دانلود و خرید کتاب گردشگری فرهنگی باب مک‌ کرچر ترجمه محمدابراهیم گوهریان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب گردشگری فرهنگی

کتاب گردشگری فرهنگی

معرفی کتاب گردشگری فرهنگی

کتاب گردشگری فرهنگی نوشتهٔ باب مک‌ کرچر و هیلاری دو کراس و ترجمهٔ محمدابراهیم گوهریان و مینا خدابخشی است. انتشارات چاپ و نشر بازرگانی این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر، نگاهی سیستماتیک به حوزهٔ گردشگری دارد و می‌کوشد اتحاد میان گردشگری و مدیریت میراث فرهنگی را به‌تصویر بکشد.

درباره کتاب گردشگری فرهنگی

کتاب گردشگری فرهنگی، با نگاهی نقادانه و علمی، پویایی ارتباط درونی میان فرهنگ، گردشگری و اقتصاد در دوران جهانی‌سازی را تشریح و بررسی می‌کند. کتاب‌های این مجموعه، موضوعاتی همچون اکتشافات نظری، تحلیل‌های منطبق بر تحقیقات، تحلیل محتوای رویدادهای تاریخی از منظر رشته‌های مختلف علمی را شامل می‌شوند.

اما گردشگری چگونه تعریف می‌شود؟ در پیشگفتار کتاب حاضر آمده است که «گردشگری عبارت است از دانش، هنر و تجارت جذب، حمل، اسکان، اقامت، پذیرایی و تأمین خواسته گردشگران با گشاده‌رویی به‌منظور ایجاد خاطره‌ای خوش و به‌یادماندنی برای آنان در قبال دریافت هزینه از ایشان. ازاین‌رو، مقوله‌ای است که با رشته‌های مختلف علوم‌اجتماعی در ارتباط است و هر یک درکی متفاوت از گردشگری القا می‌کنند.»

کتاب گردشگری فرهنگی با هدف ازبین‌بردن فاصلهٔ بین «مدیریت میراث فرهنگی» و «گردشگری» نوشته شده است. این کتاب به‌نحوی تدوین شده که همهٔ افراد با هر زمینهٔ مطالعاتی می‌توانند آن را مطالعه کنند. از همه مهم‌تر اینکه کتاب حاضر توضیح می‌دهد چگونه مدیریت گردشگری و میراث فرهنگی با هدف کسب منافع متقابل می‌توانند با یکدیگر مشارکت داشته باشند.

خواندن کتاب گردشگری فرهنگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران حوزهٔ گردشگری و نیز متخصصان، پژوهشگران و دست‌اندرکاران این حیطه پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب گردشگری فرهنگی

«به یقین گردشگری فرهنگی کهن‌ترین پدیده از پدیده‌های گردشگری «جدید» است. مردم به‌واسطهٔ آنچه اکنون آن را دلایل گردشگری فرهنگی می‌خوانیم، از زمان رومی‌ها به سفر می‌رفته‌اند. در آن زمان مسافران هرگز به‌عنوان یک گروه مشخص شناخته نمی‌شدند. بازدید از اماکن تاریخی، نقاط فرهنگی، حضور در مراسم و جشنواره‌های خاص یا بازدید از موزه‌ها همواره بخشی از کل تجربه‌های گردشگری را تشکیل داده است. درواقع، کل سفر عنصری فرهنگی را شامل می‌شود. هنر سفرکردن در ماهیت، گردشگران را از فرهنگ موطنشان جدا ساخته، آن‌ها را موقت در محیط فرهنگی متفاوتی قرار می‌دهد؛ خواه در یک شهر همجوار باشند، خواه در یک روستای بین‌راهی در گوشهٔ کنار جهان، اما به‌نظر می‌رسد گردشگری فرهنگی چیزی بیشتر یا متفاوت را به گردشگر و جامعهٔ میزبان گردشگر ارائه می‌دهد.

گردشگری فرهنگی کم‌کم به‌عنوان یک گروه محصول متمایز در اواخر دههٔ ۱۹۷۰ شناخته شد؛ زمانی که بازاریاب‌ها و محققان گردشگری پی بردند که برخی افراد به‌طور خاص به‌منظور برخورداری از درکی عمیق‌تر از فرهنگ یا میراث کشور میزبان به آنجا سفر می‌کنند (دائرۀالمعارف تیگ: ۱۹۸۶). در ابتدا، گردشگری فرهنگی به‌منزلهٔ فعالیتی خاص دارای جایگاهی ویژه بود و این‌گونه تصور می‌شد که تنها تعداد کمی از تحصیل‌کردگان و گردشگران مرفه‌تر که به‌دنبال چیزی غیر از تعطیلات معمول کنار دریا بودند، به آن روی می‌آوردند. فقط از زمان سقوط بازار وسیع گردشگری در دههٔ ۱۹۹۰ بود که گردشگری فرهنگی به‌عنوان آن‌چیزی که به‌واقع هست به‌رسمیت شناخته شده است: یک فعالیت پرآوازه و با بازاری وسیع. بسته به مبدأ و مقصد، بین ۳۵ و ۷۰ درصد از مسافران بین‌المللی اکنون گردشگرهای فرهنگی محسوب می‌شوند (دائرۀالمعارف ریچاردز: ۱۹۹۶، آنتولوویچ: ۱۹۹۹). طبق این آمار، سالانهٔ ۲۴۰ میلیون سفر بین‌المللی دربرگیرندهٔ برخی عناصر گردشگری فرهنگی است. به‌طور قطع، امروزه گردشگری فرهنگی تحت عنوانی باب‌روز در گردشگری، جایگزین گردشگری اقتصادی شده است. بنابراین، تعجبی ندارد که کشورهای میزبان مصرانه برای پیشبرد جنبش گردشگری فرهنگی خود ازطریق ترویج سرمایه‌های فرهنگی و میراثی‌شان با هدف ارائه به گردشگر سروصدای زیادی به‌راه انداخته‌اند، البته بدون توجه به تأثیری که ممکن است گردشگری بر این سرمایه‌ها داشته باشد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۸۸ صفحه

حجم

۱٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۸۸ صفحه

قیمت:
۷۶,۷۰۰
تومان