کتاب فانوس دریای عشق
معرفی کتاب فانوس دریای عشق
کتاب فانوس دریای عشق نوشتهٔ فاطمه نبی است. انتشارات رزا این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر یک مجموعه شعر نو و عاشقانهٔ ایرانی را در بر گرفته است.
درباره کتاب فانوس دریای عشق
کتاب فانوس دریای عشق در ۳ فصل نوشته شده است. این فصلها بهترتیب «فرشتههای زخمی عاشقاند»، «روشنایی در اوج تاریکی» و «این شیشه شکسته است» نام دارند. این کتاب حاوی یک مجموعه شعر نو از فاطمه نبی است که حالوهوایی عاشقانه دارد.
شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
شعر نو فارسی با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری بهوجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و بهلحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است.
معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم میکنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندیاری) میدانند. احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو میسرودهاند.
خواندن کتاب فانوس دریای عشق را به کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب فانوس دریای عشق
«ماندی و نرفتی
شنیدم اما نگفتی
کگه چرا از دیار عشقِ من اینچنان ساکتی
و چگونه توانستهای
از کل دنیا
این قلب کوچکم را به تپش بیندازی
با تو ام ای...»
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه