کتاب راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی
معرفی کتاب راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی
کتاب راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی (همراه با مثالهای بالینی) با عنوان اصلی Learning Supportive Psychotherapy: An Illustrated Guide نوشتهٔ آرنولد وینستون و ریچارد ن. روزنتال و هنری پینسکر و ترجمهٔ عنایت خلیقی سیگارودی است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ رواندرمانی و مشاوره و رواندرمانی تحلیلی قرار گرفته، با تمرکز بر تقویت عزتنفس و مهارتهای انطباقی، اصول رواندرمانی حمایتی را بهصورت کاربردی و با مثالهای بالینی توضیح داده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی اثر آرنولد وینستون و ریچارد ن. روزنتال و هنری پینسکر
کتاب «راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی» (همراه با مثالهای بالینی) نخستینبار در سال ۲۰۱۲ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۲ (چاپ سوم) منتشر شده است. گفته شده است که رواندرمانی حمایتی یکی از شاخههای رواندرمانی پویشی به شمار میآید که تمرکز اصلی آن بر تقویت عزتنفس، بهبود عملکرد و افزایش مهارتهای انطباقی فرد است. رویکرد حمایتی (حمایتی - بیانی) در عمل بالینی بیش از دیگر روشهای رواندرمانی پویشی مورد استفاده قرار میگیرد؛ بنابراین ضروری است درمانگران با هر دو سبک حمایتی و بیانی آشنایی داشته باشند تا بتوانند متناسب با وضعیت مراجع، این دو شیوه را بهصورت تلفیقی به کار گیرند. کتاب حاضر از مجموعهٔ «دانش و مهارتهای اساسی در رواندرمانی» با چنین هدفی نوشته شده است. این کتاب ۹ فصل دارد. «امیرعباس کشاورز اخلاقی»، روانپزشک و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، بخش رواندرمانیِ مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی ایران مقدمهٔ این کتاب را به رشتهٔ تحریر درآورده است. گفته شده است که حیطهٔ رواندرمانی حمایتی در سالهای اخیر گسترش یافته است. این امر بازتاب تغییرات در نحوهٔ انجام رواندرمانی و نقشی است که رواندرمانی در مراقبت از افرادی که با تجربیات دشوار زندگی روبهرو هستند یا با اختلالات روانی و جسمی مختلف زندگی میکنند، ایفا میکند. کتاب «راهنمای فراگیری رواندرمانی حمایتی» به رواندرمانگران مبتدی اصول این شیوهٔ درمانی را آموزش داده است. این رویکرد بر سلامت و رفاه کلی بیماران و توانایی آنها برای سازگاری سازنده با شرایط زندگیشان متمرکز است.
چرا باید کتاب راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی را بخوانیم؟
این کتاب به درمانگران کمک میکند تا با ترکیب روشهای حمایتی و بیانی، درمان مؤثری برای مراجعان ارائه دهند.
کتاب راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دانشجویان رشتهٔ روانپزشکی و اساتید این رشته پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب راهنمای فراگیری روان درمانی حمایتی
«بر اساس فرض اولیه، رواندرمانی حمایتی در بیماران دچار ناخوشی روانی شدید و، همچنین، سایر بیمارانی که در آنها رواندرمانی بیانی قابل استفاده نیست ضرورت داشت. کاربرد اصلی رواندرمانی حمایتی درمان بیماران منتها الیهِ حمایتی پیوستار رواندرمانی حمایتی ـ بیانی بود که در فصل ۱، «مفهوم رواندرمانی حمایتی»، تشریح شد. این شکل از درمان حمایتی، اصولا، بر بهبود عملکردهای قاصر من، کاهش اضطراب و جلوگیری از افت جایگاه اجتماعی، به دلیل از دست دادن مهارتهای انطباقی و تشدید انزوا، متمرکز بود. این رهیافت، علاوه بر برقراری رابطهای حمایتی و همدل، شامل بسیاری از فنون زیر بود: توصیه، اطمینانبخشی، انگیختن، تحسین، تشویق، در اختیار قرار دادن من قرضی و دستکاری محیط. تقویت دفاعها شیوه پیشفرض بود، رویارویی نادر بود و تفسیر اتفاق نمیافتاد.
در شکل فعلی اجرا، درمانگران باید در درمان حمایتی، حتی در بیمارانی که به علت ناخوشی روانی شدید کاملا صدمه دیدهاند، دنبال تعادلی بین عناصر حمایتی و بیانی باشند. بسته به عواملی چند ـ شامل میزان ثبات پس از تشدید حاد ناخوشی، قدرت اتحاد درمانی (به فصل ۶، «رابطه درمانی»، رجوع کنید) و اهداف درمان بیمار ـ رویارویی و، بعضی اوقات، تفسیر میتواند از فنون فایدهمند رواندرمانی حمایتی باشد. راهبردهای یادگیری شناختی، نظیر آموزش، استفاده از شعار، الگوسازی و ارائه رهنمودهای پیشاپیش، عمومآ کاربرد دارند. اجزای آموزش روانشناختی و آموزش مهارت، که در قالب مداخلات مستقل دستهبندی شدهاند، با مدل درمان حمایتی هماهنگ هستند و، بالاخص، در رواندرمانی حمایتی ناخوشی روانی مزمن مفیداند.»