کتاب جست و جوی من برای مطلق ها
معرفی کتاب جست و جوی من برای مطلق ها
کتاب الکترونیکی «جستوجوی من برای مطلقها» نوشتهٔ پل تیلیش و با ترجمهٔ علیاکبر ضیایی توسط نشر بینالمللی امین منتشر شده است. این اثر در دستهٔ ناداستان و فلسفهٔ دین قرار میگیرد و به بررسی سیر تحول فکری و معنوی نویسنده در مواجهه با مفاهیم مطلق، حقیقت، اخلاق و دین میپردازد. تیلیش، یکی از چهرههای برجستهٔ الهیات و فلسفهٔ قرن بیستم، در این کتاب روایت شخصی خود را از جستوجوی حقیقت و معنای نهایی در بستر تحولات اجتماعی و فکری دورانش ارائه میدهد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جست و جوی من برای مطلق ها
«جستوجوی من برای مطلقها» اثری ناداستانی و فلسفی است که ساختاری روایی و تأملی دارد. پل تیلیش، نویسندهٔ کتاب، از مهمترین متفکران الهیات مسیحی و فلسفهٔ اگزیستانسیالیسم بهشمار میآید. این کتاب در دههٔ ۱۹۶۰ میلادی نوشته شده و بازتابدهندهٔ دغدغههای فکری و معنوی نویسنده در مواجهه با بحرانهای قرن بیستم است. تیلیش در این اثر، زندگینامهٔ خود را با تحلیلهای فلسفی و الهیاتی در هم میآمیزد و از کودکی در آلمان تا مهاجرت به آمریکا و فعالیتهای دانشگاهیاش را روایت میکند. ساختار کتاب شامل فصلهایی دربارهٔ هویت شخصی، مطلقها در شناخت انسانی، عنصر مطلق و نسبی در اخلاق و جایگاه امر مقدس در دین است. روایت کتاب، ترکیبی از خاطرات، تجربههای زیسته و تأملات نظری است که خواننده را با سیر تحول اندیشهٔ نویسنده و چالشهای او در جستوجوی حقیقت آشنا میکند. این اثر نهتنها به زندگی فردی تیلیش میپردازد، بلکه تصویری از فضای فکری و اجتماعی اروپا و آمریکا در نیمهٔ اول قرن بیستم ارائه میدهد و به پرسشهای بنیادین دربارهٔ حقیقت، اخلاق و دین نزدیک میشود.
خلاصه کتاب جست و جوی من برای مطلق ها
کتاب «جستوجوی من برای مطلقها» روایت سیر فکری و معنوی پل تیلیش است که از سالهای کودکی در آلمان آغاز میشود. او در فضایی آکنده از سنتهای لوتری و اقتدارگرایی رشد میکند و تجربههای اولیهاش از طبیعت، تاریخ و جامعه، زمینهساز شکلگیری نگاه رمانتیک و انتقادی او به جهان میشود. تیلیش در فصل نخست، با بازگویی خاطرات کودکی و نوجوانی، به تأثیر محیط خانوادگی، آموزشهای دینی و تجربههای زیسته بر شکلگیری هویت خود اشاره میکند. او از مواجهه با سنتهای فلسفی و الهیاتی آلمان، بهویژه اندیشههای شلینگ، هگل و کیرکگور، سخن میگوید و نشان میدهد که چگونه این مواجههها او را به سوی پرسش از حقیقت و امر مطلق سوق دادهاند. در ادامه، تیلیش به بررسی مفهوم مطلقها در شناخت انسانی میپردازد و تأکید میکند که هرگونه بیان دربارهٔ مطلقها، نسبی است، اما خود مطلقها از نسبیت فراتر میروند و نمیتوان از آنها گریخت. او در فصل مربوط به اخلاق، عنصر مطلق و نسبی را در تصمیمگیریهای اخلاقی تحلیل میکند و معتقد است که فرمان اخلاقی، مطلق و بیقیدوشرط است، اما محتوای آن همواره در حال تغییر است. این آمیزش عنصر مطلق و نسبی، به تصمیمات اخلاقی شأنیت و تراژدی میبخشد. در فصل پایانی، تیلیش به جایگاه امر مقدس و مطلق در دین میپردازد و بر اهمیت گفتوگو با پیروان ادیان مختلف تأکید میکند. او معتقد است که هدف از این گفتوگوها، سوقدادن افراد به ژرفای دین خودشان است تا دریابند که دینشان میتواند گواهی بر امر مطلق باشد، اما خود دین، مطلق نیست. دغدغهٔ اصلی کتاب، جستوجوی معنای نهایی و حقیقت در بطن تجربههای فردی و اجتماعی است و تیلیش تلاش میکند نشان دهد که چگونه این جستوجو، همواره با تنش میان مطلق و نسبی همراه است.
چرا باید کتاب جست و جوی من برای مطلق ها را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا خواننده با سیر تحول فکری یکی از مهمترین متفکران الهیات و فلسفهٔ قرن بیستم آشنا شود. «جستوجوی من برای مطلقها» نهتنها روایت زندگی شخصی پل تیلیش است، بلکه پنجرهای به دغدغههای فلسفی و معنوی انسان مدرن میگشاید. اثر حاضر، با پرداختن به مفاهیمی چون حقیقت، اخلاق، دین و معنای نهایی، امکان تأملی عمیق دربارهٔ جایگاه انسان در جهان و نسبت او با امر مطلق را فراهم میآورد. خواندن این کتاب برای کسانی که به دنبال فهم بهتر از رابطهٔ میان فرد، جامعه و امر متعالی هستند، تجربهای ارزشمند خواهد بود.
مطالعهٔ این کتاب به علاقهمندان فلسفه، الهیات، تاریخ اندیشه و کسانی که دغدغهٔ پرسشهای بنیادین دربارهٔ حقیقت، اخلاق و دین دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران حوزههای علوم انسانی و کسانی که به دنبال شناخت سیر تحول فکری متفکران بزرگ قرن بیستم هستند، مفید است.
بخشی از کتاب جست و جوی من برای مطلق ها
«واقعیت این است که من در ۲۰ اوت ۱۸۸۶ به دنیا آمدهام؛ و این یعنی بخشی از زندگی من به قرن نوزدهم تعلق دارد. بهویژه اگر فرض کنیم (و باید هم چنین فرض کرد) که قرن نوزدهم با آغاز جنگ جهانی اول؛ یعنی اول اوت ۱۹۱۴ به پایان میرسد. تعلق داشتن به قرن نوزدهم به معنای زیستن در شرایط نسبتا آرام و یادآور دوران شکوفایی عظیم و باشکوه جامعه بورژوایی است؛ اما درعینحال؛ آن دوران با زشتیهایی از منظر زیباییشناختی و فروپاشیهای معنوی نیز همراه بود. این دوره، از یک سو نیروهای انقلابی را در خود پروراند که علیه خودشیفتگی فرهنگی و اجتماعی در آن زمان بود. و از سوی دیگر: شناختی از ارزشهای انسانگرایانه مسیحی را در دل داشت. ارزشهایی که حتی در قالبهای ضددینی آن جامعه نیز حضوری پنهان داشتند و همانها بودند که امکان مقاومت در برابر نظامهای غیرانسانی قرن بیستم را پدید آوردند و میآورند. من یکی از اعضای نسلی هستم که با وجود انتقادهای ریشهداری که از قرن نوزدهم داشتهاند، هنوز هم گاهی دلتنگ پایداری، آزادیخواهی و سنتهای فرهنگی آن میشوند.»