کتاب بنیان های نظریه ای الگوی توسعه ای روستای نمونه
معرفی کتاب بنیان های نظریه ای الگوی توسعه ای روستای نمونه
کتاب بنیان های نظریه ای الگوی توسعه ای روستای نمونه نوشته عبدالرضا رکنالدین افتخاری و سیدعلی بدری و خدر فرجکرده است و در انتشارات نور علم منتشر شده است.
درباره کتاب بنیان های نظریه ای الگوی توسعه ای روستای نمونه
داشتن دیدگاه مثبت به آینده ومعماری در مورد زیست در روستاهای سرزمین ایران، یک امر پذیرفته شده عقلی، علمی و اجتماعی و توسعهای است. این دیدگاه در یک فرایند، با تبدیل شدن به بینش عمومی و میثاق ملی، رفتار هدفدار الگویی فردی، گروهی، سازمانی و فضایی را برای یک دوره زمانی در سرزمین شکل میدهد. چنین دیدگاه فرایندی، حاکی از حرکت به سوی زندگی هوشمند در جهان متغیر است که با شکلگیری نوعی سازماندهی و برنامهریزی راهبردی مشارکتی و ارتباطی بدست میآید.
در واقع آیندهسازی سرزمین و سکونتگاههای آن از جمله روستاها با یک معماری بومی با توجه به درک شرایط محیط داخلی (تاریخ، فرهنگ، جامعه و مکان و فضای زیست) و شرایط محیط بیرونی با پذیرش ایده آیندهسازی با همکاری دولت ـ ملت به عنوان رفتار هدفدار الگویی انتخابی به یک گفتمان ملی تبدیل میشود تا آن ایده به صورت یک احساس تعلق و هویت پویا و ماندگار ملی درآید. این احساس تعلق با درک هدف و منافع الگو، از طریق آرمانسازی اجماعی در سرزمین و سکونتگاههای آن از جمله روستاها، نیازهای امروز و آینده سرزمین را تامین میکند.
بنابراین تمرکز و تاکید بر توانایی و ظرفیت مردم و مکانها، برای بیشینهسازی منافع ملی و رضایتمندی اجتماعی از روشهای شناخته شده علمی و اجتماعی در سطح کلان و خرد است. چنین تمرکز و تاکیدی با برنامهریزی راهبردی مشارکتی و ارتباطی با رهیافتهای ظرفیتسازی و توانمندسازی مبتنی بر اصول برنامهریزی فضایی-آمایشی (سرزمین) همراه است و گفتمان ملی آیندهسازی سکونتگاهها از جمله روستاها را به فرهنگ سازی الگو تبدیل میکند.
رویکرد اصلی این پژوهش آن است که موضوع الگوسازی توسعه روستایی را در چارچوب توسعه پایدار روستایی به صورت نظاممند و شبکهای ـ تا آنجا که منابع لاتین و فارسی در دسترس بود ـ مطالعه کند و تحلیل نماید و بتواند از سیر تحول اندیشهای برنامهریزیها یک طبقهبندی منسجم ارائه نماید.
خواندن کتاب بنیان های نظریه ای الگوی توسعه ای روستای نمونه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه پیشرفتهای روستایی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۲۶۲ صفحه
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۲۶۲ صفحه