کتاب درختی به نام افرا
معرفی کتاب درختی به نام افرا
کتاب درختی به نام افرا نوشتهٔ ایوان کانچیو و دیمیتر اینکیو و ترجمهٔ سیدمهدی شجاعی است و انتشارات کتاب نیستان آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب درختی به نام افرا
درحالیکه کودکان خود بیشترین قربانی ناهنجاریهای محیط زیستیاند بهترین و مؤثرترین گروه در جامعه برای آموزش محیط زیست به شمار میروند.
حفاظت از محیط زیست عادتی است که باید از کودکی آموخته شود تا به یک باور ذهنی تبدیل شود؛ این باور کودک را موظف میکند تا از یگانه زیستگاهی که در آن زندگی میکند به بهترین شکل ممکن پاسداری کند.
کتابهایی با موضوع حیوانات و گیاهان، میتوانند در آموزش حفظ محیط زیست به کودکان مرجع مهمی باشند. چرا که کودکان هر مسئلهای را در قالب داستان بیشتر و بهتر درک میکنند و در ذهن میسپارند.
کتاب درختی به نام افرا نوشتهٔ ایوان کانچیو از زبان یک درخت سخن میگوید. از لحظه پیدایش و کوچکیاش تا زمانی که پر بار میشود و موارد استفاده و اهمیت وجودش را روایت میکند. درخت افرایی که باد دانهاش را در چمنزاری دور دفن میکند و به تنهایی برگ میشود. دوستانی پیدا میکند که به او نیاز دارند.
وقتی کودکی این داستان را بشنود و بخواند چنان تاثیری روی ناخودآگاهش میگذارد که او را نسبت به درختان و سایر گیاهان حساس میکند و سعی در حفظ و نگهداری آن خواهد داشت.
یکی از فواید مهم درختان و فضای سبز در شهرها و دیگر مناطق، نمای زیبا و ایجاد سایه است، به غیر از این موارد، منافعی دیگر اعم از فواید اجتماعی، استفادهٔ همگانی، زیستمحیطی و اقتصادی را نیز به همراه دارد. درختان همواره با احاطهٔ کوهها و ایجاد نمایی زیبا، پاکیزگی هوا، حفظ منابع آبی، پناهگاه حیات وحش در حفظ محیط زیست تأثیر بسزایی را دارند. چگونگی آب و هوا تحت تأثیر مقدار تابش نور خورشید، باد و میزان بارندگی است. در تابستان اشعه آفتاب به وسیلهٔ برگهای درختان تابستانی جذب میشود و در زمستان بهصورت فیلتر شده به طبیعت برگردانده میشوند، در گرمای داغ تابستان با وجود درختان و پناه گرفتن زیر سایه آن از نسیم خنک آن لذت میبریم. به همین دلیل اکثر ما در حیاط یا اطراف خانه، درختانی تابستانی، میکاریم.
همچنین درختان با وجود شاخ و برگشان حکم بادشکن را هم ایفا میکنند، در موقع بارندگیهای شدید با مقاومت در برابر باران و آبهای جاری مانع ایجاد سیل میشوند.
ایجاد فضای سبز، درخت، درختچه و شمشادها به نوعی نقش فیلترکنندهٔ هوا را به عهده دارند. آنها با مکانیزم خود، با جابهجایی گرد و غبار، جذب دیاکسیدکربن و در مقابل آزادسازی اکسیژن، جذب ذرات آلوده کنندهای چون منواکسیدکربن، دیاکسیدگوگرد، هوای تصفیه شده و سالمتری را در اختیار ما قرار میدهند.
با وجود درختان در سطح شهر، طبیعت زنده دوباره جریان پیدا میکند. پرندگان به سوی آنها برای سکونت و لانهسازی… میآیند، چرخهٔ زندگی و سیر تکاملی آنها ادامه مییابد و به این صورت، تعامل بین طبیعت و زندگی شهرنشینی شکل میگیرد.
این دلایل به علاوه دلایل بسیار متفاوت دیگر سبب میشود نگاه کودکانمان را به این سمت و سو معطوف کنیم. سیدمهدی شجاعی با ترجمه روان خود کتاب درختی به نام افرا را خواندنیتر کرده است و دیمیترا اینکیو با نقاشی خود جدابیت داستان را دو چندان کرده است.
خواندن کتاب درختی به نام افرا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کودکان خواندنی و جذاب است.
بخشی از کتاب درختی به نام افرا
«من درختم و پا ندارم. غصه میخوردم و فکر میکردم که چطور میتوانم دوستی پیدا کنم. وقتی پرندهها از بالای سر من پرواز میکردند، فریاد میزدم پرندههای عزیز! بایستید و روی من استراحت کنید. ببینید چه شاخههای زیبایی دارم! پرندهها جواب میدادند: شاخههای تو برای ما خیلی نازک است. ما میخواهیم لانه بسازیم و دنبال درخت بزرگتری میگردیم…»
حجم
۵٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۰
تعداد صفحهها
۲۹ صفحه
حجم
۵٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۰
تعداد صفحهها
۲۹ صفحه