دانلود و خرید کتاب منظومه جهاد سیدمحمدحسین راجی
تصویر جلد کتاب منظومه جهاد

کتاب منظومه جهاد

معرفی کتاب منظومه جهاد

کتاب منظومه جهاد نوشته سیدمحمدحسین راجی و محسن فوجی است. این کتاب را نشر معارف منتشر کرده است. 

درباره کتاب منظومه جهاد

یکی از واجباتی که در دین مبین اسلام بر آن تأکید فراوان شده و حتی در قرآن، امر به آن، بیش از امر به نماز، تکرار شده، «جهاد» است. در قرآن، حدود ۲۰ مرتبه امر به جهاد آمده است و این در حالی است که امر به نماز کمتر از ۱۵ مرتبه تکرار شده است. «جاهَدوا»، «جاهَدَ»، «جاهِدْهُم» و... نمونه‌هایی از امر به جهاد است که خداوند در قرآن بیان فرموده است.

ریشهٔ لغوی جهاد، «جهد» است. جهد به معنی کوشش و تلاش است. به تلاشِ همراه با سختی، جهاد گفته می‌شود.

جهاد، مبارزهٔ دائمی همراه با ایثار و در راه خدا را گویند که با سختی همراه باشد. جهاد همواره در مقابل دشمن است و هرچه این دشمن قوی‌تر، جهاد سخت‌تر؛ و از همین روست که جهاد با نفس را جهاد اکبر می‌خوانند. دشمن از هر کجا قوی‌تر حمله کرد، جهاد از آن قسمت اولویت بیشتری پیدا می‌کند. گاه این حمله نظامی است و گاه سیاسی؛ گاه علمی است و گاه اقتصادی؛ گاه فرهنگی است و گاه اجتماعی و... 

این کتاب به جهاد نظامی، جهاد سیاسی، جهاد اقتصادی، جهاد فکری و تبیینی، جهاد خانوادگی، جهاد هنری، جهاد فرهنگی، جهادعلمی، جهاد اخلاقی، جهاد اجتماعی و همچنین به اموری که لازمهٔ جهاد و یا مانع جهاد است، می‌پردازد.

خواندن کتاب منظومه جهاد را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به شناخت بهتر اسلام پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب منظومه جهاد

یکی از رزمندگان اسلام تعریف می‌کند:

«بچه‌ها خسته اما پرشور، کارشان را ادامه می‌دادند. سه هزار کیسه شن را باید آماده کرده و به خط انتقال می‌دادیم. به‌دلیل وضعیت خاص زمین، نیسان تا حد معینی می‌توانست جلو بیاید. کیسه‌ها را بعد از پر کردن، دست‌به‌دست از آب عبور می‌دادیم تا پشت نیسان چیده شود. نیمه‌های شب داخل نخلستان، به دلیل ابری بودن هوا، خیلی تاریک بود. با این که خسته بودم، اما به‌عنوان مسئول لجستیک هم کار می‌کردم و هم به بچه‌ها روحیه می‌دادم.

با آن بادِ سردی که می‌وزید، سرمای سخت زمستان تا عمق استخوان‌هایمان نفوذ می‌کرد. دلم برای بچه‌ها می‌سوخت. همه-از بچه‌های کم سن و سال گرفته تا پیرمردهای گردان- دست در دست هم با آن همه خستگی، در دل شب مشغول کار بودند. در همان حال، فکرم رفت پیش آن دو نفری که در این سوز و سرما داوطلبانه داخل آب ایستاده بودند و کیسه‌ها را به آن طرف می‌بردند.

با خودم گفتم بروم به آن‌ها هم خداقوتی بگویم. لب آب که رسیدم، اولش باورم نشد اما خوب که دقت کردم، هر دویشان را شناختم. شهید صلبی (فرمانده گردان) و حاج کمیل کهن‌سال (جانشین لشکر ویژه ۲۵ کربلا) تا سینه داخل آب ایستاده بودند. پوست صورتشان از سرما می‌لرزید. برای لحظه‌ای هم استراحت نمی‌کردند اما انگار نه انگار که همهٔ روز را در خط مقدم با دشمن درگیر بودند. حالا دیگر خستگی‌ام از بین رفته بود»

پوست صورتش از سرما می‌لرزید.

این بزرگواران، این سختی‌ها را متحمل شدند و جهاد را به معنای واقعی و حقیقی انجام دادند.

جهاد در قرآن

آیات جهاد در قرآن بسیار است:

خداوند در آیه ۳۸ و ۳۹ سوره توبه، کسانی را که اهل جهاد نیستند، به شدیدترین خطاب، توبیخ می‌کند:

«یا أیهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ مَا لَکمُ»؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید، شما را چه شده؟ «إِذَا قِیلَ لَکمُ انفِرُواْ فی سَبِیلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلی الْأَرْضِ»؛ وقتی به شما گفته می‌شود در راه خدا جهاد کنید، سستی و کاهلی می‌کنید. «أرَضِیتُم بِالْحَیوةِ الدُّنْیا مِنَ الاَخِرَةِ»؛ آیا به زندگی دنیا منهای آخرت راضی شدید؟ «فَمَا مَتَاعُ الْحَیوةِ الدُّنْیا فی الاَخِرَةِ إِلَّا قَلِیلٌ» دنیا در مقابل آخرت، بسیار کوچک است.

یا.میم.صدر
۱۴۰۱/۰۱/۰۹

لطفا کتاب را در کتابخانه بی نهایت قرار بدهید.با تشکر

قمر الاستشهادیون اول فروردین ۱۳۷۵ یکی از جوان‌های حزب‌اللّه لبنان به نام «علی مُنیف اشمر» که واقعاً چهرهٔ زیبایی داشت و معروف به «قمر الاستشهادیون» یعنی ماه شهادت‌طلب‌ها بود، عملیات شهادت‌طلبانه‌ای انجام داد و تعدادی از افسران رژیم غاصب صهیونیستی را به درک واصل می‌کند. ایشان در وصیت‌نامه‌اش نوشته است: «سلام مرا به بچه‌ها و بسیجیان ایران برسانید و بگویید من اینگونه شهادت‌طلبی را، از حسین فهمیدهٔ شما یاد گرفته‌ام و ما مدیون شما هستیم».
رحیل
مُزد جهاد، شهادت است. هر کس کار مجاهدانه انجام داد شهید خواهد شد. گاهی با تیر و بمب و... گاهی هم به‌نوعی دیگر. که این‌ها هم ثواب شهادت دارند. کسانی که اهل جهادند در بستر هم که بمیرند شهیدند. آیا خداوند به حضرت امام خمینی (ره)‌ اجر شهادت نمی‌دهد؟ بالاترین مُزدی که خداوند به یک انسان می‌دهد شهادت است. پیامبراکرم (ص) می‌فرمودند: «فَوْقَ کلِّ بِرٍّ بِرٌّ حَتَّی یقْتَلَ الرَّجُلُ فِی سَبِیلِ اللَّه»؛ بالاتر از هر نیکی، نیکی است مگر شخصی که در راه خدا به شهادت برسد.
کاربر ۲۶۵۶۷۰۱
مقام معظم رهبری (دام ظله)، «در جادهٔ آسفالته انسان پایش را روی گاز بگذارد و با باک پر از بنزین سفر کند؛ این را مبارزه نمی‌گویند! مبارزه آنجایی است که انسان با مانعی برخورد کند که این مانع در جبهه‌های انسانی می‌شود دشمن، و در جبهه‌های طبیعی می‌شود موانع طبیعی. اگر انسان با این موانع درگیر شود و سعی کند آن‌ها را از میان بردارد، این می‌شود مبارزه».
کاربر ۲۶۵۶۷۰۱
در همان حال، فکرم رفت پیش آن دو نفری که در این سوز و سرما داوطلبانه داخل آب ایستاده بودند و کیسه‌ها را به آن طرف می‌بردند. با خودم گفتم بروم به آن‌ها هم خداقوتی بگویم. لب آب که رسیدم، اولش باورم نشد اما خوب که دقت کردم، هر دویشان را شناختم. شهید صلبی (فرمانده گردان) و حاج کمیل کهن‌سال (جانشین لشکر ویژه ۲۵ کربلا) تا سینه داخل آب ایستاده بودند. پوست صورتشان از سرما می‌لرزید. برای لحظه‌ای هم استراحت نمی‌کردند
smoothybook
در قرآن کریم می‌خوانیم: «وَ إِذَا مَسَّ الْأِنْسَانَ ضُرٌّ دَعَا رَبَّهُ مُنِیباً إِلَیْهِ ثُمَّ إِذَا خَوَّلَهُ نِعْمَةً مِنْهُ نَسِیَ مَا کَانَ یَدْعُو إِلَیْهِ مِنْ قَبْلُ وَ جَعَلَ لِلَّهِ أَنْدَاداً لِیُضِلَّ عَنْ سَبِیلِهِ قُلْ تَمَتَّعْ بِکُفْرِکَ قَلِیلاً إِنَّکَ مِنْ أَصْحَابِ النَّارِ»؛ هنگامی‌که انسان را زیانی رسد، پروردگار خود را می‌خواند و به سوی او باز می‌گردد؛ اما هنگامی که نعمتی از خود به او عطا کند؛ آنچه را که به خاطر آن قبلاً خدا را می‌خواند، از یاد می‌برد و برای خدا همتا قرار می‌دهد تا مردم را از راه او منحرف سازد. بگو چند روزی از کفرت بهره‌گیر که از دوزخیان خواهی بود.
امیرمحمد اشرفی دهکردی
مبارزه آنجایی است که انسان با مانعی برخورد کند که این مانع در جبهه‌های انسانی می‌شود دشمن، و در جبهه‌های طبیعی می‌شود موانع طبیعی. اگر انسان با این موانع درگیر شود و سعی کند آن‌ها را از میان بردارد، این می‌شود مبارزه
smoothybook
در قرآن، حدود ۲۰ مرتبه امر به جهاد آمده است و این در حالی است که امر به نماز کمتر از ۱۵ مرتبه تکرار شده است.
smoothybook
دشمن، امروز می‌داند کجا را باید هدف قرار دهد. چرا در سال ۹۶ داستانِ شهید حسین فهمیده از کتب درسی دبستان ما حذف شد؟ این همان خواستهٔ دشمن است.
رحیل
خداوند جمعیتی را می‌آورد که آن‌ها را دوست دارد و آنان (نیز) او را دوست دارند، در برابر مؤمنان متواضع و در برابر کافران سرسخت و نیرومندند. آن‌ها در راه خدا جهاد می‌کنند و از سرزنش هیچ ملامتگری هراس ندارند...
smoothybook
«اّلا تَنفِرُواْ یعَذِّبْکمْ عَذَابًا أَلِیمًا» اگر جهاد نکنید شما را عذاب دردناکی خواهد کرد. «وَ یسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَیرْکمْ» و قومی غیر از شما را خواهد آورد. یعنی اگر اهل جهاد نباشیم، نه تنها عذاب آخرت از آن ما است، که خداوند ما را برمی‌دارد و قومی دیگر را جایگزین ما می‌کند.
smoothybook
خداوند در آیه ۳۸ و ۳۹ سوره توبه، کسانی را که اهل جهاد نیستند، به شدیدترین خطاب، توبیخ می‌کند: «یا أیهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ مَا لَکمُ»؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید، شما را چه شده؟ «إِذَا قِیلَ لَکمُ انفِرُواْ فی سَبِیلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلی الْأَرْضِ»؛ وقتی به شما گفته می‌شود در راه خدا جهاد کنید، سستی و کاهلی می‌کنید.
smoothybook

حجم

۲۲۵٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۳۱۲ صفحه

حجم

۲۲۵٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۳۱۲ صفحه

قیمت:
۵۰,۰۰۰
۲۵,۰۰۰
۵۰%
تومان