معرفی کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو
کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو (The magic strings of Frankie Presto) نوشته میچ آلبوم با ترجمه مهرآیین اخوت در سال ۱۳۹۵ توسط نشر هیرمند منتشر شده است. موسیقیْ راویِ این رمان است. اثر حاضر که در سال ۱۴۰۰ به چاپ ششم رسید، در دستهی رمانهای معاصر قرار میگیرد و داستان زندگی پرفرازونشیب یک موسیقیدان خیالی به نام فرانکی پرستو را روایت میکند. رمان حاضر با محوریت موسیقی و تأثیر آن بر زندگی انسانها شکل گرفته و در بستری از وقایع تاریخی و اجتماعی در قرن بیستم میلادی پیش میرود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو
کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو نوشتهی میچ آلبوم و رمانی است که زندگی یک گیتارنواز و خواننده را از دل فقر، جنگ، مهاجرت، شهرت و انزوا دنبال میکند. راوی این رمان خودِ موسیقی است و این انتخاب، فضای کتاب را از همان صفحههای نخست بهسمت جهانی میبرد که در آن صدا، حافظه، سرنوشت و احساس به هم گره میخورند. فرانکی از کودکی با نشانهای رازآلود معرفی میشود؛ سیمهایی که رنگ آبی به خود میگیرند و نیرویی دارند که فقط به اجرای یک قطعه محدود نمیشود. در کنار این لایهی جادویی تصویری از جهان موسیقی در دورههای مختلف هم ارائه میشود؛ از اجراهای کوچک و پرتنش تا صحنههای بزرگ و چهرههای مشهور.
رمان سیم های جادویی فرانکی پرستو فقط قصهی اوجگرفتن یک هنرمند نیست. میچ آلبوم در این رمان به این پرسش میپردازد که استعداد از کجا میآید، شهرت چه چیزی را پنهان میکند و هنر چگونه میتواند هم نجاتبخش باشد و هم بار سنگینی بر دوش صاحبش بگذارد. اثر با خاطرهها، گفتوگوها و شهادت کسانی پیش میرود که هرکدام در بخشی از زندگی فرانکی حضور داشتهاند؛ موسیقیدانها، دوستان، همکاران و کسانی که فقط لحظهای کوتاه با او برخورد کردهاند، اما همان لحظه مسیرشان عوض شده است.
رمان حاضر پرترهای چندوجهی از شخصیتی است که هم درکنشده میماند و هم بهشدت اثر میگذارد. حالوهوای کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو میان تلخی و شگفتی در رفتوآمد است و در پسِ ماجرای یک نوازنده، از پیوند انسانها و بهای انتخابها و ردّی که هر زندگی بر زندگی دیگران میگذارد، حرف میزند.
خلاصه داستان سیم های جادویی فرانکی پرستو
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
فرانکی پرستو (Frankie Presto) در روزگاری آشفته در اسپانیا به دنیا میآید و از همان آغاز، زندگیاش با خطر، فقدان و موسیقی در هم میآمیزد. او کودکی سختی را پشت سر میگذارد و خیلی زود نشانههای استعدادی کمنظیر در گیتارنوازی و شنیدن موسیقی را از خود نشان میدهد. مسیر زندگیاش فرانکی را از خیابانها و اجراهای کوچک به صحنههای بزرگ و شهرت میرساند، اما این پیشرفت با رازهایی قدیمی، هویتی پنهان و نیرویی عجیب در سیمهای گیتارش همراه است. هر بار که این سیمها رنگ آبی به خود میگیرند، زندگی کسی تغییر میکند و این ویژگیْ سرنوشت فرانکی پرستو را به سرنوشت دیگران پیوند میزند.
چرا باید کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- موسیقیْ راویِ این رمان است.
- این کتاب زندگی یک موسیقیدان را از زاویهای متفاوت نشان میدهد و موسیقی را بهعنوان نیرویی اثرگذار در سرنوشت آدمها مطرح میکند.
- Frankie Prestoپیوند میان استعداد، رنج، شهرت و هویت را در قالب یک رمان پرحادثه نشان میدهد.
- فضای کتاب برای کسانی جالب است که به داستانهای مربوط به هنرمندان، جهان اجرا و پشتصحنهی شهرت علاقه دارند.
- رمان در کنار خط داستانی اصلی به این فکر میپردازد که یک انسان چگونه میتواند ناخواسته بر زندگی دیگران اثر بگذارد.
خواندن کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهایی که موسیقی در آنها فقط پسزمینه نیست و در متن اثر حضور دارد.
- کسانی که به قصههای مربوط به شهرت، هویت پنهان و بهای استعداد علاقه دارند.
- مخاطبانی که رمانهای آمیخته به عناصر جادویی و حالوهوای احساسی را دنبال میکنند.
- علاقهمندان به آثاری که در آنها چند صدا و چند نگاه مختلف، شخصیت اصلی اثر را معرفی میکنند.
درباره میچ آلبوم
میچ آلبوم (Mitch Albom) در ۲۳ می سال ۱۹۵۸ در آمریکا به دنیا آمد. او نویسندهی آمریکایی، روزنامهنگار، فیلمنامهنویس، نمایشنامهنویس، مجری رادیو و تلویزیون و نوازنده است. کتابهای میچ آلبوم بیش از ۴۰ میلیون نسخه در سراسر جهان فروختهاند. او بیشتر با داستانهای الهامبخش خود شناخته میشود. از آثار مشهور او که به فارسی ترجمه شده و مورد استقبال قرار گرفتهاند میتوان به «در جستوجوی چیکا» یا «یافتن چیکا»، «یک روز دیگر»، «در بهشت پنج نفر منتظر شما هستند»، «نفر دیگری که در بهشت ملاقات میکنید» و «سهشنبهها با موری» اشاره کرد.
آلبوم در سال ۱۹۷۹ مدرک کارشناسی جامعهشناسی خود را از دانشگاه براندیس دریافت کرد. پس از تجربههایی در موسیقی و روزنامهنگاری به دانشگاه بازگشت و مدرک کارشناسیارشد روزنامهنگاری را از دانشکدهی روزنامهنگاری دانشگاه کلمبیا و مدرک کارشناسیارشد مدیریت کسبوکار را از دانشکدهی بازرگانی همان دانشگاه دریافت کرد. او بخشی از شهریهاش را از طریق نوازندگی پیانو تأمین میکرد. پس از فارغالتحصیلی، بهعنوان خبرنگار ورزشی آزاد فعالیت کرد و مسابقات المپیک در اروپا را پوشش داد.
میچ آلبوم در سال ۱۹۸۳ بهعنوان نویسندهی تماموقت استخدام شد و در نهایت به ستوننویس ارتقا یافت. در سال ۱۹۸۵ پس از دریافت جایزهی بهترین خبر ورزشی از Associated Press Sports Editors بهعنوان ستوننویس اصلی ورزشی در Detroit Free Press استخدام شد. ستون ورزشی آلبوم بهسرعت محبوب شد و در سال ۱۹۸۹، پس از ادغام نسخههای آخر هفتهی Detroit Free Press و Detroit News، ستون غیرورزشی هفتگی نیز به وظایف او افزوده شد که به زندگی و ارزشهای آمریکایی میپرداخت و در نهایت در سراسر کشور منتشر شد. او ویراستار همکار مجلهی Parade نیز بود و ستونهایش توسط Tribune Content Agency منتشر میشد.
اولین کتاب میچ آلبوم، Bo: Life, Laughs, and the Lessons of a College Football Legend، زندگینامهی یک مربی فوتبال بود که در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و اولین کتاب پرفروش او شد. کتاب بعدیاش Fab Five: Basketball, Trash Talk, The American Dream بود که بازیکنان تیم بسکتبال دانشگاه میشیگان را معرفی میکرد و همچنین به فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز راه یافت. کتاب سهشنبهها با موری نقطهی عطف کار میچ آلبوم بود که در سال ۱۹۹۷ منتشر شد و روایتگر دیدارها و گفتوگوهای او با استاد سابقش، موری شوارتز، دربارهی زندگی و مرگ بود. این کتاب بیش از ۲۰ میلیون نسخه فروخت و به ۴۵ زبان ترجمه شد. فیلم تلویزیونی آن نیز توسط اوپرا وینفری تولید شد و چهار جایزهی امی دریافت کرد.
کتاب بعدی میچ آلبوم، در بهشت پنج نفر منتظر شما هستند، در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و بیش از ۱۰ میلیون نسخه فروخت. رمانهای بعدی او نیز همگی در فهرست پرفروشترینهای نیویورک تایمز قرار گرفتند. آلبوم بهعنوان نمایشنامهنویس نیز فعالیت داشته است. نسخهی صحنهای سهشنبهها با موری در سال ۲۰۰۲ در آف برادوی اجرا شد. میچ آلبوم همچنین موسیقیدان و پیانیست توانمندی بوده است. او ترانههایی مانند Cookin' For Two و Hit Somebody (The Hockey Song) را نوشته و اجرا کرده و با گروه Rock Bottom Remainders از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲ کنسرت برگزار کرده است.
میچ آلبوم فعالیتهای خیریهی گستردهای داشته است. بنیادهایی که تأسیس کرده است شامل The Dream Fund برای حمایت از کودکان محروم، A Time to Help، S.A.Y. Detroit برای حمایت از بیخانمانها و Have Faith Haiti Mission & Orphanage در هائیتی است. کتاب «سیم های جادویی فرانکی پرستو» (The magic strings of Frankie Presto) هم نوشتهی میچ آلبوم است.
جوایز و افتخارات نویسنده
میچ آلبوم در دوران حرفهای خود بیش از ۲۰۰ جایزه و تقدیرنامه دریافت کرده است. او ۱۳ بار بهعنوان بهترین ستوننویس ورزشی کشور توسط Associated Press Sports Editors انتخاب شد، هفت بار جایزهی بهترین گزارش از AP و جایزهی Red Smith را در سال ۲۰۱۰ دریافت کرد. ورود به تالار مشاهیر National Sports Media Association در سال ۲۰۱۳ و تالار مشاهیر ورزشی میشیگان در سال ۲۰۱۷ از افتخارات این نویسنده بوده است.
چه نسخههای دیگری از کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو منتشر شده است؟
نشر قطره در سال ۱۳۹۷ با ترجمهی ماندانا قهرمانلو، نشر نگارگران در سال ۱۳۹۸ با ترجمهی زهرا شریف، انتشارات میلکان در سال ۱۳۹۴ با ترجمهی فرمهر امیردوست، انتشارات مروارید در سال ۱۳۹۵ با ترجمهی الهه شمسنژاد، نشر آوای مکتوب در سال ۱۳۹۶ با ترجمهی عبدالله جمنی و... این کتاب را منتشر کردهاند.
بخشی از کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو
«من موسیقی هستم. آمدهام دنبالِ روحِ فرانکی پرِستوُ. البته نه همهٔ روحش. فقط آن بخشِ کمابیش بزرگِ روحش که وقتی به دنیا آمد از من گرفت. هر قدر هم از آن تکهٔ روح خوب استفاده کرده باشد من امانت هستم، نه مِلکِ طِلق. موقعِ رفتن باید امانتی را پس بدهید.
قریحهٔ فرانکی را جمع میکنم و بین ارواحِ نوزادانِ بعدی پخش میکنم. یک روز هم با شما همین کار را خواهم کرد. بیخود نیست وقتی ناگهان آهنگِ تازهای میشنوید سرتان را بالا میگیرید یا با شنیدنِ صدای طبل و درام پا به زمین میکوبید.
تمامِ انسانها موسیقایی هستند.
وگرنه چرا پروردگار به انسان قلبِ تپنده داده؟
مسلماً بعضیهایتان سهمِ بیشتری از بقیه میگیرید. این هم چند مثال: باخ، موتزارت، ژوبیم، آرمسترانگ، کلاپتون، پرینس. در وقتِ تولدِ تکتکِ این آدمها، من دستهای نُقلیشان را که به طرف من دراز شده بود گرفتم. یک راز را به شما بگویم: قریحهها و استعدادها اینطور اعطا میشوند. ما بین نوزادها میچرخیم؛ بعد وقتی شما دستهای ریزهمیزهتان را برای اولین بار مشت میکنید، رنگهایی که در چشمتان از همه جذابتر است میگیرید. آن قریحهها تمامِ عمرتان با شما میمانند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سیم های جادویی فرانکی پرستو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سیم های جادویی فرانکی پرستو |
| عنوان در زبان مبدأ | The magic strings of Frankie Presto |