
کتاب دارودرمانی بیماری های دستگاه غدد درون ریز و زنان
معرفی کتاب دارودرمانی بیماری های دستگاه غدد درون ریز و زنان
کتاب دارودرمانی بیماری های دستگاه غدد درون ریز و زنان نوشتهٔ رسول سلطانی و حسین خلیلی توسط انتشارات ارجمند منتشر شده است. شناخت داروهای مؤثر در درمان بیماریهای غدد از جمله دیابت و پوکی استخوان، انتخاب رژیم درمانی مناسب با توجه به تنوع داروهای موجود در بازار دارویی و شرایط بیمار، نحوهٔ صحیح نسخهنویسی، آشنایی با عوارض و نحوهٔ پایش درمان، توجه به تداخلات دارویی و آموزش بیماران در ارتباط با داروهای مصرفی، از نیازهای اساسی پزشکان در مواجهه با این بیماران است. این اثر جلد پنجم از مجموعهٔ «نسخهنویسی بیماریهای شایع» است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دارودرمانی بیماری های دستگاه غدد درون ریز و زنان
تغییر سبک زندگی در عصر حاضر، شامل کمتحرکی، مصرف زیاد کربوهیدرات، غذاهای آماده، فستفود و نوشابه، منجر به افزایش بیماریهای خطرناکی چون چاقی، دیابت، پوکی استخوان و فشار خون بالا شده است. امروزه دیابت بهعنوان یک سندرم شناخته میشود که زمینهساز بسیاری از بیماریهای قلبی - عروقی و کلیوی است. پوکی استخوان نیز از مشکلات شایع در جامعه ما به شمار میرود که ناشی از همین تغییر سبک زندگی و مصرف کم لبنیات است. این بیماریها از جمله امراض مزمن هستند و نیازمند همکاری مناسب بیماران در رعایت رژیمهای درمانی و پیگیریهای منظم میباشند. شناخت داروهای مؤثر در درمان بیماریهای غدد از جمله دیابت و پوکی استخوان، انتخاب رژیم درمانی مناسب با توجه به تنوع داروهای موجود در بازار دارویی و شرایط بیمار، نحوهٔ صحیح نسخهنویسی، آشنایی با عوارض و نحوهٔ پایش درمان، توجه به تداخلات دارویی و آموزش بیماران در ارتباط با داروهای مصرفی، از نیازهای اساسی پزشکان در مواجهه با این بیماران است. رسول سلطانی، استادیار گروه فارماکوترابی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و و حسین خلیلی، دانشیار فارماکوترابی در دانشگاه علوم پزشگی تهران در کتاب دارودرمانی بیماریهای دستگاه غدد درونریز و زنان به نکات ذکرشده با توجه به جدیدترین راهنماهای درمان و داروهای موجود در بازار دارویی ایران در قالب نسخهنویسی عملی پرداختهاند و به سؤالات رایج همکاران پزشک و داروساز در حد امکان پاسخ دادهاند. بخش دوم کتاب به شایعترین اختلالات غدد، با تمرکز بر بیماریهای زنان، اختصاص دارد. با توجه به تخصصی و فوق تخصصی شدن رشتههای مختلف پزشکی، دانش همکاران پزشک و داروساز در ارتباط با بیماریهای زنان محدود است. با این حال، بسیاری از این بیماران ابتدا به پزشکان عمومی یا حتی متخصصان سایر رشتهها مراجعه و از این داروها استفاده میکنند. بنابراین، اطلاع پزشکان از این داروها و نحوهٔ نسخهنویسی آنها یک ضرورت است.
چرا باید کتاب دارودرمانی بیماری های دستگاه غدد درون ریز و زنان را بخوانیم؟
این کتاب بهطور خاص به دارودرمانی بیماریهای پیچیده و مهم دو حوزهٔ تخصصی غدد درونریز و زنان میپردازد. این تمرکز باعث میشود تا اطلاعات دقیق، بهروز و کاربردی در یک منبع واحد جمعآوری شود. مطالعهٔ این کتاب به درک عمیقتر مکانیسمهای بیماری، اصول انتخاب دارو، فارماکوکینتیک و فارماکودینامیک داروها، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و نحوه پایش درمان در این بیماریها کمک میکند. این امر منجر به تصمیمگیریهای بالینی آگاهانهتر و در نهایت بهبود کیفیت مراقبت از بیماران میشود. دانش پزشکی به سرعت در حال پیشرفت است. این کتاب با ارائهٔ آخرین یافتهها و دستورالعملهای درمانی، به خوانندگان کمک میکند تا اطلاعات خود را بهروز نگه دارند و از بهترین رویکردهای درمانی استفاده کنند.
خواندن کتاب دارودرمانی بیماری های دستگاه غدد درون ریز و زنان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب میتواند منبع کمک آموزشی بسیار مفیدی برای دانشجویان پزشکی در طول دورهٔ تحصیل، بهویژه در دروس فارماکولوژی، بیماریهای داخلی، غدد درون ریز و زنان باشد. دستیاران رشتههای غدد درونریز، زنان و زایمان، پزشکی داخلی و سایر رشتههای مرتبط، برای آمادگی در آزمونهای بورد و ارتقای دانش بالینی خود به این کتاب نیاز خواهند داشت. پزشکان عمومی نیز میتوانند مخاطب این کتاب باشند.
بخشی از کتاب دارودرمانی بیماری های دستگاه غدد درون ریز و زنان
«به دلیل پیچیدگی باروری و وقایع بعدی حاملگی، حدود ۵۰ درصد جنینها زنده نمیمانند. اکثر موارد ازدسترفتن جنین در دو هفته اول بارداری رخ میدهد، یعنی زمانی که بسیاری از زنان هنوز از بارداری خود مطلع نیستند. تقریباً ۱۵ درصد از بارداریهایی که در دو هفته اول باقی ماندهاند به طور خودبخود در زمانهای بعدی از دست میروند.
لقاح اسپرم و تخمک در لوله فالوپ صورت میگیرد. با تشکیل سلول تخم تقسیم سلولی شروع شده و در عین حرکت رو به پایین سلول تخم این تقسیم ادامه مییابد. روز سوم باروری، سلول تخم به حفره رحمی میرسد. قبل از قرارگرفتن این سلول در دیواره رحم (implantation)، تقسیم سلولی دو تا سه روز دیگر ادامه مییابد. تقریباً ۶ روز پس از لقاح، توده سلولی حاصل بلاستوسیست (blastocyst) نامیده میشود. در این زمان هورمون گنادوتروپین جفتی (HCG) با مقادیری که قابل اندازهگیری است تولید میشود. بلاستوسیست با قرارگیری در آندومتر شروع به رشد نموده و پس از ۱۶ روز در سطح زیرین آندومتر کاشته شده و شروع به دریافت مواد غذایی از خون مادر مینماید. در این زمان این توده جنین (embryo) نامیده میشود.»
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۹۶ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۹۶ صفحه