کتاب آفتابی در میان سایه ای
معرفی کتاب آفتابی در میان سایه ای
کتاب آفتابی در میان سایه ای نوشته منوچهر دانش پژوه است. این کتاب مروری بر زندگی و آثار فریدالدین عطار نیشابوری است.
درباره کتاب آفتابی در میان سایه ای
مجموعه ۵۰ جلدی اندیشهمندان ایران و اسلام برای آشنایی نسل جوان و دانشدوست با بنیادگذاران ایرانی - اسلامی فرهنگ و تمدن بشری، نه فقط از جنبه شناخت تاریخ، افکار و آثار این بزرگان بلکه برای ساختن پایگاهی که باتکیهبر آن و باتوجهبه دانشهای روز بتوانند به قلههای جدید معارف بشری صعود کنند، منتشر شده است.
این جلد از این مجموعه به آثار فریدالدین عطار نیشابوری میپردازد.
فریدالدین ابوحامد محمد بن ابوبکر ابراهیم بن اسحاق عطار کَدکَنی نیشابوری مشهور به عطّار نیشابوری متولد ۵۴۰ در کدکن – درگذشتهٔ ۶۱۸ هجری قمری در شادیاخ نیشابور، یکی از عارفان و شاعران ایرانی بلندنام ادبیات فارسی در پایان سدهٔ ششم و آغاز سدهٔ هفتم است. او در سال ۵۴۰ هجری برابر با ۱۱۴۶ میلادی در کدکن متولد شد. او که داروسازی و عرفان را از شیخ مجدالدّین بغدادی فراگرفته بود، به کار عطّاری و درمان بیماران میپرداخت.
درباره پشت کردن عطّار به مال دنیا و راه زهد، گوشهگیری و عرفان را پیش گرفتن داستانهای زیادی گفته شده است. مشهورترین این داستانها، این است که عطار در محل کسب خود مشغول به کار بود که درویشی از آنجا گذر کرد. درویش درخواست خود را با عطار در میان گذاشت، اما عطار همچنان به کار خود میپرداخت و درویش را نادیده گرفت. دل درویش از این رویداد چرکین شد و به عطار گفت: تو که تا این حد به زندگی دنیوی وابستهای، چگونه میخواهی روزی جان بدهی؟ عطار به درویش گفت: مگر تو چگونه جان خواهی داد؟ درویش در همان حال کاسه چوبین خود را زیر سر نهاد و جان به جانآفرین تسلیم کرد.
این رویداد اثری ژرف بر او نهاد که عطار دگرگون شد، کار خود را رها کرد و راه حق را پیش گرفت. او نویسندهای پرکار بود که بخشی از آثارش در حمله مغول نابود شده است. خود عطار هم به دست سربازان مغول کشته شد.
پیش از عطار عموماً روایتهای عرفانی به نثر فارسی و عربی بود و سالک از شریعت و طریقت به حقیقت میرسید اما عطار عشق و حقیقت را در زبان شعر روایت کرد و منظومه عظیم منطقالطیر را نوشت.
این کتاب به بخشی از آثار این شاعر مشهور پرداخته است.
خواندن کتاب آفتابی در میان سایه ای را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات کهن ایران پیشنهاد میکنیم.
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه