کتاب خوان الاخوان؛ حکیم ناصرخسرو قبادیانی
معرفی کتاب خوان الاخوان؛ حکیم ناصرخسرو قبادیانی
کتاب خوان الاخوان؛ حکیم ناصرخسرو قبادیانی با ترجمه سیدعلیاصغر میرباقریفرد و احسان رئیسی یکی از کتابهای تخصصی انتشارات دانشگاه شهیدبهشتی برای استفاده دانشجویان و پژوهشگران است.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین دانشگاههای دولتی ایران است که از سال ۱۳۳۸ به عنوان یکی از مراکز علمی معتبر فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی دارد.
انتشارات دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) با نام اداره انتشارات در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را آغاز کرد، این مجموعه از سال ۱۳۵۳ مرکز فروش کتاب خود را هم در دانشگاه تاسیس کرد.
دکتر علی آموزش اولین مدیر این انشارات بود. این انتشارات سال ۱۳۵۴ با نام «دفتر انتشارات و تامین منابع درسی» فعالیت خود را بهطور مستقل از اداره روابط عمومی دانشگاه گسترش داد.
فعالیت رسمی و سازمان یافته انتشارات و چاپخانه از سال ۱۳۵۹ با مدیریت دکتر رضا شعبانی شروع شد و بعد از چندین مرحله تغییر در سیستم، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر در زمینه چاپ و نشر آثار دانشگاهی و پژوهشی و مجلات بسیار توانمند است و آثار ارزشمندی در اختیار دانشجویان، اساتید و پژوهشگران قرار میدهد.
کتابهای انتشارات دانشگاه شهید بهشتی زیر نظر اساتید و متخصصین هر رشته منتشر میشوند و بهترین و جامعترین اطلاعات را در اختیار خوانندگان قرار میدهند تا هم دانشجویان این دانشگاه و هم دانشجویان دانشگاههای دیگر و علاقهمندان بتوانند به راحتی به کتابهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند.
درباره کتاب خوان الاخوان؛ حکیم ناصرخسرو قبادیانی
آثار متعدد و متنوعی به فارسی از حکیم ناصرخسرو قبادیانی بلخی در دست است. دیوان شعر، سفرنامه، زادالمسافرین، جامعالحکمتین، گشایش و رهایش، وجه دین و خوان اخوان مجموعۀ آثار علمی ناصرخسرو را تشکیل میدهند که هر یک از جنبنۀ علمی، ادبی و زبانی در کانون توجه قرار دارند.
تألیفات علمی او که در شمار آثار علمی دوره اول زبان فارسی است از چند جهت اهمیت زیادی دارند:
تألیف کتابهای علمی به زبان فارسی از مهمترین رویدادهایی است که در تاریخ زبان فارسی اتفاق افتاده است. به سبب این پدیده مبارک، زبان فارسی به عنوان زبان علم به همراه زبان عربی در محافل علمی راه یافت و آثار ارزشمندی در علوم مختلف بدین زبان تألیف شد. تألیف آثار علمی به زبان فارسی موجب شد دایره واژگانی این زبان بسط پیدا کند و ارکان آن قوام پذیرد و ظرفیت آن برای القا مفاهیم و موضوعات مختلف افزایش یابد. این جریان مهم علمی که به آرامی از سده چهارم هجری با تألیف کتابهایی در تفسیر قرآن، جغرافیا، تاریخ و داروهای گیاهی آغاز شده بود در سده پنجم یعنی روزگار ناصرخسرو عمق و بسط بیشتری پیدا کرد و در بسیاری از علوم آن روزگار آثار فارسی تألیف شد. ناصرخسرو در بطن این جریان علمی قرار داشت و تألیفات متنوعی به فارسی پدید آورد. موضوع کتابهای علمی ناصرخسرو مباحث حکمی و کلامی است. شاکلۀ این مباحث را اصطلاحات متنوع علمی تشکیل میدهد که با زبانی مستند و منسجم مفاهیم و پیامهای اعتقادی و حکمی مؤلف را به مخاطبان منتقل میکند. برای تدوین این کتابها مؤلف میبایست چندان در موضوع کتاب و همچنین زبان فارسی اشراف داشته باشد تا بتواند آن را برای تبیین این موضوعات علمی به کنار گیرد
یکی از آثار مهم ناصرخسرو خوان اخوان نام دارد. این کتاب در شمار تألیفات علمی او است. این کتاب ترجمه این اثر گرانبها است.
خوواندن کتاب خوان الاخوان؛ حکیم ناصرخسرو قبادیانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و دانشجویان ادبیات فارسی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۰٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۶۹۴ صفحه
حجم
۱۰٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۶۹۴ صفحه