کتاب قیام های مردمی در کشورهای عربی
معرفی کتاب قیام های مردمی در کشورهای عربی
کتاب قیام های مردمی در کشورهای عربی نوشته امیرمحمد حاجییوسفی و مهدختالسادات ذاکری است. کتاب قیام های مردمی در کشورهای عربی به اتفاقات سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ در جهان عرب میپردازد. این کتاب را دانشگاه شهید بهشتی منتشر کرده است.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین دانشگاههای دولتی ایران است که از سال ۱۳۳۸ به عنوان یکی از مراکز علمی معتبر فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی دارد.
انتشارات دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) با نام اداره انتشارات در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را آغاز کرد، این مجموعه از سال ۱۳۵۳ مرکز فروش کتاب خود را هم در دانشگاه تاسیس کرد.
دکتر علی آموزش اولین مدیر این انشارات بود. این انتشارات سال ۱۳۵۴ با نام «دفتر انتشارات و تامین منابع درسی» فعالیت خود را بهطور مستقل از اداره روابط عمومی دانشگاه گسترش داد.
فعالیت رسمی و سازمان یافته انتشارات و چاپخانه از سال ۱۳۵۹ با مدیریت دکتر رضا شعبانی شروع شد و بعد از چندین مرحله تغییر در سیستم، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر در زمینه چاپ و نشر آثار دانشگاهی و پژوهشی و مجلات بسیار توانمند است و آثار ارزشمندی در اختیار دانشجویان، اساتید و پژوهشگران قرار میدهد.
کتابهای انتشارات دانشگاه شهید بهشتی زیر نظر اساتید و متخصصین هر رشته منتشر میشوند و بهترین و جامعترین اطلاعات را در اختیار خوانندگان قرار میدهند تا هم دانشجویان این دانشگاه و هم دانشجویان دانشگاههای دیگر و علاقهمندان بتوانند به راحتی به کتابهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند.
درباره کتاب قیام های مردمی در کشورهای عربی
در این کتاب سعی شده با مرور عمیق ادبیات موجود در زمینه تحولات مربوط به آغاز قیامهای مردمی در کشورهای عربی و رخدادهای پس از آن تا زمان حاضر، تحلیلی نظری مفهومی با استفاده از رویکرد اقتصاد سیاسی ارائه شود.
هدف اصلی این کتاب بررسی زمینهها و پیامدهای تحولاتی است که از اواخر سال ۲۰۱۰ میلادی در جهان عرب آغاز شده و به نظر میرسد هم چنان در اشکال دیگری ادامه خواهد داشت. پرسش اصلی نویسندگان این بوده که مهمترین عواملی که زمینهساز قیامهای مردمی در کشورهای عربی شدهاند، کدام است و چرا شاهد نتایج متفاوت د راین کشورها بودهایم؟ این پژوهش با استفاده از یک چارچوب مفهومی - نظری برگرفته از رهیافت اقتصاد سیاسی انجام شده و با استخراج فرضیههایی از این رهیافت نظری سعی کرده با استفاده از تحلیلهایی که در ادبیات مربوط به قیامهای عربی تولید شده، به یک سنتز برسد.
مهمترین یافتههای پژوهشی کتاب را میتوان به صورت زیر بیان کرد. نخست این که عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هر یک در وقوع قیامهای عربی سهم داشته اند. یافته مهم دیگر این پژوهش در ارتباط با تفاوت نتایج قیامهای مردمی در کشورهای عربی ست. نخستین دلیل تفاوت نتایج را در عامل سیاسی-نظامی جستجو کردیم.
عامل اقتصادی یعنی وجود نفت و ذخایر طبیعی یاعدم وجود آن دومین عامل موثر بر تفاوت نتایج قلمداد شد. عامل سوم همانا عامل اجتماعی از حیث وجود یاعدم وجود جامعه مدنی پویا و هم چنین بافت طبقاتی- فرقهای و قومی-قبیلهای است که در تفاوت نتایج قیامهای عربی نقش داشت. و در نهایت عامل خارجی و مداخله خارجی است که باید مورد توجه قرار میگرفت.
سومین یافته تحقیق مربوط به پیامدهای منطقهای و بین المللی قیامهای مردمی در کشورهای عربی بود. شاید مهمترین پیامد منطقهای قیامهای عربی تغییر ماتریس قدرت در منطقه بود. تغییر در جهت گیری سیاست خارجی قدرتهای منطقه ای، برآمدن داعش و شکل گیری ائتلافهای مختلف منطقه ای، از مهمترین مظاهر این تغییر در ماتریس قدرت در منطقه است. این کتاب به شما کمک میکند دید خوبی نسبت به رشد و تغییر در کشورهای عربی داشته باشدی.
خواندن کتاب قیام های مردمی در کشورهای عربی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و پژوهشگران علوم سیاسی و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۵۸ صفحه
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۵۸ صفحه