیگای، خواننده را به سفری درونی برای کشف دلیل بودن و معنای شخصی زندگی می‌برد. نویسندگان با ترکیب تجربه‌های شخصی خود، نمونه‌های واقعی از زندگی افراد مشهور و عادی، و آموزه‌های فلسفی و روان‌شناختی، نشان می‌دهند که چگونه هر کس می‌تواند در میان گزینه‌های بی‌شمار دنیای امروز، مسیر منحصربه‌فرد خود را پیدا کند. سارا مقیم‌پور بیژنی این کتاب را برای نشر شورآفرین ترجمه کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ایکیگای برای همه

هکتور گارسیا و فرانسس میرالس در کتاب ایکیگای برای همه، مفهوم ژاپنی ایکیگای را به‌ عنوان زندگی باارزش و دلیل برخاستن از رختخواب معرفی کرده‌اند و آن را از سطح یک واژه‌ی جذاب به سطح یک قطب‌نمای عملی برای تصمیم‌های روزمره می‌آورند. در بخش‌های ابتدایی، نویسندگان توضیح می‌دهند که داشتن «چرای زندگی» چطور می‌تواند انسان را از سخت‌ترین شرایط عبور دهد و به‌تدریج او را از سردرگمی در انتخاب مسیر، به سمت شفاف‌تر شدن علاقه‌ها و ارزش‌ها هدایت کند. کتاب در ادامه وارد بخش‌های کاربردی‌تر می‌شود و نشان می‌دهد که کشف ایکیگای فقط یک لحظه‌ی شهودی نیست، بلکه فرایندی پر از آزمون‌وخطا، اشتباه، بازگشت، انتخاب دوباره و تمرین مداوم است. نویسندگان با استفاده از داستان‌های متنوع از فرهنگ‌های مختلف - از بودا و سیدارتا تا مایکل جردن، آرنولد شوارزنگر، جاستین بیبر، ملاله و گرتا تونبرگ - تصویری چندوجهی از این فرایند ساخته‌اند. در بخش دوم کتاب ایکیگای برای همه، تمرین‌ها، پرسش‌ها و پیشنهادهای مشخصی برای برنامه‌ریزی، تمرکز، کاهش حواس‌پرتی دیجیتال، یافتن مربی و تبدیل علاقه به مهارت عمیق ارائه کرده است. این ساختار چندبخشی باعث شده تا کتاب همزمان هم روایت‌محور، هم مفهومی و هم تمرینی باشد و خواننده بتواند در هر مرحله، چیزی برای فکر کردن و چیزی برای عمل‌کردن پیدا کند.

خلاصه کتاب ایکیگای برای همه

ایده‌ی اصلی ایکیگای برای همه این است که هر انسان می‌تواند و باید «چرای زندگیِ» خود را پیدا کند؛ چرایی که صبح‌ها او را از رختخواب بلند می‌کند و به کارها و انتخاب‌های روزمره‌اش معنا می‌بخشد. کتاب ابتدا مفهوم ایکیگای را توضیح می‌دهد: ترکیبی از زندگی و ارزش، چیزی فراتر از شغل یا موفقیت بیرونی. نویسندگان نشان داده‌اند که ایکیگای می‌تواند در هر سن و مرحله‌ای از زندگی تغییر کند و انسان ممکن است چندین ایکیگای در طول عمر خود تجربه کند. یکی از ایده‌های محوری کتاب این است که اگر کسی هنوز هدف مشخصی ندارد، می‌تواند جست‌وجوی هدف را به مأموریت فعلی خود تبدیل سازد. در ادامه، برای نزدیک‌شدن به علاقه‌ها، کتاب پیشنهاد می‌کند از روش آزمون و خطا و همچنین فهرست‌کردن چیزهایی که قطعاً دوست‌داشتنی نیستند استفاده شود تا به‌تدریج دایره‌ی انتخاب‌ها محدودتر و شفاف‌تر شود. همین‌طور به موانع درونی مثل ترس از اشتباه، کمال‌گرایی و فلج تصمیم‌گیری اشاره شده و شش ابزار کلیدی برای شروع شناختن خود معرفی می‌شود: تخیل، کایزن (پیشرفت تدریجی روزانه)، الهام، قدردانی، بی‌پروایی و ابتکار. این ابزارها به‌عنوان مهارت‌هایی معرفی شده‌اند که می‌توان آن‌ها را تمرین و تقویت کرد.

بخش دوم کتاب روی عمل تمرکز دارد و کمک می‌کند تا خواننده بتواند تشخیص دهد کدام فعالیت‌ها او را آن‌قدر درگیر می‌کنند که زمان را از خاطر می‌برد. سپس با یک مقیاس ۰ تا ۱۰، فعالیت‌ها دسته‌بندی می‌شوند تا مشخص شود چه چیزی فقط سرگرمی است و چه چیزی می‌تواند به ایکیگای تبدیل شود. کتاب، قانون ده‌هزار ساعت مالکوم گلادول و مفهوم ژاپنی گامباریماسو را وارد بحث می‌کند و نشان می‌دهد که تبدیل علاقه به مهارت عمیق، نیازمند سال‌ها تمرین هدفمند است. ایکیگای برای همه همچنین به چالش‌های دنیای دیجیتال می‌پردازد و ایده‌ی رژیم دیجیتال و پیشنهادهایی برای بازگشت به تجربه‌های واقعی، نوشتن روی کاغذ، سفر با نقشه‌ی کاغذی، خواندن کتاب کاغذی و معاشرت حضوری را مطرح می‌کند. کتاب در مجموع بر این پیام تأکید دارد که کشف و زندگی‌کردن با ایکیگای، ترکیبی است از خودشناسی، شجاعت، تمرین مداوم، کاهش حواس‌پرتی و جرئت آشکارکردن خود در جهان.

چرا باید کتاب ایکیگای برای همه را بخوانیم؟

این کتاب به‌جای ارائه‌ی نسخه‌های کلی، نشان داده که سردرگمی، تغییر مسیر، شکست در آزمون‌ها، رهاکردن رشته‌ها و شروع دوباره، بخش طبیعی مسیر کشف ایکیگای است. در هر فصل، ابتدا ایده‌ای توضیح داده شده، سپس با یک یا چند داستان واقعی از فرهنگ‌های مختلف زنده شده و در پایان با چند تمرین یا پرسش مشخص به زندگی روزمره پیوند خورده است. در کنار این‌ها، توجه ایکیگای برای همه به خطرات غرق‌شدن در دنیای دیجیتال، آن را به متنی آگاه‌کننده و کاربردی تبدیل کرده است.

خواندن ایکیگای برای همه را به نوجوانان و جوانانی پیشنهاد می‌کنیم که در انتخاب رشته، شغل یا مسیر زندگی احساس سردرگمی دارند و میان گزینه‌های متعدد گیر کرده‌اند. همین‌طور به کسانی پیشنهاد می‌شود که احساس می‌کنند هدف مشخصی ندارند، از شکست‌ها و تغییر مسیرهای مکرر خسته شده‌اند یا می‌خواهند علاقه‌ی خود را جدی‌تر دنبال کنند و به مهارت عمیق تبدیل کنند.

بخشی از کتاب ایکیگای برای همه

«همه انسان‌ها، حتی نوابغ بزرگ، به دلیل اینکه نمی‌دانند چه راهی را باید طی کنند یا به این دلیل که مسیری که طی می‌کنند آنها را به جایی نمی‌رساند گاهی اوقات باید از موانع ذهنی عبور کنند.

وقتی سعی می‌کنید مسیرهای مختلف را امتحان کنید تا راهی را بیابید که مؤثر باشد شما به روشی که در علم به‌عنوان «آزمون و خطا» شناخته می‌شود اقدام کرده‌اید. شما امکانات مختلف را یکی پس از دیگری امتحان می‌کنید و هر بار که چیزی کار نمی‌کند قدمی به یافتن راه‌حل نزدیک‌تر می‌شوید.

از مشهورترین موارد آزمون و خطا اختراع رشتهٔ درون لامپ توسط توماس ادیسون است. او در مسیر یافتن جواب بارها و بارها شکست خورد زیرا موادی که استفاده می‌کرد یا روشن نمی‌شد یا بلافاصله پس از روشن شدن می‌سوخت.

پس از تلاش‌های بی‌شمار هنگامی که ادیسون سرانجام توانست جهان را روشن کند مردم از او پرسیدند چرا پس از این همه شکست ناامید نشد. مخترع معروف پاسخ داد: "من شکست نخوردم. من فقط ده هزار راه پیدا کردم که کار نمی‌کند."»