کتاب پیش بینی رفتارهای پرخطر با خود تعیین گری و تاب آوری
معرفی کتاب پیش بینی رفتارهای پرخطر با خود تعیین گری و تاب آوری
کتاب پیش بینی رفتارهای پرخطر با خود تعیین گری و تاب آوری اثری از مهدی زندهدلان است که در نشر گنجور به چاپ رسیده است.
درباره کتاب پیش بینی رفتارهای پرخطر با خود تعیین گری و تاب آوری
در جریان رشد انسان، سال های حساسی وجود دارن که تأثیر خود را در تمام مراحل زندگی بر جای می گذارند. سال های جوانی از این دوران مهم است. جوانی مانند همه دوران گذار، با مشکلات و تعارض ها و بحران هایی همراه است. به علاوه امروزه تغییرات زیستی، فن آوری، اقتصادی و اجتماعی در زندگی جوانان روی داده که منجر به ایجاد نیازهای متفاوت مخصوص این گروه سنی شده است. از این رو دقت در بررسی و ارزیابی نیازهای سلامت گروه جمعیتی جوانان با توجه به طبیعت تکاملی، مشخصات ویژه و نیازهای خاصی که در این دوره زندگی وجود دارد، بسیار مهم و حائز اهمیت است.
جنبه دیگری که بر اهمیت موضوع سلامت جوانان می افزاید، کثرت جمعیتی این گروه سنی در کنار نادیده گرفته شدن موضوع سلامت جوانان می باشد، چرا که در بسیاری از محاسبات بهداشتی، میزان مرگ و میر، عمدتاً توسط برنامه ریزان، سیاست گزاران، محققان و کارکنان بهداشتی به عنوان شاخص های اصلی بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد. جوانان، در مقایسه با سایرگروه های سنی، هم در کشورهای در حال توسعه و هم در کشورهای صنعتی مرگ و میر کمتری دارند. توجه صرف به میزان مرگ و میر باعث شده است که جوانان به عنوان یک گروه سنی سالم شناخته شوند و این امر به احتساب اولویت پایین تری برای اقدامات مربوط به سلامت منجر شده است. از طرف دیگر، با توجه به جوان بودن کشور ما ضرورت شناخت بهتر جوانان و نحوه برخورد با آنها و پیش بینی ویژگی های آنها با توجه به تمایل آن ها به رفتارهای پر خطر مورد بررسی دقیق قرار گیرند تا امکان برنامه ریزی مطلوب برای آن ها فراهم گردد. این موضوع ضرورت عملی و کاربردی کتاب حاضر را روشن می سازد. بنابراین، محقق به دنبال بررسی و رفع نواقص در این زمینه است.
خواندن کتاب پیش بینی رفتارهای پرخطر با خود تعیین گری و تاب آوری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
پزوهشگران علوم رفتاری از جمله روانشناسی و علوم اجتماعی مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب پیش بینی رفتارهای پرخطر با خود تعیین گری و تاب آوری
تعریف مفهومی تاب آوری
تاب آوری معادل واژه انگلیسی Resiliency است. در فرهنگ لغت، این کلمه به معنی حالت ارتجاعی و جهندگی و انعطافپذیری معنا شده است و ریشهٔ تابآوری resiliency)) از علم فیزیک گرفته شده است اما در علوم اجتماعی این کلمه را تاب آوری معنا کرده اند و به معنی توانایی بازگشت به سطح عملکرد قبلی بعد از حوادث استرس زا است (هووارد، ۲۰۰۹). بوم شناسان برای اولین بار مفهوم کلی آن را بیش از ۳۰ سال قبل پذیرفتند. از آن زمان به بعد، این واژه برای مورد بلایای کوتاه مدت و پدیده های بلند مدت مانند تغییر آب و هوا مورد استفاده قرار گرفت. در فرهنگ لغت آکسفورد، تاب آوری؛ توانایی ماده یا شی در بازگشت به حالت اولیه (یک تعریف مهندسی) و ظرفیت بازیابی سریع افراد در مواجهه با مشکلات (تعریفی برگرفته از روان شناسی) معنی شده که هم خانواده انعطاف پذیری، سازگاری، مقاومت، پایداری، سختی و دوام نیز معرفی شده است. این صفت برگرفته از فعل Resile به معنی انعطاف داشتن و به عقب برگشتن است. در مقابل واژه با سابقه تر Resistance وجود دارد که معنی و ظاهر مشابهی با Resilience دارد، امّا تفاوت های اساسی به لحاظ کاربرد و ریشه لغوی دارد (غیاثوند و عبدالشاه، ۱۳۹۴).
حجم
۱۰۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۵ صفحه
حجم
۱۰۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۵ صفحه
نظرات کاربران
عالی بود دمت گرم
خیلی خوب بود