کتاب بررسی اثر عصاره هسته گیاه آلبالو بر گلوکز و لیپدهای خون
معرفی کتاب بررسی اثر عصاره هسته گیاه آلبالو بر گلوکز و لیپدهای خون
کتاب بررسی اثر عصاره هسته گیاه آلبالو بر گلوکز و لیپدهای خون نوشتهٔ محمدرضا سلیمی منصوری و طاهره شکیباییزاده است. نشر بید این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب بررسی اثر عصاره هسته گیاه آلبالو بر گلوکز و لیپدهای خون
کتاب بررسی اثر عصاره هسته گیاه آلبالو بر گلوکز و لیپدهای خون پس از ارائهٔ کلیات پژوهش، پیشینهٔ پژوهش را مرور کرده و در فصل بعدی چگونگی انجام این تحقیق را ارائه کرده است. فصل چهارم و آخر این کتاب به بررسی دادهها پرداخته است.
خواندن کتاب بررسی اثر عصاره هسته گیاه آلبالو بر گلوکز و لیپدهای خون را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران درمان بیماریها از طریق راههای فرعی و درمانهای جایگزین پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب بررسی اثر عصاره هسته گیاه آلبالو بر گلوکز و لیپدهای خون
«دیابت شیرین، یک اختلال اندوکرینی است و یکی از عوامل اصلی مرگومیر در کشورهای پیشرفته محسوب میشود. این بیماری حدود ۵ درصد و در حال حاضر ۱۵۰ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده و شیوع آن رو به افزایش است.
تخمین زده شدهاست که در ایران حدود دو میلیون نفر بیمار دیابتی وجود داشته باشد. شیوع بیماری صرف نظر از نوع آن در حدود ۷/۷ ٪ میباشد و پیش بینی میشود بر اساس الگوی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۵ میلادی حدود ۲/۵ میلیون نفر در ایران دارای دیابت آشکار بوده و یا مستعد ابتلا به آن باشند.
بیماری دیابت، دارای عوارض متابولیکی حادّ مانند کتواسیدوز و اغمای هیپراسمولار غیرکتونی و عوارض مزمنی مانند گرفتاری عروق ته چشم، گرفتاری عروق کلیوی، گرفتاری اعصاب(نوروپاتی) ، ضایعات پوستی، زخمهای دیابتی در پا (سندرم زخم پای دیابتی) و بهبودی تأخیری و غیرطبیعی در زخم میباشد. در طبّ سنتی، داروهای گیاهی مختلفی برای بهبود بیماران دیابتی تجویز میشود. داروهای گیاهی، نسبت به داروهای شیمیایی دارای سمّیت کمتر و اثرات جانبی کمتری میباشند و اقبال عمومی برای مصرف آنها بیشتر است. ولی میزان اثر بخشی و عوارض احتمالی این گیاهان بایستی به روش علمی بررسی و مشخص گردد.
امروزه گیاهان نقش و جایگاه مهمی در بین عوامل جدید دارویی دارند و تقاضا برای داروهای جدید خوراکی بدون عوارض جانبی همچنان ادامه دارد. استفاده از گیاهان دارویی جهت درمان دیابت شیرین، به زمانهای بسیار دور یعنی ۱۵۵۰سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد. گیاهان فراوانی از سراسر جهان برای مداوای افراد دیابتی توصیه شدهاند.
از این میان، تعداد اندکی از لحاظ علمی مورد تأیید قرار گرفتهاند و طبق توصیههای کمیتهی تخصّصی سازمان بهداشت جهانی در مورد دیابت، تحقیقات گستردهای در این زمینه، لازم میباشد.
قبل از کشف انسولین و همچنین، داروهای ضدّ دیابت رایج، بیماران دیابتی، با گیاهان دارویی و درمانهای سنتی معالجه میشدند و تاکنون، تأثیر مثبت بیش از ۱۲۰۰ گیاه دارویی، در کاهش میزان قند خون و یا کاهش عوارض ناشی از دیابت شناخته شده است. هرچند که در حال حاضر، درمان اصلی و مؤثر برای حالت دیابت قندی، استفاده از انسولین و عوامل کاهندهی قند خون میباشد، ولی این ترکیبات، دارای عوارض نامطلوب متعدد، نظیر افزایش ذخایر چربی، تحلیل رفتن بافت چربی در محل تزریق و بروز شوک هیپوگلیسمیک بوده و در حالت مزمن، بر روندهای ایجاد عوارض ناتوان کنندهی دیابت تأثیر ندارند. با توجه به افزایش دانش بشری در مورد ناهمگنی این بیماری، نیاز برای یافتن ترکیبات مؤثر در درمان دیابت با عوارض جانبی کمتر، احساس میگردد با توجه به مطالعات قبلی صورت گرفته در تعیین مواد و ترکیبات موجود در میوه و هستهی آلبالو و همچنین، اثرات مفید عصارهی مغز هستهی آن، در بهبود ایسکمی قلبی، در این مطالعه سعی بر آن است تا اثر کاهندگی قند و لیپید خون، توسط عصارهی مغز هستهی این میوهی ارزشمند بررسی شود.
با توجه به روند رو به رشد دیابت در سراسر جهان و در حالیکه علم پزشکی سعی در کنترل عوارض ناشی از دیابت دارد، در سالهای اخیر استفاده از گیاهان دارویی و طبّ سنتی برای کنترل دیابت در جوامع، شیوع بیشتری یافته است.
داروهای صناعی پایین آورندهی میزان قند خون، نه تنها قادر به کنترل آسیبهای بافتی در این بیماری نیستند. بلکه میتوانند منجر به بروز عوارض جانبی متعددی گردند. همچنین، استفاده از این داروها در دوران بارداری عاری از خطر نیست
از آنجاییکه گیاهان دارویی فراوانی با خواصّ آنتیاکسیدانی وجود دارند، لذا کاربرد این گیاهان نیز میتواند، در درمان عوارض دیابت، از جمله، آسیب کبدی دیابت، مؤثر باشد. در طبّ سنتی نیز به توانایی برخی گیاهان در درمان دیابت اشاره شده است
در مورد درمانهای جایگزین و مکمّل مانند داروهای گیاهی بحثهای فراوانی انجام میگیرد. تنها راه درستی که میتواند منجر به رسیدن طبّ مکمّل به جایگاه واقعی خود شود، شیوههای کارآزمایی و بررسی توانایی هر شیوه در درمان بیماریها و در کنار آن، سنجش ادعاهای هر کدام به وسیلهی تحقیقات علمی و مطالعات بالینی معتبر است.
تحقیقات، نشان میدهد که برخی از گیاهان، خطر بیماریهای متابولیکی، مثل دیابت را، در انسان کاهش میدهند.
تخمین زده میشود که با تغییر روش زندگی، از جمله، انتخاب رژیم غذایی مناسب، میتوان تا ۸۰ درصد از بیماریهای قلبی- عروقی، ۹۰ درصد از ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ و یک سوم از سرطانها در امان بود. عصارهی هستهی آلبالو مملو از فلاوین و فلاونوئیدها است که به نقش اصلی آنها در بهبود بیماریهایی مثل ناراحتیهای قلبی وعروقی، سرطان، چاقی و دیابت نوع ۲ اشاره دارد.
گیلاس و آلبالو حاوی آنتوسیانینهای زیست فعّال هستند که دارای خواص ضدّ التهابی، ضدّ سرطان، ضدّ دیابت و ضدّ چاقی هستند.»
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۲۶ صفحه
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۲۶ صفحه