کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد سوم)
معرفی کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد سوم)
کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد سوم) نوشتهٔ شهرام شفیعی و تصویرگری سام سلماسی است و انتشارات کتاب نیستان آن را منتشر کرده است. ماجراهای آقای خرمالو مملو از قصههای جذاب، ساده، پر از خلاقیت و غافلگیری است. از کنار شخصیتها و ماجراهای این مجموعه نمیتوان بدون خنده گذشت. جلد سوم این مجموعهٔ کمیکاستریپ چهار داستان بامزه دارد.
درباره کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد سوم)
ماجراهای آقای خرمالو کتابی جذاب برای بچههاست و از خواندن آن برای دفعات متعدد خسته نمیشوند. چراکه هر بار متوجه یک نکتهٔ طنزآمیز آن میشوند. چهار داستان مجزای کتاب از پنج شخصیت مشترک برخوردارند: آقای خرمالو، خانم اسفناج و پسرشان کنجد به همراه آقای گلابی و اسب قهوهای کمرنگ حوادثی خندهدار و غیرقابل پیشبینی را رقم میزنند که تصورشان فقط از ذهن نویسندهای توانا برمیآید.
علاقهٔ ذاتی کودکان به شادبودن و تمایلی که نسبت به داستانهای تصویری دارند، باعث شده تا طی سالهای اخیر، گونهای از ادبیات کودک نهچندان باارزش، وارد بازار نشر شود و چنان رونقی یابد که تقریباً همهٔ بچههای دبستانی این نوع آثار را بشناسند و نسبت به مطالعهٔ آنها کنجکاو شوند.
ماجراهای آقای خرمالو چنین مجموعهای است که توسط شهرام شفیعی نویسندهٔ باسابقه و طنزپرداز آشنا با دنیای کودکان ایرانی خلق شده و شخصیتپردازیهای نمکین سام سلماسی، آن را به کتاب بالینی ۸ تا ۱۱ سالهها تبدیل کرده، بهطوریکه از خواندن مکرر خسته نمیشوند. خالقان اثر، با اجتناب از نصیحت و آموزش مستقیم، امکان آشنایی مخاطب خود با مهارتهای متعددی را فراهم آوردهاند. به علاوه، شکل و نحوهٔ توزیع اطلاعات در متن نوشتاری و تصویری به گونهای است که مخاطب در هر بار مطالعه، نکات تازهای را کشف کند.
جلد سوم مجموعه، از داستانهایی بامزه با عناوین دریا، رستوران، سقف و اذیت تشکیل شده که هر یک پر از نکات خندهداری است که محجوبانه، به نقد روشهای آشنای زندگی ما میپردازد و کاری میکند تا کودک لحظهای به عادتهای خود و خانوادهاش بیندیشد. چهبسا فرزندان امروز بتوانند، شیوهٔ بهتری را برای خود، رقم بزنند.
«دریا» ماجرای سفر به شمال با قطار را تعریف میکند. خانوادهٔ آقای خرمالو از نخستین گام با مصائب متعددی مواجه میشوند. ولی شوخیهای اثر، گفتوگوها و کنشهای بامزهٔ شخصیتها، اجازه نمیدهد خواننده احساس بدی داشته باشد. خلاقیتهای نویسنده مرز ندارد: از پری دریایی خواندن اسب قهوهای کمرنگ در گذشته گرفته تا یادگیری زبان هندی زیر باران برای نصب چادر در جنگل.
در داستان «رستوران» قهرمانها به گرانترین رستوران شهر دعوت شدهاند ولی به خاطر دگمهٔ افتادهٔ کت آقای خرمالو برای ورود دچار مشکل میشوند. اما بالاخره به رستوران راه مییابند و حوادث دیگری را رقم میزنند که چیزی کم از کمدیهای موقعیت محبوب بچهها ندارد.
در سومین داستان با عنوان «سقف» قرار است آقای برفآبادی برای رنگزدن سقف بیاید و مامان اسفناج از همسرش که هنوز در تختخواب است، میخواهد که فقط در را باز کند. حتماً با شناختی که از این شخصیت پیدا کردهاید، میتوانید حدس بزنید که چه اتفاقات پیچیدهای در پیش است.
و اما در آخرین قصهٔ مجموعه با نام «اذیت»، پدر خانواده در سالن هتل، یکی از همخدمتیهای خود را میبیند و برای انتقام از او که زمانی با بوی جوراب باعث آزارش شده، نقشههای خبیثانهٔ متعددی را به اجرا درمیآورد. آخر داستان را باید خودتان بخوانید، چون نویسنده غافلگیری جالبی در نظر گرفته است.
خواندن کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد سوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کودکان ۸ تا ۱۱ سال است. ماجراهای آقای خرمالو برای کودکان گروه سنی ب و ج تهیه شده اما بزرگترهایی که هنوز با کودک درون خود خداحافظی نکردهاند نیز، دوستش دارند.
درباره شهرام شفیعی
شهرام شفیعی در سال ۱۳۴۹ در تهران متولد شد. تحصیلات خود را در رشتهٔ ادبیات فارسی به انجام رسانده است. او بهعنوان سر ویراستار در مطبوعات و گاهی به عنوان ویراستار کتاب فعالیتهایی داشته است و در این زمینه تاکنون حدود ۱۰۰ کتاب را ویراستاری کرده است. همچنین بهعنوان نویسنده با نشریات متعددی همکاری دارد. او تاکنون از ۲۰ جشنواره جایزه دریافت کرده است: در جشنواره برگزیدهٔ ادبیات کودک و نوجوان برگزیدهٔ اصلی ۲۰ سال ادبیات داستانی و همچنین کتاب خروس سبز و درخت گلابی برگزیدهٔ اصلی کتاب دفاع مقدس شده است. شفیعی در طنزهایی که محتوای بیشتر آنها مسائل سیاسی و اجتماعیاند، کژیها و نارساییهای اجتماعی و سیاسی را با زبان طنز به سخره میگیرد و زیبا انتقاد میکند تا کژیهای اجتماعی به رسایی گرایش یابد. زبان وی رساست و از نثر زیبا و فخامت استوار ادبی برخوردار است. از جمله آثار اوست: آقا بالای دست گنده، ماه در چاه (در خصوص زندگی نامه حضرت علی(ع))، من فکر می کنم، خیمه خاموش (در رابطه با کربلا)، داستان بلند طنز عشق خامهای، مجموعهٔ سه جلدی ماجراهای پاشنه طلا، مجموعه داستان آوازهای پینه بسته، ماجراهای سلطان و آقاکوچول و داستان فا که نام آن را از نُت موسیقی گرفته و به شیوهٔ طنز تلخ است و نگاه خاصی به مسائل اجتماعی دارد.
شهرام شفیعی در سیامین سال نویسندگی خود، کتاب ماجراهای آقای خرمالو را نوشت.
کارنامهٔ طولانی و افتخارآمیز نویسنده، نشان میدهد کودکان و دنیایشان را بهخوبی میشناسد. سردبیر سابق گروه نشریات رشد (مجموعه مجلاتی که توسط وزارت آموزش و پرورش برای دانشآموزان منتشر میشود) راه جلب توجه و خنداندن بچهها را به خوبی میداند و مهارتی دارد که کمتر نویسندهای از آن برخوردار است. این تبحر در مجموعهٔ «ماجراهای آقای خرمالو» با تصاویر خاص سام سلماسی کنار هم قرار گرفته تا گونهای خاص، جدید و خوشایند از کمیک استریپ را ارائه دهد.
شهرام شفیعی با خلق دهها اثر طنز، بحق سفیر لبخند بچه ها لقب گرفته و مخاطبانش سالهاست که قصههای دوستداشتنی او را دنبال میکنند.
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۸ صفحه
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۸ صفحه
نظرات کاربران
کتاب بهترین درمان و عالی ترین راه برای فرار از واقعیته