کتاب مجلس خبرگان رهبری
معرفی کتاب مجلس خبرگان رهبری
کتاب مجلس خبرگان رهبری نوشته عباس نیکزاد است. این کتاب پرسشها و پاسخهایی درباره مجلس خبرگان رهبری است که انتشارات معارف منتشر کرده است.
دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد و در سال ۱۳۷۹ به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این انتشارات تلاش میکند از دریچه اسلام ناب به بازخوانى، بررسى، نقد و تولید اندیشه در عرصههاى مختلف بپردازد.
از جمله این فعالیتها میتوان به چاپ بیش از ۱۱۰۰عنوان کتاب در زمینه دروس معارف اسلامى دانشگاهها، اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبرى، پرسشها و پاسخهاى دانشجویى، معارف قرآن و اهل بیت (ع)، دینپژوهى، اخلاق و عرفان، انقلاب اسلامى و تاریخ معاصر، مسائل جهان اسلام، غربشناسی، شبهات فکری و عقیدتی، مسایل تاریخی و فلسفی، علوم انسانی، مسائل تربیتى، زن، خانواده و نقد فمینیسم و… اشاره کرد.
نشر معارف اخیراً نیز گامهایی در حوزه ادبیات داستانی برداشته است. این انتشارات با راه اندازی ۳۰ مرکز فروشگاهی با عنوان تجاری «پاتوق کتاب» و همچنین برگزاری ۱۲ دوره مسابقات کتابخوانی «پویش روشنا» در سطح ملی، توانسته است گامهای مفید و موثری در توزیع و ترویج کتابخوانی کشور بردارد.
آنچه این روزها بیش از هرچیز دغدغه نسل انقلابی است آشنایی جوانان و دانشجویان با حقیقت دین و معارف اسلام است، انتشارات در این زمینه پیشرو است و تلاش دارد پاسخی علمی و دینی برای تمام سوالات این نسل داشته باشد.
درباره کتاب مجلس خبرگان رهبری
مجلس خبرگان رهبری در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از موقعیت ممتاز و برجستهای برخوردار است. تعیین مقام رهبری به عهدهٔ خبرگان منتخب مردم است. چنان که عزل او در صورت از دست دادن شرایط لازم نیز، بر عهده آنهاست. در اصل ۱۰۷ آمده است: «تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است. خبرگان رهبری درباره همه فقهای واجد شرایط در اصول پنجم و یکصد و نهم بررسی و مشورت میکنند، هرگاه یکی از آنان را اعلم به احکام و موضوعات فقهی یا مسایل سیاسی و اجتماعی و یا مقبولیت عامّه یا برجستگی خاص در یکی از صفات مذکور در اصل یکصد و نهم تشخیص دهند، او را به رهبری انتخاب میکنند و در غیر این صورت، یکی از آنان را به عنوان رهبر انتخاب و معرفی مینمایند.»
از همینرو نویسنده در این کتاب سعی کرده است به سوالات مطرح شده درباره این نهاد پاسخهای جامع د قیقی دهد.
خواندن کتاب مجلس خبرگان رهبری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم سیاسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مجلس خبرگان رهبری
مبنای فقهی کار خبرگان رهبری چیست؟
با توجه به این که براساس اصل چهارم قانون اساسی همه مقررات و قوانین در نظام جمهوری اسلامی ایران باید براساس موازین اسلامی باشد، قهراً مجلس خبرگان رهبری که در اصول قانون اساسی مطرح شده است باید دارای مبنای فقهی و شرعی باشد.
مبنای فقهی کار خبرگان رهبری، همان رجوع به اهل خبره و کارشناس در امور تخصصی است که یک اصل عقلایی و مورد تأیید شارع مقدس است. نقش خبرگان در واقع نقش شهادت دادن و معرفی کردن فرد واجد صلاحیت شرعی و قانونی برای رهبری است. براساس قانون اساسی و نیز شرع مقدس، کسی میتواند عهدهدار مقام رهبری شود که دارای شرایط سنگین و برجستهای (مانند فقاهت، عدالت، تقوا، آگاهی به زمان، مدیریت و مدبّریت و شجاعت و بلکه افقهیت و اعلمیت) باشد تشخیص این شرایط از عهده عموم مردم خارج است و احتیاج به کارشناسی و بررسی دارد و جز کارشناسان و خبرگان نمیتوانند درباره آنها اظهار نظر نمایند. ذوق عقلایی مردم این است که در اموری که احتیاج به خبرویت و کارشناسی دارد به خبرگان و کارشناسان مراجعه میکنند. این ذوق عقلایی مورد تأیید شرع مقدس است. به هر حال، همان گونه که مردم در پیدا کردن بهترین مرجع تقلید و یا پزشک و مهندس به خبرگان رجوع میکنند، در پیدا کردن بهترین فرد برای رهبری جامعه اسلامی باید به خبرگان مراجعه نمایند.
حجم
۴۹٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۸۴ صفحه
حجم
۴۹٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۸۴ صفحه