کتاب مداخلات معنوی در روان درمانی کودک و نوجوان
معرفی کتاب مداخلات معنوی در روان درمانی کودک و نوجوان
درباره کتاب مداخلات معنوی در روان درمانی کودک و نوجوان
کتاب مداخلات معنوی در روان درمانی کودک و نوجوان راهنمای ادغام مداخلات معنوی در رواندرمانی با کودکان، نوجوانان و خانوادههای آنها است. این مداخلات، برای طیف وسیعی از موقعیتها، مشکلات و نظامهای اعتقادی مراجعان، مناسب است. در این کتاب، فصلهای مشخصی به کاربرد دعا، بخشش، پذیرش، خودآگاهی معنوی، متون مقدس، و تصاویر خدا در درمان، اختصاص داده شده است. در این فصول، مطالعات موردی و موضوعات اخلاقی نیز مطرح شدهاند.
این کتاب، اقدامی نوآورانه و منبعی ارزشمند برای درمانگرانی است که با طیف متنوع معنوی از کودکان، نوجوانان و خانوادههای آنها، کار میکنند.
بهطورکلی، مداخلات معنوی در رواندرمانی کودک و نوجوان، کتابی منحصربهفرد با ۳ ویژگی قابلتوجه است. ویژگی اول این کتاب این است با استفاده از پژوهشهای قبلی، بحثی قوی در فهم و کار با مراجعان مذهبی با هر سنی، ارائه میکند. ویژگی دوم آن کمک به متخصصان بالینی است تا دیدگاه پژوهشی روانشناسی مذهب و معنویت و رواندرمانی کودک و نوجوان را با برنامههای کاربردی عملی، ادغام کنند و سومین ویژگی این کتاب ارائهٔ روشهای مفید و کاربردی برای متخصصان مبتنی بر مطالعات موردی و حمایتهای نظری است.
خواندن کتاب مداخلات معنوی در روان درمانی کودک و نوجوان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دانشجویان روانشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مداخلات معنوی در روان درمانی کودک و نوجوان
«آتن و دیگران (۲۰۱۱) جستجوی اکتشافی سودمندی را برای دستهبندی رویکردهای مداخلات معنوی، در مشاوره و رواندرمانی ارائه دادهاند. آتن و دیگران در استفاده از این دستهبندیها که پیشتر بهوسیلهٔ ورثتینگتون (۱۹۸۶) تعریف شده و توسط پست و وید (۲۰۰۹) موردبررسی قرارگرفته بود، دریافتند که مداخلات معنوی میتواند به یکی از این سه گروه تعلق داشته باشددستهٔ اول، دربرگیرندهٔ مداخلات سکولار است که میتواند با هدف تقویت باور مذهبی فرد مورداستفاده قرار گیرد. این نوع مداخله هیچگونه محتوای معنوی روشنی ندارد و هدف از بهکارگیری آن، دستیابی به هدفی معنوی است. برای نمونه، در کار با مادر کودکی که پیشتر دربارهاش توضیح دادم، میتوانستم از درمان مداخلهای مادر-کودک (PCITایبرگ و باسینگ، ۲۰۱۰) برای کمک به مادر استفاده کنم تا این روش بتواند رفتار کودک را اصلاح کند. PCIT (درمان مداخلهای مادر-کودک) میتواند بهعنوان هدفی معنوی برای مادر تعریف شود (برای مثال آموزش کودک برای داشتن رفتاری هم سو با باور مادر). باوجوداین، با تعدیل شفاف PCIT برای استفاده در دنیای سکولار و لحاظ کردن محتوای معنوی آن، این مداخله برای پاسخ به هدف معنوی، همچنان سکولار باقی خواهد ماند.
دستهٔ دوم از مداخلات معنوی، شامل تکنیکهای سکولاری است که اصلاح و تعدیل شده تا محتوای معنوی و مذهبی روشنی را در برگیرد. نمونهٔ این دسته از مداخلهٔ معنوی شامل اصلاح PCIT برای در برگرفتن محتوای معنوی است؛ مانند ارجاع به متون مقدس متناسب با گرایشهای مذهبی و معنوی بیمار. در فصل هفتم ضمن ارجاعات مشخص نویسنده به متون مقدس، نمونههایی از این نوع مداخله ارائه شده است که به حمایت از بهکارگیری توجه گزینشی بهعنوان یک مداخله، بهجای تنبیه بدنی کودکان توسط والدین اشاره دارد.»
حجم
۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
حجم
۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
نظرات کاربران
کتاب ارزشمندیه تو جامعه ای که فکرمیکنم منشأ بیشتر اختلالات هیجانی ما در اثر کمبود و یا کاهش معنویت هست کتاب های زیادی باید در خصوص مداخلات معنوی و حتی معنویت درمانی نوشته بشه