کتاب دکتر نوزاد من؟!!
معرفی کتاب دکتر نوزاد من؟!!
چاپ هشتم کتاب دکتر نوزاد من؟!! نوشتهٔ احمد مدنی (استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فوقتخصص بیماریهای نوزادان و متخـصص کودکان) است. انتشارات ارجمند این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر سومین جلد از مجموعهٔ «رو در رو با پزشک» است.
درباره کتاب دکتر نوزاد من؟!!
نویسنده، در کتاب دکتر نوزاد من؟!! که راهنمای مادران دربارهٔ مشکلات روزمرهٔ نوزادان است، حاصل سالها تجربهٔ خود را دربارهٔ نوزادان ایرانی و مسائل و مشکلاتی که با آنها مواجه هستند، به زبانی شیرین و گویا بازگو کرده است و به هزاران سؤالی که برای هر مادر و پدری دربارهٔ نوزادش مطرح است، پاسخ داده است؛ مسائل و سؤالاتی همچون موارد زیر:
آیا نوزاد من سالم است؟ چطور به نوزاد خود شیر بدهم؟ آیا شیرم کافی است؟ برای افزایش شیر چه کنم؟ چرا نوزاد سینهام را نمیگیرد؟! با شیردهی مشکل دارم! نوزاد من با شیرخوردن مشکل دارد! در غیاب من، چه شیری به نوزاد بدهند؟ من اصلاً شیر ندارم! من ناچارم به نوزاد شیرخشک بدهم! نوزاد من خواب و آرامش ندارد. نوزادم را قنداق کنم یا پوشک؟ نوزاد من تب دارد، به او واکسن بزنم؟ و... .
خواندن کتاب دکتر نوزاد من؟!! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به همهٔ افرادی که دارند از نوزاد مراقبت میکنند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دکتر نوزاد من؟!!
«همه شما مادرانی که موقعیتهای ویژه شما به اختصار بیان شد، ممکن است شیر کافی داشته باشید و یا شاید شیرتان کاملا کفاف نوزاد را ندهد. کوشش کردهام که وضعیت و موقعیت شما را با توجه به خانه دار بودن و یا اشتغال شما در خارج از منزل، در قبال مساله شیر دادن به نوزادتان در این بخش از کتاب بررسی کنم. توجه کنید و ببینید که کدام قسمت با شرح احوال شما منطبق است. این بخش را با دقت بخوانید و توصیههای ارائه شده را حتیالامکان به کار بندید. اما از خواندن و آگاهی یافتن از موقعیتها و وضعیت مادران دیگر نیز غفلت نکنید. مطمئنآ نکتههای مفیدی در آنها خواهید یافت.
دکتر! من شیر کافی دارم اما شاغل هستم
خانمهایی که کار میکنند یا درس میخوانند، گرچه شیر کافی هم دارند اما بههر صورت قسمتی از روز را در خانه نیستند و باید در آن مدت به نوزاد یا کودکشان شیر داده شود. اکثر مادرانِ کارمند تا چهار ماه پس از تولد نوزادشان مرخصی زایمانی دارند و در این مدت میتوانند بدون دغدغه فکری و با آسایش خیال، خود به نوزاد و کودکشان شیر بدهند. اما مادران دیگری نیز هستند که میگویند:
«من روزمزد و قراردادی هستم و هرچه زودتر باید سرکارم برگردم وگرنه شغلم را از دست میدهم.»
و مادران جوان دیگر با اضطراب مسؤلانهای شکوه سر میدهند که:
«سه روز دیگر باید سرکلاسم باشم. اگر غیبت بخورم و از این دو واحد بیفتم، یک ترم من هدر رفته است.»
بسیار شاهد بودهام که مادر شاغلی که وضعیت معاش خانوادهاش چنین ایجاب میکند، و یا دانشجوی تازه زایمان کردهای که برای حضور در سر کلاس درس اجبار دارد، گاهی حتی یکی دو روز پس از زایمان اصرار دارند که سر کار یا کلاس خود برگردند. همه این مادران شیر کافی دارند، ولی به دلایلی که به طور مثال ذکر شد و دلایل متعدد دیگر، در ساعاتی از روز نمیتوانند به نوزادشان شیر بدهند.
ببینیم چه توصیه هایی برای این مادران میتوانیم داشته باشیم.»
کتاب بسیاااااار عالی، به تمام سوالات مادران پاسخ داده، هر سوالی تا الان باهاش مواجه شدم با خواندن این کتاب رسا جوابش گرفتم حتی بیشتر....