کتاب افسانه های سنگنوردی
معرفی کتاب افسانه های سنگنوردی
کتاب «افسانه های سنگنوردی» نوشتۀ دیو مک لیود و ترجمۀ عباس احمدی است و انتشارات راوشید آن را منتشر کرده است. افسانههای سنگنوردی نهتنها کتابی فنی که اثری الهامبخش برای خودشناسی در دل ورزش است.
درباره کتاب افسانه های سنگنوردی
کتاب افسانههای سنگنوردی: اشتباههای رایج در میان نود درصد از سنگنوردها، تلاشی است صادقانه و علمی برای بازنگری در باورها، عادتها و آموزشهای رایج در دنیای سنگنوردی معاصر. برخلاف بسیاری از کتابهای فنی که صرفاً به فهرست تمرینها و تکنیکها میپردازند، این کتاب نگاهی ژرفتر و بنیادیتر به ماهیت پیشرفت در سنگنوردی دارد؛ نگاهی که از دل سالها تجربهٔ میدانی، مطالعهٔ علمی و فعالیت حرفهای نویسنده بهعنوان سنگنورد و مربی شکل گرفته است.
نویسنده با جسارت به سراغ افسانههایی میرود که در فضای غیررسمی باشگاهها، شبکههای اجتماعی و محافل ورزشی شکلگرفتهاند؛ افسانههایی که گرچه ممکن است با نیت خیر مطرح شده باشند؛ اما در عمل به سد پیشرفت بسیاری از ورزشکاران تبدیل شدهاند. مکلیود این تصورات غلط را یکییکی مورد تحلیل قرار میدهد و با استناد به پژوهشها و تجربههای شخصی، نشان میدهد که چطور بسیاری از تمرینها، توصیهها یا حتی سبک زندگی رایج در میان سنگنوردان، نهتنها کارآمد نیستند، بلکه مانعی جدی برای رشد و موفقیتاند.
کتاب افسانههای سنگنوردی با تمرکز بر عادتها آغاز میشود و نشان میدهد که چگونه عملکرد بسیاری از سنگنوردان نه تحتتأثیر ضعف جسمی یا کمبود انگیزه، بلکه اسیر تکرار بیفایدهٔ الگوهای غلط ذهنی، فنی و تمرینی است. مکلیود از خواننده میخواهد تا نهتنها عضلات که ذهنش را نیز برای دگرگونی آماده کند.
در بخشهایی از کتاب افسانههای سنگنوردی، بهویژه دربارهٔ چهار ستون سنگنوردی، نویسنده مدلی ارائه میدهد که با کمک آن میتوان پایههای تمرین را علمی، ایمن و هدفمند بازسازی کرد. از جمله ویژگیهای ارزشمند این اثر، تبیین تفاوت میان تمرین در سالن و تمرین روی صخرههای طبیعی است؛ تفاوتی که اغلب نادیده گرفته میشود؛ اما در این کتاب مورد توجهی جدی قرار گرفته است. همچنین نویسنده بدون پنهانکاری از مسئلهٔ مهمی بهنام ترس از سقوط سخن میگوید؛ ترسی انسانی، قابلفهم و گاهی ناتوانکننده. او بهجای انکار یا تحقیر این ترس، آن را میپذیرد، تحلیل میکند و راهکارهایی برای مواجههٔ هوشمندانه با آن ارائه میدهد. این کتاب ما را به یاد این حقیقت میاندازد که گاه بزرگترین مانع، نه در صخرهای بیرونی، بلکه در ذهن ما لانه کرده است.
خواندن کتاب افسانه های سنگنوردی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به ورزشکارانی که به دنبال پیشرفت حقیقی، ذهنی باز و عبور از مسیرهای تکراری و بینتیجه هستند، پیشنهاد میکنیم.