کتاب هفت و نیم درس درباره مغز
معرفی کتاب هفت و نیم درس درباره مغز
تا حالا فکر کردهاید که چرا مغز دارید؟ در کتاب هفت و نیم درس درباره مغز، از مجموعه قلمرو علم، عصبشناس مشهور لیزا فِلدمَن بارِت رازهای این توده خاکستری را که میان گوشهایتان قرار گرفته، فاش میکند. این کتاب، اثر برگزیده شده بهعنوان یکی از بهترین کتابهای نوامبر ۲۰۱۰ در وبسایت آمازون است.
درباره کتاب هفت و نیم درس درباره مغز
این مجموعه کمحجم، سرگرم کننده، و قابلفهم هفت مقاله کوتاه (بهاضافهی مقالهی کوتاهتری دربارهی تکامل مغز) دارد که درسهایی روشنگر از خط مقدم علوم اعصاب ارائه میکنند. در این کتاب خواهید خواند که مغز از کجا آمده، ساختار آن چگونه است و چرا اهمیت دارد، و مغز شما مانند مغزهای دیگر چطور تمام آنچه را تجربه میکنید، پدید میآورد. در ضمن، با خواندن این کتاب به نادرستی برخی از تصورات متداول خود پی خواهید برد، مانند ایده «مغز مارمولکی» و نبردی که ادعا میشود میان عقل و عاطفه، یا حتی بین طبیعت و تربیت، برای تعیین رفتار شما وجود دارد.
نر دیگران درباره کتاب هفت و نیم درس درباره مغز
. «این کتاب موجز دربارهی خصوصیات اسرارآمیز مغز، کتابی است که راحت و آسان خوانده میشود و بسیار سرگرم کننده است، ولی مهمتر از همه آنکه اطلاعات را چنان شیوا بیان میکند که در ذهن خواننده ماندگار میشود. این کتاب علمی که به شیوهای عامهپسند نوشته شده، مطالب زیادی را در فضایی کوچک گرد هم آورده است—در واقع، درست مثل خود مغز.»
—ادریان لیانگ، نقد کتاب آمازون
«کتابی بسیار خواندنی دربارهی مغز انسان که بر پایهی پژوهشهای عمیق و با دیدی تا حدودی فلسفی نوشته شده است… بارِت در چند صفحهی کوتاه، برخی از باورهای نادرست را که چه بسا خیلی از ما آنها را حقایق انکارناپذیر علمی میپنداشتیم، رد میکند (نمونهی آن مغز مارمولکی است). و این کار را با دقتی شاعرانه انجام میدهد و حتی یک کلمه را هم هدر نمیدهد… شایسته است که کتاب هفت و نیم درس دربارهی مغز را بارها و بارها بخوانیم و مهمتر اینکه با دقت دربارهی آن بیندیشیم.»
—دانیل پینک، نویسنده پرفروش آمریکایی
«این راهنمای مختصر و هوشمندانه دربارهی مغز، کتابی است افسون کننده که خواندن آن را به همه توصیه میکنم.»
—مایکل پولان، نویسنده و ژورنالیست آمریکایی
«اطلاعات ارزشمندی دربارهی شناخت مغز… نویسنده با چیرهدستی و با بهرهگیری از استعاره و داستان، شرح آموزندهای از رشتهی مورد علاقهی خود ارائه میکند… کتاب بسیار کوتاه، جذاب، و خواندنی است و در پایان آن نیز ضمیمهای دارد که موضوعات بحث شده در کتاب را با عمق بیشتر، ولی با همان روشنی، بررسی میکند، مباحث متنوعی از غایتشناسی گرفته تا آزمون شخصیتی مایِرز-بریگز و نوشتههای افلاطون دربارهی روان انسان. اثر برجستهای در زمینهی علم عامهپسند!»
—نشریهی نقد کتاب کرکوس
«در مورد تودهی یک و نیم کیلویی وسط گوشهایتان چه میدانید؟ بارت در این کتاب، طی هفت درس و یک درس نیمه درباره تکامل مغز، این عضو حیرتانگیز بدن را با متنی خوشنگاشت و شایسته بررسی میکند.»
—نشریهی بوکلیست
«خواندن این کتاب علمی واجب است. نویسنده عصبپژوه خواننده را به سفر دور و درازی میبرد که از نخستین جانداران کرهی خاکی آغاز میشود، اندیشههای فلاسفهی باستان را درمینوردد، و سرانجام به وضعیت امروزی علوم اعصاب میرسد.»
—مجلهی دیسکاور
«نگارشی زیبا و مطالبی ارزشمند که مانند آتشبازی، ذهن را به حیرت وامیدارد. اگر خواهان آشنایی با مغز و جادوی آن هستید، از این کتاب شروع کنید.»
—دیوید ایگلمن، عصبپژوه در دانشگاه استنفورد، نویسنده کتابهای پرفروش مغز: داستان شما و مغز پویا
«این کتاب مثل یک رمان است—رمانی که شخصیت اصلی آن همهی ما هستیم. نویسنده با نگارشی زیبا و باطراوت، بینشهای عمیقی را ارائه میکند درباره اینکه هدف مغز چیست، چگونه کار میکند و برنامهریزی میشود، چگونه واقعیتی را که تجربه میکنیم، ایجاد میکند، و چگونه نهایتاً افکار، احساسات، و اعمال ما را پدید میآورد. این کتاب را حتماً بخوانید! شما را درباره خودتان و گونهی انسان آگاهتر میکند.»
—لئونارد ملودینو، نویسنده کتابهای پرفروش راه رفتن مرد مست، باشعوری، و کشسان
«نگاهی ریشهای و تأملبرانگیز به برخی باورهای نادرست، کشفیات جدید، و اسرار شگفتانگیز ما بهعنوان افراد و اعضای درهمتنیدهی اجتماع. نویسنده با آشکار کردن شبکههای پیچیدهی غیرقابلتصور و دایماً در حال تغییر درون مغز و بدن ما، جدیدترین بینشهای علمی را درباره اینکه ما کی هستیم و گستره و تأثیرگذاری ما تا کجا است، ارائه میکند.»
—جان کابات-زین، پایهگذار روش کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی و نویسنده کتاب قدرت شفابخش ذهنآگاهی
«لیزا فلدمن بارت از پیشگامان علوم اعصاب و یکی از برترین متفکران امروزی درباره ذهن است. آماده باشید که این کتاب ذهنتان را متحیر خواهد ساخت.»
—آدام گرنت، نویسنده کتابهای پرفروش نوآفرینی و بدهبستان
«نگاهی هوشمندانه و بسیار سادهفهم به چیزهایی که فکر میکنیم درباره مغز میدانیم، ولی نمیدانیم.»
—دانیل گیلبرت، نویسنده کتاب پرفروش شیرجه در خوشبختی
«بارت با نگاه یک دانشمند و دل یک داستانگو مینویسد. هر کسی که مغز دارد، باید این کتاب را بخواند.»
—هلن اس. مِیبرگ، استاد عصبشناسی، جراحی اعصاب، روانپزشکی، و علوم اعصاب در مدرسه پزشکی آیکان در مانت ساینای
«یکی از بهترین کتابهای کوتاه و پرهیجانی که برای آشنایی با مغز انسان تاکنون خواندهام… نویسنده از برجستهترین و جسورترین دانشمندانی است که تاکنون افتخار مصاحبه با آنها را داشتهام.»
—لِکس فریدمَن، مجری یکی از پادکستهای مشهور علمی
خواندن کتاب هفت و نیم درس درباره مغز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب هفت و نیم درس درباره مغز هم برای خوانندگان عام جذابیت دارد هم برای حرفهایهای علمی. این کتاب پر است از غافلگیری، شوخطبعی و نکتههای مهم درباره طبیعت انسان.
لطفا در بینهایت قرار دهید.
خیلی تصورات اشتباهی در مورد کارکرد مغز داریم فکر می کنم هرکسی که کنجکاو هست درمورد چگونگی عملکرد مغز بدونه بهتره این کتابو حتما بخونه و مطمینم که از خواندنش خیلی لذت می بره چون متن خیلی روانی داره. همه می
حتماً بخوانید، بسیاری از ذهنیت های غلط در مورد شیوه ی عملکرد مغز رو اصلاح میکنه.
اگر به شناخت علمی مغز علاقه دارید نقطه آغاز فوق العاده ایست
مرسی از انتشارات مازیار از کتابای لیزا فیلدمن بیشتر بخونیم عالی میشه
مطالب روان و بسیار جذاب ارایه شده و خواننده رو علاقه مند و درگیر میکنه. کتاب در مورد ساختار و عملکرد مغز بسیار جالب توضیح میده و اطلاعات زیادی به من اضافه کرد و همچنین خیلی از اطلاعات غلط خودم رو
به نظرم خواندن این کتاب برای هر انسانی لازم هست؛ شاید وقتی نام کتاب رو ببینید، به نظرتون حوصلهسر بر و حتی تخصصی باشه؛ اما درواقع محتوای روان و شیرین و بسیار جذابی داره و راجعبه خیلی از موارد آگاهتون
یه کتاب مختصر و مفید و جذاب که من در طول سه روز خوندم تموم شد. البته قابل قیاس با کتاب مغز پویا نیست ولی خب قشنگه و در کنار اون کتاب اگه اینم بخونین عالیه. ببشتر در مورد اینه
بنظر من نخستین کتاب برای مطالعه در رابطه با مغز و نحوه ی کارکرد مغز ، مطالعه ی همین کتاب هست . این کتاب یعنی در واقع نویسنده ، بر روی تمام نگرش های قدیمی و تصوراتی که ما از
کتاب بسیار خوبی در زمینه شناخت مغز است.ترجمه ی روانی داره و به دوستانی که روانشناس هستند یا اینکه علاقه به دانستنیهایی در مورد مغز دارند پیشنهاد میکنم.