کتاب احیاگر حکمت
معرفی کتاب احیاگر حکمت
کتاب احیاگر حکمت بهقلم رضا ماحوزی پژوهشی است در باب زندگی و زمانه و آثار فارابی که انتشارات موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب احیاگر حکمت
فلسفه راهی برای یافتن چیستی و چرایی زندگی و باز کردن باب اندیشه و تفکر و تاباندن نور به زوایای تاریک فکر آدمیست و فیلسوف آن کسیست که چراغ این راه پرپیچوخم را به دست گرفته، راه میپوید و راه مینماید. در طول تاریخ تفکر بشری، فلاسفهٔ زیادی از اقصینقاط عالم برخاستهاند که هریک بهقدر وسع و توان خویش، تلاش کردند شمعی در مسیر پویندگان راه معرفت و اندیشه برافروزند و یکی از آنها ابونصر محمد فارابی، فیلسوف ایرانیست. کتاب احیاگر حکمت بهقلم رضا ماحوزی تحقیقیست در زندگی، زمانه و آثار این حکیم ایرانی و درواقع تلاشیست برای شناساندن این شخصیت اثرگذار فلسفه به علاقهمندان این حوزه و ایجاد پیوند و الفت بیشتر با مردان خرد و اندیشهٔ این مرزوبوم. این کتاب در ۲ بخش، ابتدا به شرح احوال و زندگی فارابی و اوضاع فرهنگی و اجتماعی زمانهٔ او و سپس به تأثیر افکار و آثار او بر فلاسفه و اندیشمندان بعد از خودش میپردازد.
خواندن کتاب احیاگر حکمت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به فلسفه، پژوهشگران فلسفی و دوستداران سرگذشتنامهها از مطالعهٔ این کتاب، لذت خواهند برد.
درباره رضا ماحوزی
رضا ماحوزی متولد سال ۱۳۴۲، عضو هیئت علمی و دانشیار فلسفه موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعیست. او مؤلف کتابهای دیگری چون: فلسفهٔ علم کانت، حامیان علم و فناوری در جهان و ایران، دانشگاه و مترجم کتاب نزاع دانشکدهها بهقلم امانوئل کانت است.
بخشی از کتاب احیاگر حکمت
«در نوشتار پیش رو با هدف ترسیم چهرهای تاحدامکان نزدیکبهواقع از حیات و احوال و افعال فارابی در طول زندگی ـ و نه تقریر اندیشههای متعدد وی در ساحات گوناگون ـ و تأثیری که بر فیلسوفان پس از خود در جهان اسلام و جهان یهود و مسیحیت نهاده است، تلاش شده با رویکرد تاریخی و تحلیلی و قرار دادن شخصیت فارابی در متن تحولات زمانه و واکنشهای که وی نسبت به آن اتفاقات روا داشته و براساس آنها بعضاً به تألیفاتی دست زده و افکار و آرائی را بیان داشته است، از منابع دستاول چندگانهای که دربارهٔ وی سخن گفتهاند، زندگینامهٔ وی دست داده شود. در انجام این کار به نقش تحولات تاریخی و جغرافیایی و فرهنگی ادوار پسین در شرحاحوالهای مکتوبشده نیز توجه شده است؛ اینکه صاحبان تألیفات مذکور، در نقل احوال فارابی در سدههای بعد از حیات وی چه مقاصدی را موردنظر داشته و اینک ما در مواجهه با تفاوت تقریرها چه باید بکنیم.»
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه