کتاب ذهن استراتژیست
معرفی کتاب ذهن استراتژیست
کتاب ذهن استراتژیست نوشته مجتبی لشکربلوکی و سیدحسین جلالی است. این کتاب به تکنیکهای کاربردی تفکر استراتژیک در سطح ملی، سازمانی و فردی میپردازد.
درباره کتاب ذهن استراتژیست
همهٔ ما در هر سطحی به تفکر استراتژیک نیاز داریم -چه سرباز باشیم یا سردار، خانهدار باشیم یا استاندار، رئیس مدرسه باشیم یا رئیسجمهور، دبیر انشا باشیم یا دبیرکل سازمان ملل متحد. تفکر استراتژیک کمک میکند هوشمندانه اهداف حیاتی زندگی شخصی، سازمانی یا ملی خود را انتخاب کنیم و سپس با تمرکز پویا بر این اهداف، ابزارهای دستیابی به آنها را به کار بگیریم.
فکر استراتژیک مفهومی است جذاب و تاکنون کتابهای زیادی دربارهٔ این مفهوم منتشر شده است؛ اما مسئلهای که عمدتاً شاهد آن هستیم استفاده نشدن از این مفهوم و ابزارهای آن در سطوح مختلف است. به نظر میرسد این مفهوم در حد موضوعی نظری و یک سری آموزشهای مدیریتی باقیمانده است.
وقتی رفتارهایی را شناسایی میکنیم که بیشترین تأثیر را بر موفقیت کسبوکارمان دارد، معقول و ضروری به نظر میرسد که این رفتارها را بهصورت منظم تکرار و تمرین کنیم، زیرا بارهاوبارها تمرین یک رفتار میتواند به شکلگیری عادت و مهارت مربوط کمک کند. کتاب ذهن استراتژیست، با بیان تکنیکهای کاربردی تفکر استراتژیک همراه با فکرافزارهای مختلف و بخشهایی مانند ورزش ذهنی، سعی دارد خواننده را به تمرین کردن وادارد و، از این رهگذر، استراتژیک اندیشیدن را به عادت تبدیل کند.
از ویژگی این کتاب، بیان مثالها و تجربیات در سه سطح فردی، سازمانی، و ملی است که سبب میشوند افراد با جایگاههای مختلف در سطوح مختلف بتوانند از این کتاب بهره ببرند. البته، برای بهرهمندی از این کتاب، آشنایی مختصری با مفاهیم استراتژی لازم است.
خواندن کتاب ذهن استراتژیست را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه مارکتینگ پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ذهن استراتژیست
نتایج کلیدی عملکرد در سطح دولتها و ملتها بر مبنای شهروندان تعیین میشوند. چهار مؤلفه شامل رفاه اقتصادی، عدالت اجتماعی، کرامت انسانی و امنیت عمومی تعیینکنندهٔ نتایج کلیدی عملکرد در این سطحاند و شاخصهایی مانند ضریب جینی، شاخص توسعهٔ انسانی، شاخص برابری جنسیتی و شاخص ادراک فساد از شاخصهای سنجش نتایج کلیدی عملکرد در سطح ملی به شمار میآیند. اگر عالیترین مقام اجرایی کشور در انتهای دوران مسئولیتش از اجرای هزاران پروژه صحبت کند، اما قادر به اثبات نتایج این پروژهها روی رفاه اقتصادی، عدالت اجتماعی، کرامت انسانی و امنیت عمومی نباشد، نمیتوان او را موفق دانست و در تاریخ از او بهعنوان کسی که به موفقیت استراتژیک دست یافته است یاد نخواهد شد. تفاوت نظامهای سیاسی توسعهگرا با نظامهای سیاسی دیکتاتورمآب و اقتدارگرا در همین نکته است که هر دو نظام سیاسی تلاش میکنند، اما حاصل یکی در پیشرفتهای محسوس و مشخص در رفاه اقتصادی، عدالت اجتماعی، کرامت انسانی و امنیت عمومی پدیدار میشود و حاصل نظام دیگر موجب بهرهمندی و ویژهخواری عدهای خاص، سکوت اجتماعی (در برابر آزادی و نشاط سیاسی) و نابرابریهای قومیتی، جنسیتی، دروننسلی و بیننسلی میشود.
همهٔ سیستمهای اقتصادی و اجتماعی مانند خانواده، سازمانهای مافیایی، صندوقهای قرضالحسنهٔ خانوادگی، هلدینگهای چندملیتی، تیمی متشکل از چند جوان که روی ایدهای استارتآپی کار میکنند، سازمان ملل متحد، ناتو، یونیسف یا هر سیستم دیگری مؤلفههای مختص به خودشان را برای نتایج کلیدی عملکرد دارند. حال با در نظر گرفتن مفهوم صفت استراتژیک و ارتباط آن با نتایج کلیدی عملکرد، میتوانیم تفکر استراتژیک را تعریف کنیم. البته میتوانستیم از همان ابتدا تعداد زیادی از تعاریف تفکر استراتژیک را پشتسرهم ردیف کنیم و سردرگمی را بیشتر کنیم، اما ترجیح میدهیم تعریفی ساده و کاربردی برای این اصطلاح ارائه کنیم.
لطفا طاقچه بی نهایت بذارید.
کتاب «ذهن استراتژیست؛ تکنیکهای کاربردی تفکر استراتژیک در سطح ملی، سازمانی و فردی» با بیان تکنیکهای کاربردی تفکر استراتژیک همراه با فکرافزارهای مختلف و بخشهایی مانند ورزش ذهنی سعی دارد خواننده را به تمرین کردن وادارد و از این رهگذر
کتاب مفید، روان و کاربردی برای همه افرادی که علاقمندند تا با چشم باز تصمیم بگیرند، خصوصا برای فعالان کسب و کار. متاسفانه بیشتر فعالان حوزه کسب و کار، قبل از شروع کار، درک روشنی از مسیر، فرصت ها و
کتاب واقعا کتاب کاربردی و کم نظیریه. خیلی خوب تونسته نحوهی درست فکر کردن رو یاد مخاطب بده. اینجور کتاب ها به آدم هم توان و هم روش فکر کردن میدن که خب تو کمتر کتاب هایی ما شاهد اینیم.
تفکر و مدیریت استراتژیک از مباحث تخصصی رشته مدیریته و خودش در ارشد به یک رشته مجزا اختصاص پیدا میکنه، این کتاب به طرز عجیبی هم بدرد افراد این حوزه میخوره، هم افرادی که به مباحث مدیریتی علاقه دارن اما
پیشنهاد می کنم که حتماً بخوانید
شاید مناسب همه نباشه ولی نکات کاربردی و کلیدی آموزش داده، من که راضی بودم، ولی می تونست جذاب تر و گیرا تر نوشته بشه و آموزش و داستان داخل هم باشن نه بیرون از هم
دلمون براتون تنگ شده بود طاقچه عزیز. همیشه قوی و استوار باشید و بمونین برامون.
🙏🏻