کتاب درباره زمان
معرفی کتاب درباره زمان
کتاب درباره زمان نوشتۀ ادم فرانک و ترجمۀ رضا آقازاده است. انتشارات مازیار این کتاب را روانۀ بازار کرده است. این کتاب دربارۀ کیهانشناسی و فرهنگ، در گرگ و میشِ «مهبانگ» است. این کتاب میتواند نحوۀ تفکر ما دربارۀ «زمان» و تأثیر آن بر زندگی ما را تغییر دهد.
درباره کتاب درباره زمان
کتاب درباره زمان به این پرسش پاسخ میدهد که: چگونه بافت زندگی ما، همراه با درک ما از ریشۀ جهان، تغییر میکند؟
تجربۀ زندگی انسان، از زمان، شکار و جمعآوری تا توسعۀ کشاورزی و انقلاب صنعتی تا اختراع تقویم های Outlook، بارها تغییر کرده و دوباره ساخته شده است. اما آخرین نظریههای کیهانشناسی، زمانی بدون آغاز، جهانهای موازی و تورم ابدی، در شرفِ هدایت ما به مسیر جدیدی هستند.
زمان، بزرگترین و صمیمیترین برداشت ما از جهان است. ادم فرانک در این کتاب، داستان عمیقترین سؤالات بشری را روایت میکند: چه زمانی و چگونه همه چیز آغاز شد؟ و تجربۀ انسانها از زمان، چگونه بوده است؟ این نویسنده، به نحوۀ تعامل ما با جهان، اختراعات، عادات و چیزهایی دیگر نگاه میکند؛ چیزهایی که به ما اجازه دادهاند، ماهیت جهان را کشف کنیم و بهوسیلۀ این کشف، تجربۀ روزانۀ حیاتِ خود را بسازیم.
خواندن کتاب درباره زمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران حوزۀ کیهانشناسی و علم فیزیک پیشنهاد میکنیم.
درباره ادم فرانک
آدا�� فرانک در ۱ اوت ۱۹۶۲ به دنیا آمد. او فیزیکدان، ستارهشناس و نویسندۀ آمریکایی است.
تحقیقات علمی ادم فرانک بر حوزۀ اخترفیزیک متمرکز شده است. وی استاد اخترفیزیک، در دانشگاه روچستر و همکار منظمِ مجلات Discover و نجوم است. کار او شامل مطالعات اتمسفر سیارات فراخورشیدی و زیستشناسی نجومی است.
موضوعات برخی نوشتههای او عبارتند از: مسائل آب و هوا و آینده انسان، تکنولوژی و تکامل فرهنگی، ماهیت ذهن و تجربه، علم و دین. او یکی از بنیانگذاران وبلاگ 13.7 Cosmos and Culture است که در رادیو عمومی ملی (NPR) ایجاد شده است.
ادم فرانک برای نشریات علمی آمریکا و بسیاری از نشریات دیگر مقالات علمی نوشته است. او گاه با نیویورک تایمز نیز همکاری می کند. فرانک جایزۀ «انجمن ��جوم آمریکا» را برای نگارش یک مقالۀ علمی به دست آورده است.
بخشی از کتاب درباره زمان
«کتاب «دربارۀ زمان» از دیدگاه علم نجوم و فیزیک به بررسی مسالۀ زمان در برهههای مختلف تاریخی و تاثیر متقابل کیهانشناسی و فرهنگ بر یکدیگر میپردازد. آدم فرانک، ستارهشناس و استاد دانشگاه روچستر، در این کتاب در برهههای مختلف تاریخی، ایدههای انسان و نوع نگاهش به مقوله زمان را بررسی میکند و نشان میدهد که چگونه علم انسان در مورد پدیدههای طبیعی و حتی مقولههای انتزاعی مانند زمان، دانشی محدود و کرانمند است و چگونه در طول تاریخ، ایدههای جدید بر ایدههایی که دانشمندان پیش از آن کاملا درست و معتبر میدانستند، خط بطلان میکشد. کتاب «دربارۀ زمان» همانطور که از عنوان آن برمیآید، تصور انسان دربارۀ مقوله زمان را در مراحل مختلف تاریخی بررسی میکند و در این مسیر مراحل مختلف باورهای انسانها را در جوامع مختلف از دوران پارینهسنگی تا انسان کشاورز و دوران چندخداپرستی در جوامع ابتدایی و همچنین غیریکتاپرست (از جمله مصر باستان و بینالنهرین) و نیز یونان باستان را بررسی میکند. و در بخشهای پایانی کتاب نظریههای مختلف علمی به ویژه در قرن بیستم دربارۀ شکل و پیدایش جهان را بررسی میکند و نشان میدهد که چگونه نظریههای مختلف از جمله «گیتی پایا»، «گیتی منبسطشونده» و سایر نظریهها با هم در رقابت بودهاند و چگونه برخی دانشمندان مانند فرد هویل که به دلیل مخالفتشان با مذهب با ایدۀ وجود «لحظه پیدایش» برای جهان یا همان مهبانگ مخالفت میکردند، در مقابل شواهد و مدارک بدست آمده در اثبات وجود «لحظه پیدایش» کاری از پیش نبردند و در نهایت مجبور شدند این واقعیت را بپذیرند که جهان نه پدیدهای قدیم که حادث است و در لحظهای از تاریخ به وجود آمده است. همچنین در بخشهای مختلفی از کتاب (به ویژه در فصول ۶ به بعد) به روشنی نشان میدهد که چطور فرهنگ و شرایط اجتماعی هر دورۀ تاریخی تاثیر یکی از شرایط اصلی هر بسزایی در شکلگیری نظریههای علمی مختلف هر دوره داشته است و اینکه اصولاً نظریۀ علمی ابطالپذیربودن آن است.»