دانلود و خرید کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع) محمدجواد گودینی
تصویر جلد کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع)

کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع)

انتشارات:انتشارات نظری
دسته‌بندی:
امتیاز:
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع)

کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع) نوشتهٔ محمد جواد گودینی است. انتشارات نظری این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع)

کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع) در ۳ فصل نوشته شده است. نویسنده در فصل اول کوشیده نگاهی به زندگانی امام حسن عسکری (ع) بیندازد. در ادامهٔ فصل نخست، به گوشه‌ای از معجزات و رویدادهای خارق‌العاده‌ای که در زمان امامت امام عسکری (ع) روی داده است، اشاره شده است. در فصل دوم، به ترجمه، شرح و تحلیل گزیده‌ای از احادیث و سخنان امام حسن عسکری (ع) پرداخته و کوشش کرده سخنان امام حسن عسکری (ع) را بررسی و تحلیل و نکات تربیتی و اخلاقی آن را برجسته کند. در فصل سوم این اثر نیز تلاش شده است جریان شهادت امام حسن عسکری (ع) که از رخدادهای تلخ سدهٔ سوم هجری به‌شمار می‌رود و با دسیسهٔ خلیفهٔ عباسی معتمد انجام شد، مورد اشاره قرار گرفته و روایت گردد.

خواندن کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران کتاب‌های زندگی‌نامه‌ای پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسگری (ع)

«متاسفانه به دلیل شرایط سخت، ناگوار و دشواری که امام حسن عسکری (ع) در آن می زیست و جور و ستمگری سلاطین و خلفای عباسی نسبت به بیت مکرم امام یازدهم (ع)، احادیث فراوانی از آن امام همام (ع) روایت نشده است و رفت و آمدهای امام (ع) تحت کنترل جاسوسان عباسی بوده و از این رو ارتباط آن حضرت (ع) با شیعیان محدود گردید و شیعیان نیز نمی توانستند به راحتی و با آزادی به امام عسکری (ع) دسترسی داشته و هر زمان که می خواهند به خدمت امام (ع) رسیده و از محضر ارزشمند آن یگانهٔ روزگار (ع) کسب علم، دانش و معرفت نمایند.

اما با این وجود و با آنکه عرصه بر امام عسکری (ع) و اعضای خاندان وی (ع) تنگ گردید و عباسیان تلاش بی وقفه ای را انجام می دادند از تولد فرزند امام عسکری (ع) جلوگیری کرده و در صورت ولادت امام زمان (عج) [که طبق اخبار موثق و متواتر از رسول خدا «ص» می دانستند نهمین فرزند از نسل سالار شهیدان امام حسین بن علی «ع»، کسی است که زمین را از داد و قسط پر کرده و ستمگران را به سزای اعمالشان خواهد رساند و بساط گردنکشان و بیدادگران را برچیده و حکومتی مبتنی بر مهرورزی، عدالت، اجرای احکام الهی و قرآنی و فضیلت های اخلاقی برپا خواهد کرد]، بر او (عج) دست یافته و او (عج) را به قتل رسانند، امام حسن عسکری (ع) [در چنین شرایط طاقت فرسا و دشواری] با درایت فراوان، رازداری و پنهان نمودن اسرار از غیر اهلش (علاوه بر امدادای الهی و نصرت پروردگار جهانیان)، توانست از جان کودک خردسالش که همان مهدی موعود (عج) است، به خوبی حفاظت کرده و در کنار این مسئولیت خطیر، برنامه های علمی و فرهنگی خود را نیز پیش برده و در تربیت شاگردان نیز در آن دوران کوتاه امامت، سربلند بیرون آید.

احادیثی که از یازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت (ع) برجای مانده است، بیشتر یادگار روزگاری است که امام عسکری (ع) با وجود خفقان و فشارهای بسیار از سوی عباسیان و کارگزاران دولت عباسی توانست در نشر معارف الهی و اسلامی و تفسیر آیات قرآن گامی بلند برداشته و همچون پدران طاهرینش (ع) با شبهات مبارزه کرده و معارف حقه را به جامعه عرضه فرماید.

امام عسکری (ع) از هر فرصتی برای نشر معارف اسلامی بهره می جست؛ حتی زمانی که در زندان عباسیان گرفتار گردید، رفتار نیک، خوش خلقی، صداقت، عبادت و دیگر فضیلت های والای اخلاقی و انسانی امام یازدهم (ع) بر زندانبانان و دیگر کارگزاران عباسی تاثیر می گذاشت و آنان شیفتهٔ مکارم اخلاقی و سیمای جذاب و درخشان امام حسن عسکری (ع) می شدند و گاهی، به دوستان و مریدان امام عسکری (ع) تبدیل شده و رویکرد خود را تغییر داده و از زمرهٔ شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) قرار می گرفتند.

در این فصل می کوشیم به شرح و تحلیل گزیده ای از سخنان گهربار یازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت امام حسن عسکری (ع) پرداخته و گزیده ای از احادیث برجای مانده از آن امام والا مقام و والا تبار (ع) را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.»

𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚
۱۴۰۳/۰۶/۲۲

این کتاب رو در شب شهادت امام حسن عسکری ع با توفیق الهی خوندم پر از احادیث و نامه های حضرت که تاحالا نشنیده بودم. فصل بندی هم کتاب رو منظم کرده بود ممنون از نویسنده عزیز

خواستم نامه ای به امام عسکری (ع) نوشته و از محضر آن امام همام (ع)، چند دیناری طلب نمایم؛ اما شرم و حیا مانع از آن شد. هنگامی که به خانه ام آمد، امام حسن عسکری (ع) برایم صد دینار فرستاد و در نامه ای چنین فرمود: "إذا کانَت لَکَ حاجَةٌ، فلا تَستَحیِ وَ لاتَحتَشِم وَ اطلُبهَا فَإنَّک تَرَی ما تُحِبُّ إن شاءَ اللهُ تَعَالَی". ترجمه: "اگر نیازی داشتی، حیا مکن و شرمگین مباش و آن را درخواست کن؛ چرا که آنچه دوست می داری، خواهی دید ان شاء الله [حاجت و خواسته ات نزد ما انجام می شود]".
𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚
فراوان به یاد خدا باشید و مرگ را بسیار یاد کنید و بر شما باد به تلاوت قرآن و صلوات بر پیامبر «ص»؛ چرا که صلوات بر رسول خدا «ص»، ده حسنه است. آنچه شما را بدان فراخواندم [و اندرز دادم] حفظ و حراست کرده [و بدان عمل نمایید و پایبند باشید] و من شما را به خدا می سپارم و بر شما درود می فرستم".
𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚
رسول خدا (ص) فرمود: خدا را شاهد می گیرم از جبرئیل شنیدم که اظهار داشت: به خدا سوگند از میکاییل شنیدم که گفت: به خدا سوگند از اسرافیل شنیدم که گفت: خداوند تبارک و تعالی فرموده است: "شَارِبُ الخَمرِ کَعَابِدِ الوَثَنِ". ترجمه: "کسی که شراب می نوشد، همانند کسی است که بت می پرستد
𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚
"مِنَ التَّواضُعِ السَّلامُ عَلَی کُلِّ مَن تَمُرُّ بِه وَ الجُلُوسُ دُونَ شَرَفِ المَجلِسِ". ترجمه: "[از جمله نمودهای تواضع و فروتنی این است که] بر هر کس می گذری، سلام کنی و [در مجلسی که وارد می گردی]، در جایی بنشینی که پایین است [و در مکانی بنشینی که دون شأن توست و از این که در جای پایین تر و فروتر بنشینی، ناراحت نشوی]".
𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚
از پیشوای یازدهم شیعیان حضرت عسکری (ع) نقل گردیده است: "لاتُمَارِ فَیَذهَب بَهَاؤُک وَ لاتُمازِح فَیُجتَرَی عَلَیکَ". ترجمه: "بحث [و جدل] مکن که ارزش و بهایت می رود [و با مجادله های بیهوده، احترامت اندک گردیده و جایگاهت تباه می گردد] و مزاح مکن که [دیگران] نسبت به تو جرات یافته [و افراد نادان به بهانهٔ مزاح و شوخی، احترامت را می شکنند]".
𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚
مرحوم اربلی از "محمد بن ربیع شیبانی" چنین نقل کرده است: در منطقهٔ اهواز، با گروهی از ثانویة (که قایل به دوگانگی جهان بوده و دو مبدأ برای جهان قایل بودند)، مناظره کرده و با آنان به گفتگو برخاستم؛ سخنان آنان در جانم تاثیر گذاشت و قلبم بدان متمایل گردید و مدتی بدان فکر می کردم. زمانی که به سامرا بازگشتم، در کنار خانهٔ احمد بن خصیب نشسته بودم که ابو محمد (ع) خارج گردید. با انگشست سبابهٔ خویش به من اشاره کرد و فرمود: "أحَدٌ، أحَدٌ، فَوَحِّدهُ". ترجمه: "خداوند یگانه است؛ یکتاست؛ خدا را یگانه بدان [و برای ذات اقدس ربوبی، شریکی قایل مشو و به سخنان باطل ثنویه ها گوش فرا مده]". من نیز از شدت شگفتی، مدهوش شدم.
𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚
امام عسکری (ع) در کودکی در چاه آبی افتاد. پدرش امام ابو الحسن (ع) در آن هنگام مشغول نماز بود و زنان نیز شیون می کردند. هنگامی که نماز امام هادی (ع) به پایان رسید، فرمود: مشکلی نیست. کسانی که شاهد این ماجرا بودند، مشاهده کردند آبِ چاه بالا آمده و امام حسن عسکری (ع) سالم است و با آب بازی می کند.
𝓐𝓻𝔃𝓮𝓼𝓱𝓲💚

حجم

۷۱٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

حجم

۷۱٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

قیمت:
۱۸,۰۰۰
تومان