کتاب سایه دست تاجیکستان
معرفی کتاب سایه دست تاجیکستان
کتاب سایه دست تاجیکستان نوشتهٔ محمد حسین امیر - اردوش است. انتشارات بین المللی امین این کتاب خاطرات را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب سایه دست تاجیکستان
در پیشگفتار کتاب سایه دست تاجیکستان که در ۵ فصل نوشته شده، آمده است که مأموریت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در تاجیکستان، از اسفند ۱۳۸۷ تا خرداد ۱۳۹۲ بر عهدهٔ «محمد حسین امیر - اردوش» نهاده شده بود. کتاب حاضر حاوی پارهای از دستنوشتههای در دسترس از این دوران است. نویسنده گفته است که این دوران آکنده از خاطرات تلخ و شیرین است.
خواندن کتاب سایه دست تاجیکستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ خاطرات رایزن فرهنگی میان جمهوری اسلامی و کشور تاجیکستان پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب سایه دست تاجیکستان
«سدهٔ بیست میلادی / چهارده هجری، از لحاظ ازدحام رویدادها و تحولات بنیادین در جامعهٔ بشری کم نظیر است. دو جنگ بزرگ جهانی و تبعات پر شمار آن، بارزترین شاهد بر این مدعاست. ازجملهٔ این رویدادها و تحولات، فروپاشی امپراطوریهای قدیم، چون امپراطوری عثمانی و امپراطوری روسیهیتزاری و سربرکشیدن امپراطوریهای جدید چون امپراطوریسرخ (اتحاد بالاجبارجماهیر شوروی) و امپراطوری سیاه (استکبار ایالات نامتحدهٔ امریکا) و اشغال بخش اعظم سرزمینهای اسلامی توسط قدرتهای سلطه جو و زیاده خواه بود.
اگر چه کانون بسیاری از این رویدادها و تحولات بنیادین، بیرون از جهان اسلام بوده و در این میانه، امت اسلامی، نقشی جدی بر عهده نداشت. لیکن دامنهٔ غالب رویدادها و تحولات بنیادین سدهٔ بیست میلادی / چهارده هجری، جهان اسلام را فرا گرفت و آثار و تبعات آن، ملت های مسلمان را گرفتار ساخت.
شکلگیری اتحاد جماهیر شوروی (و هم چنین فروپاشی آن)، بیتردید در شمار تجارب مهم جامعهٔ بشری است. تجربهای که هزینهٔ سنگینی بر جامعهٔ بشری تحمیل نمود. آموزههای گران این تجربه نمیبایست فرو گذارده شود.
یک سره تیره انگاشتن این تجربه، چون تابناک نمایاندن آن، خالی از تعصب نیست و ما را از بهرهبرداری درست از این آموزهها بازمیدارد و از فایدهٔ بزرگ معرفت تاریخی؛ یعنی «عبرت»، محروم می سازد.
به هر روی، امت اسلامی با اینکه هیچ نقشی درمسیر پر فراز و نشیب این تجربه نداشت؛ چه در مرحلهٔ نظریه پردازی آن در اروپای غربی و چه در دوران اجرای این نظریات در اروپای شرقی، به میزان زیاد و به اشکال گوناگون در هزینههای آن به شراکت گرفته شد.
بیشترین میزان و برجستهترین شکل این شراکت تحمیلی را میتوان در آسیای مرکزی و قفقاز (و بعدها افغانستان)، مشاهده نمود.»
*
«حوزهٔ کتاب از طرح ها و فعالیتهای مهم و تأثیر گذار این نمایندگی فرهنگی به حساب میآید. این حوزه شامل تالیف، ترجمه، انتشار، حمایت از انتشار کتاب، تقویت کتابخانهٔ نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران؛ به عنوان مهمترین مرکز کتابهای فارسینگاشته در سرزمین فارسی زبان تاجیکستان، تغذیهٔ کتابخانههای معتبر و مراکز علمی تحقیقی جامعهٔ میزبان، راه اندازی کتابخانه در اتاقهای ایران، تامین نیاز محققین برجستهٔ تاجیک به کتاب، برگزای نمایشگاه یا همکاری در برگزری نمایشگاه کتابهای ایران، مشارکت فعال در نخستین و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب جمهوری تاجیکستان و غیره میگردد. میتوان گفت تعدادی از انتشارات نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان (کتاب و فصلنامه)، در شمار آثار فاخر و ماندگار در حوزهٔ نشر در تاجیکستان است.
جداول ذیل توضیحات مختصری از ۳۰ عنوان کتاب و ۱۴ فصلنامهٔ ادبی و فرهنگی "رودکی"؛ منتشر گردیده توسط نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان (جدول الف)، و همچنین انتشار ۲۹ عنوان کتاب با حمایت این نمایندگی فرهنگی (جدول ب)، از سال ۱۳۸۸ لغایت سال ۱۳۹۱، ارائه میدهد. شایان ذکر است کتابهایی که با حمایت این نمایندگی فرهنگی انتشار یافته است فراتر از فهرست جدول "ب" است.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه
نظرات کاربران
کامل و جامع