کتاب برای این لحظه متشکرم
معرفی کتاب برای این لحظه متشکرم
«برای این لحظه متشکرم» خاطرات والری تریرویلر( -۱۹۶۵)، بانوی اول سابق فرانسه است.
برای این لحظه متشکرم، دومین فصل از داستان رابطۀ «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور فرانسه با «ژولی گیه» بازیگر فرانسوی است. اولاند که پس از چندین ماه پرفشار از سوی رسانههای خبری و افکار عمومی تصور میکرد به ساحل آرامش رسیده و ماجرایش با گیه به دست فراموشی سپرده شده، ناگهان با حملهای غافلگیرکننده از سوی همسر سابقش رو به رو شد.
پس از اینکه مجلۀ کلوزر، شمارۀ ویژهای را به اولاند و موتور عجیب و غریبش اختصاص داد و از رابطۀ عاشقانه و البته مخفیانۀ آقای رئیسجمهور با خانم بازیگر پرده برداشت، «والری تریرویلُر» بعد از اینکه چند روز را در بیمارستان گذراند، بدون هیچ واکنش خاصی کاخ الیزه را ترک کرد. او که روزگاری جانشین «سگولن رویال» در زندگی اولاند شده بود، تصور نمیکرد روزی فرا برسد که فرانسوا، فرانسوای او، به زن دیگری دل ببازد. هیچکس تصور نمیکرد سکوت والری به طغیانی چنین هولناک تبدیل شود. او که در نهایت آرامش و تنها با ادای احترام به کارکنان الیزه، کاخ ریاستجمهوری را ترک کرد، تمام تابستان را بهصورت مخفیانه سرگرم نوشتن کتابی بود که تیر خلاص را به پیکر نیمه جان اولاند وارد کرد.
برای این لحظه متشکرم که در دو روز نخست توزیعاش در کتابفروشیهای فرانسه با فروش ۲۰۰ هزار نسخهای به رکوردی نادر دست یافت، شرحی است بر همۀ آنچه والری و اولاند در چندین سال زندگی مشترک از سر گذراندهاند.
خب بالاخره این کتاب را خواندم. خاله زنک بود و خالی از هر نوع استعاره یا تصویرسازی هنری. تنها چیزی که جذبم کرد موضوع کتاب بود. دست و پا زدن یک زن برای پاک نشان دادن خودش و گناه کار جلوه دادن
همین لحظه کتابو تموم کردم تا اواسط کتاب با خودم درگیر بودم که چرا دارم یک کتاب سر تا پا. خاله زنکی رو میخونم.ولی کم کم کتاب درس های خودشو به منم داد. همه حرف های نویسنده رو باور نکردم ولی زن
کتاب غنای ادبی نداره. بیشتر خاطره ست تا داستان. ولی جذابیت های خودش رو داره. برای منی که هیچ شناختی از فرهنگ فرانسه و از دنیای سیاستمداران نداشتم و ذهنم پر از سوالهایی راجع به تفاوت های فرهنگی بین ما
نویسنده با مهارت سهم خودشو در امور توجیه کرده بود جالب بود
به نظرم کتاب جذابیت چندانی نداشت.کل کتاب در واقع تلاش نویسنده برای رد اتهاماتیه که بهش وارد شده و نشون دادن یه چهره ی بی نقص از خودش
کتاب ارزش چندانی نداره. توضیحات خیلی اندکی درباره زندگیش و عملکردش در زندگی شخصی وجود داره و اصلا حاضر به توضیحی در این باره نیست و فقط به تعریف و توجیه خودش میپردازه و چون بهای سنگین ترک همسر و
سلام من نسخه چاپی اش را خوانده ام، به نظرم بسیار جالب بود
کتاب بیشتر حس انتقام جویی نویسنده رو ارضا می کنه. کاملا مشخص بود نویسنده روایتی یک جانبه از واقعه ارایه میده و نقاط مختلف داستان رو برا ارایه تصویر بهتری از خودش سانسور میکنه. هرچند نویسنده می خواست از اولاند
منم نسخه کاغذی این کتاب رو خوندم و بخشیدم ب دوستی ک بخونه کتاب رو و رهاش کنه برای نفر بعدی. شخصیت ضعیف موسیو نولاند رو ب خوبی ب تصویر کشیده. هرچند در عین حال میزان زجری که خودش کشیده
یکی از بهترین کتاب ها در مورد خصوصیات یکی از رئیس جمهوران فرانسه و سبک زندگی آنان است. خیلی جالب و آموزنده بود.