کتاب توان بخشی خردسالان ناشنوا
معرفی کتاب توان بخشی خردسالان ناشنوا
درباره کتاب توان بخشی خردسالان ناشنوا
پیشرفت فناوری غربالگری و تشخیصی در حوزهٔ شنوایی، منجر به شناسایی افت های شنوایی در سنین بسیار پایین و حتی بلافاصله پس از تولد شده است. وجود سمعکهای مناسب از سویی و پروتزهای کاشت حلزون شنوایی از سوی دیگر، و همچنین، ابداع تکنیکهای جراحی منعطفتر و تبحر بیشتر در عمل کاشت حلزون شنوایی خردسالان منجر به افزایش جمعیت شناسایی شده کودکان و نوزادان ناشنوای آماده دریافت مداخلات توانبخشی شنیداری کلامی و روانشناختی شده است. سالهای نخستین زندگی کودک دوران اصلی یادگیری زبان و گفتار محسوب میشود. در طی این دوران کودک زمان زیادی را با اعضای خانواده سپری میکند. بنابراین والدین نقش اصلی را در رشد و تکامل طبیعی کودکان ناشنوا بر عهده دارند. کودکان خردسال نیازمند دریافت خدمات در محیط منزل و یا شبیه به آن هستند و مادر آموزشدیده که تحت نظر درمانگر رویههای درمانی را هدایت میکند بهترین و کارآمدترین مربی است. برنامه حاضر با هدف تسهیل رشد مهارتهای دریافتی از کانال شنوایی، رشد زبان و گفتار، کاهش تنش والدگری و افزایش تعامل و دلبستگی تنظیم و ارائه شده و اثربخشی آن طی مطالعات دقیق علمی نشان داده شده است.
دکتر سعید حسنزاده، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و دکتر فاطمه نیکخو این کتاب را نوشتهاند.
خواندن کتاب توان بخشی خردسالان ناشنوا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای درمانگران و والدینِ ناشنوایان مناسب است.
بخشی از کتاب توان بخشی خردسالان ناشنوا
«درحالیکه والدین کودک خود را به استفاده از سمعک تشویق میکنند، ممکن است کودک علائمی دال بر عدم پذیرش سمعک از خود نشان دهد. در ادامه راهکاری در جهت کمک به پذیرش سمعک و استفاده تماموقت از آن ذکرشده است. این راهکار تدریجاً به کودک کمک میکند تا بهصورت تماموقت از سمعک استفاده کند. در این راهکار به والدین توصیه میشود که:
هفته اول، بدون اینکه سمعک را روشن کنید آن را به مدت پنج دقیقه، چهار بار در روز روی گوش کودک قرار دهید. در این هنگام به آهستگی و با مهربانی با کودک بازی کنید. در صورت نیاز دستها و پاهای او را محکم ولی با ملایمت نگهدارید.
هفته دوم، سمعک را به مدت ۱۵ دقیقه، ۴ مرتبه در روز بر روی گوش کودک قرار دهید، در این هنگام برای کودک صداهای دلنشین ایجاد کنید.
هفته سوم، سمعک را به مدت ۳۰ دقیقه، ۴ مرتبه در روز روی گوش کودک قرار داده و توجه کودک را به صداهای مختلف جلب کنید.
هفته چهارم، سمعک را به مدت ۴۵ دقیقه و چهار مرتبه در روز روی گوش کودک قرار دهید.
هفته پنجم، سمعک را به مدت یک ساعت و چهار مرتبه در روز روی گوش کودک قرار دهید.
هفته ششم و پسازآن مدتزمان استفاده از سمعک را افزایش دهید تا جایی که کودک در تمام ساعات بیداری از سمعک استفاده کند.
سؤالات رایج والدین در ارتباط با سمعک
ممکن است والدین با سؤالاتی در خصوص استفاده از سمعک روبرو شوند که در ادامه به برخی اشاره میشود:
۱. چرا فرزندم بهکرات سمعک را از گوشش خارج میکند؟ شاید قالب یا سمعک باعث آزار او میشود یا شاید او به سمعک نیاز ندارد و سمعک به او کمکی نمیکند؟
الف: اگر شما سمعک را پذیرفتهاید و تمام تلاش خود را برای استفاده از آن بهکار میبرید، در این صورت لازم است با کودکتان کمی قاطعتر باشید؛ اما برای اطمینان، سمعک و قالبها را بهدقت بازبینی کنید.
ب: اگر قالب، گوش کودک را مجروح کرده است با شنواییشناس خود مشورت کنید.
ج: درصورتیکه اصوات بلند سبب پلک زدن، گریه و ترس کودک میشوند، از متخصص بخواهید که سمعک را ارزیابی کند و صدای سمعک را کاهش دهد. پسازآنکه کودک مدتی از سمعک استفاده کند و بیاموزد که به صداهای اطراف گوش دهد میتواند حتی بدون استفاده از سمعک نیز به برخی اصوات پاسخ دهد زیرا او به صداها گوش میکند. ممکن است کودکتان فقط بعضی از اصوات را آنهم بسیار ضعیف بشنود ولی بههرحال به آنها توجه میکند. البته این امر به معنای آن نیست که شنوایی بهبودیافته و به حد طبیعی رسیده است بلکه حاکی از آن است که او تمام تلاشش را برای شنیدن اصوات بهکار میبرد.»
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه