کتاب روان شناسی شناختی زبان و تفکر
معرفی کتاب روان شناسی شناختی زبان و تفکر
کتاب الکترونیکی «روان شناسی شناختی زبان و تفکر» نوشتهٔ مایکل و. آیزنک و مارک ت. کین با ترجمهٔ حسین زارع و مهدی باقرپسندی در انتشارات ارجمند چاپ شده است. این کتاب زبان و تفکر را فرایندهایی پویا و متعامل معرفی میکند. زبان، بهعنوان ابزاری برای انتقال دانش و ارتباط، نهتنها وسیلهای برای تفکر است، بلکه خود متأثر از تفکر و فرایندهای شناختی است. در این راستا، تأثیر زبان بر حل مسئله و تصمیمگیری و نحوهٔ استفاده از آن در تعاملات اجتماعی و یادگیری بررسی شده است.
درباره کتاب روانشناسی شناختی زبان و تفکر
این کتاب در زمینۀ روانشناسی شناختی است و به بررسی ۲ عنصر اصلی و مهم در شناخت، یعنی زبان و تفکر، میپردازد. روانشناسی شناختی، بهعنوان یکی از شاخههای اصلی روانشناسی مدرن، فرایندهای ذهنی مانند ادراک، حافظه، توجه، زبان و تفکر را مطالعه میکند. زبان و تفکر، بهعنوان ۲ مؤلفهٔ کلیدی، نقشی اساسی در فهم جهان و حل مسائل دارند. این کتاب در تلاش است تا با بهرهگیری از روشهای علمی مدرن، نحوهٔ عملکرد این دو فرایند را بررسی کند و پیوندهای میان آنها را توضیح دهد.
در کتاب روانشناسی شناختی زبان و تفکر مایکل و. آیزنک و مارک ت. کین، با بهرهگیری از رویکردهای آزمایشگاهی و تحلیلهای نظری، ارتباط میان زبان و تفکر را در حوزههایی همچون حل مسئله، تصمیمگیری، و یادگیری بررسی کردهاند. نویسندگان، ضمن ارائهٔ مفاهیم نظری، به رویکردهای تجربی و کاربردی نیز پرداختهاند. ترجمهٔ این اثر، با دقت بالا و توجه به انتقال مفاهیم تخصصی، توسط دکتر حسین زارع و مهدی باقرپسندی انجام شده است.
در پیشگفتار، نویسندگان مفهوم شناخت و تاریخچهٔ روانشناسی شناختی را مطرح کردهاند. شناخت شامل فعالیتهایی مانند ادراک، حافظه، توجه و زبان است. روشهای جدید علمی که از نیمۀ دوم قرن بیستم بهکار گرفته شدهاند، امکان بررسی دقیقتر فرایندهای ذهنی را فراهم کردهاند. همچنین، موضوعات کلیدی مانند پردازش اطلاعات، نقش حافظه در شناخت و تفاوت میان پردازش صعودی و نزولی توضیح داده شده است.
کتاب روانشناسی شناختی زبان و تفکر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان و اساتید روانشناسی، علوم تربیتی، زبانشناسی، و علوم شناختی مناسب است. همچنین، پژوهشگران علاقهمند به موضوعات بینرشتهای مانند علوم اعصاب شناختی میتوانند از این اثر بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب روانشناسی شناختی زبان و تفکر
«باید توجه داشت که درک نوشتار و گفتار به طرق مختلف، متفاوت از یکدیگرند. در خواندن، هر کلمه میتواند به عنوان یک کل دیده شود در حالیکه گفتار در زمان پخش میشود و گذرا است. مهمتر اینکه، تعیین پایان یک کلمه و شروع کلمه بعد در گفتار سختتر از متن است. به طور کلی گفتار نسبت به متن ابهام بیشتری ایجاد میکند. برای مثال وقتی که کلمات از جملات گفتاری ساخته شده و جداگانه ارائه میشوند افراد فقط در نیمی از موارد آنها را تشخیص می دهند (لیبرمن، ۱۹۶۳).
تفاوتهای معنیدار دیگر هم وجود دارد. هنگامی که به گفتار کسی گوش می دهیم نسبت به زمانی که متنی را میخوانیم حافظه بیشتری فراخوانده می شود زیرا کلمات گفتاری به اندازه کلمات نوشتاری در دسترس نیستند. تاکنون مواردی را بیان کردیم که عمل شنیدن در آنها دشوارتر است. لیکن در یک مورد اساسی شنیدن گفتار میتواند نسبت به خواندن آسانتر باشد. گفتار اغلب شامل سرنخهای طنیندار میباشد (به این مطلب در فصل ۳ پرداخته میشود). سرنخهای دارای طنین به ساختار جمله اشاره میکنند و معانی را از طریق زیر و بمی صوت، آهنگ، تکیه و زمانبندی گوینده انتقال میدهند (مثلاً آهنگ صدا در جملات پرسشی در آخرین کلمه، خیزان است). برعکس، سرنخهای اصلی برای ساختار جمله در متن، نشانه های نقطهگذاری (مثلاً کاما، ویرگول) هستند. این سرنخها نسبت به سرنخهای طنین دار در گفتار، اطلاعات کمتری دربر دارند.»
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه