کتاب آموزش امنیت برای کاربران عمومی
معرفی کتاب آموزش امنیت برای کاربران عمومی
کتاب آموزش امنیت برای کاربران عمومی نوشتهٔ عاطفه تاج پور و محمدعلی اخایی است. این کتاب را نشر اطلاع منتشر کرده است.
درباره کتاب آموزش امنیت برای کاربران عمومی
امروزه با توسعه و پیشرفت فناوریهای نوین در جوامع و گسترش بیحدومرز فناوری اطلاعات در تمامی عرصههای زندگی بشر و نیز بهرهگیری از فناوری در جهت ایجاد رفاه و زندگی اجتماعی، شاهد گسترش و توسعهٔ دنیای مجازی در همهٔ ابعاد زندگی خود هستیم. از یکسو گسترش شبکههای اطلاعاتی و دنیای مجازی به رفاه آسایش و انجام کارها با سرعت و دقت بیشتر کمک میکند، از سوی دیگر چالشهایی نیز در بهکارگیری فناوری اطلاعات و شبکههای اطلاعاتی وجود دارد که یکی از این مقولهها امنیت اطلاعات است. هرروزه شاهد اخباری در زمینهٔ تهدیدات امنیتی در حوزهٔ فناوری اطلاعات در گوشهوکنار جهان و سوءاستفادههایی که از تبادل اطلاعات میشود، هستیم؛ از جمله هکشدن سایتها توسط نفوذگران، انتشار ویروسهای رایانهای جدید، سرقت از حساب بانکی مشتریان بانکها و... . ازاینرو باتوجهبه واگذاری کارهای مالی، اداری و اطلاعاتی به شبکههای رایانهای و همچنین وسعت زیاد تبادل اطلاعات بین افراد و سازمانها، باید نسبت به راهکارهای موجود جهت امنبودن این حوزه بیشازپیش توجه شود.
باور عمومی از واژهٔ امنیت همواره متناظر با قفل و نرده و حصار بوده است. وقتی درمورد اطلاعات صحبت میکنیم، اولین نکتهای که به ذهن میرسد انبوهی از فایلهایی است که روی رایانه نگهداری میشود. وقتی صحبت از امنیت اطلاعات میشود، ناخودآگاه به یاد رایانهٔ کلمه عبور، اسم رمز، قفلهای سختافزاری و نرمافزاری و نرمافزارهای دیوار آتش و نظایر آن میافتیم، اما این تنها یکی از ابعاد امنیت اطلاعات است. اطلاعات در تعریف علمی آن به مجموعهای از دادهها که دارای معنی و هدف باشند، اطلاق میشود. میبینیم که در این تعریف هیچ صحبتی از رایانه و دادههای الکترونیکی یا دیجیتالی نشده است؛ ازاینرو اطلاعات میتواند به هر نوع از دادههای معنیدار نظیر اطلاعات چاپی، کاغذی، الکترونیکی، صوتی و تصویری گفته شود و حتی گفتههای شفاهی ما به یکدیگر را نیز پوشش دهد. کتاب آموزش امنیت برای کاربران عمومی به این موضوع پرداخته است.
خواندن کتاب آموزش امنیت برای کاربران عمومی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای افرادی که بهصورت روزانه و برای کاربردهای معمولی از فضای مجازی استفاده میکنند و دغدغهٔ امنیت دارند، مناسب است.
بخشی از کتاب آموزش امنیت برای کاربران عمومی
«اینترنت اشیا نیاز به امنیت دارد؛
بسیاری از افراد زمانی که برای اولینبار با این واژه یا مفهوم مواجه میشوند اولین موضوعی که به ذهنشان میرسد ارتباط لوازمخانگی مانند یخچال و فریزر اجاقگاز و... با اینترنت و کنترل کردن آنهاست. درصورتیکه اینترنت اشیا بسیار فراتر و گستردهتر از اینهاست بهعنوانمثال کشاورزان میتوانند از سنسورهای خاصی استفاده کنند که به آنها میگوید چه زمانی و تا چه میزان باید محصولاتشان را آبیاری کنند. آنها میتوانند سیستمی پیادهسازی کنند که به طور خودکار مقدار دقیق آب موردنیاز مزرعه را تأمین کند و کشاورز به کارهای دیگر رسیدگی کند.
با رشد اینترنت اشیا هرروزه دستگاههای بیشتری به محیط اینترنت متصل میگردند. بزرگترین چالشی که دراینرابطه ایجاد شده است، تأمین امنیت این دستگاهها است. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰ در حدود ۲۴ میلیارد دستگاه از توربینهای جت گرفته تا دوربینها و ماشینها در کل کره زمین به محیط اینترنت متصل گردند که این موضوع اهمیت امنیت اینترنت اشیا را نشان میدهد. بهعنوان یک نمونه حملات DDOS ای که توسط بدافزار میرا و با استفاده از دستگاههای اینترنت اشیا شکل گرفت، خطرات ناشی از عدم ایمن بودن این دستگاهها را بهخوبی نمایان ساخت این موضوع سبب برنامهریزی هر چه بیشتر شرکتهای اینترنتی شده تا خدمات جدید خود را در این راستا گسترش دهند. از طرف دیگر، امنیت اینترنت اشیا برای کلیه افراد جامعه مهم و ضروری است؛ زیرا به دلیل عدم دقت و رعایتنکردن نکات ایمنی، موارد متعددی از هک کردن دوربینهای مداربسته و امنیتی بهمنظور جاسوسی یا واردشدن به آن محیط یا مشاهده فعالیتهای حریم خصوصی افراد و انتشار آن در اینترنت میسر است.»
حجم
۸٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۸۸ صفحه
حجم
۸٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۸۸ صفحه