کتاب مواظبم باش!
معرفی کتاب مواظبم باش!
کتاب مواظبم باش! نوشتهٔ محسن بدره است و نشر آرما آن را منتشر کرده است. این کتابْ راهنمای کاربردی پیشگیری از جرایم جنسی علیه کودکان و نوجوانان است.
درباره کتاب مواظبم باش!
در هر فرهنگی، ناگزیر تربیت جنسی وجود دارد، حتی فرهنگهایی که بنابر مسکوت گذاشتن این امر دارند و هنجار «هیچ آموزش جنسی نباید باشد» را برگزیدهاند. از آنجا که یادگیری دربارهٔ امر جنسی و امر جنسیتی، ناگزیر در یک فرهنگ اتفاق میافتد، بنابراین برای بهسامانکردن فرهنگ جنسی باید با شناخت ماهیت زیستشناختی، روانی و فرهنگی امر جنسی که بسیار درهم تنیده نیز هستند، تربیت پویا و بهنجار جنسی داشته باشیم. به اجمال میتوان گفت، هدف از تربیت جنسی فراهمکردن زندگی پاک و بهنجار جنسی برای انسان و حفاظت از آن است. از آنجا که امنیت جنسی کودکان و نوجوانان یکی از مسائل مورد اهتمام جوامع مختلف است، در این زمینه متون متعدد و متنوعی به زبانهای مختلف تألیف شده است. این متون از کتابهای نظری دانشگاهی تا جزوههای دستورالعملی به زبان ساده را شامل میشوند. واقعیتهای تلخ سوءاستفاده و تعرض جنسی به کودکان و نوجوانان از طرفی و بررسی متون پیشگیری از جرایم جنسی به زبان فارسی، انگیزهای شد تا در کتابی مختصر و به زبان ساده، مفاهیم عملی و دستورالعملهای موثر در این زمینه برای پدر و مادرها، آموزگاران و مربیان ارائه کنیم.
خواندن کتاب مواظبم باش! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای پدر و مادرها، آموزگاران و مربیان مناسب است.
بخشی از کتاب مواظبم باش!
«ما باید از آرزوهای خوشبینانه و غیرواقعیمان بیرون بیاییم تــا بتوانیم از کودکانمان در برابر دشواریها و ناملایمات مراقبت کنیم. ما باید توانایی انعطافپذیری و نیز مقاومتشــان را بــا شناساندن تواناییها و نیروهای درونیشان بــه آنها بشناسانیم. آنها نیاز دارند تا مهارتهای کنارآمدن با دشواریها و نیز یافتن راهحل برای آنها را به دست بیاورند تا خود را برای چالشهایی مهیا کنند که در آینده برایشان پیش میآید.
ٔیادگیری درباره پیشگیری از سوءاستفاده جنسی ضروری اســت؛ اما برای تأمین امنیت کودکان کافی نیست. پیشگیری از این نوع سوءاستفاده و بدرفتاری و آموزش درباره آن، مسئولیت بزرگترهاست.»